Kaupunginjohtaja Andersson uskoo Kettupaitojen selvään kotivoittoon

15.08.2011

Andersson-JJKIllan JJK-Jaro -ottelun julkkistulosvetovieraana on Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson. Tuloksen veikkaaminen ei tuota kaupungin ykkösmiehelle suurta tuskaa.

– Helppo homma, JJK voittaa 3-1.

Andersson on ollut Harjulla paikan päällä aiemmissakin kauden otteluissa. Tunnelma ja Kettupaitojen esitykset ovat tehneet vaikutuksen.

– Muutaman pelin olen päässyt katsomaan, ja kokemaan ja aistimaan sen Harjun tunnelman. Seuralla on paljon faneja ja ystäviä, kaupunginjohtaja tuumaa.

JJK pelaa Veikkausliigassa poikkeusluvalla olosuhteidensa vuoksi. Yhteistyö kaupungin kanssa on ollut toimivaa, ja tänä syksynä Harjulle nousevat odotetut valotolpat. Kaupunginjohtaja ymmärtää kehittyvien olosuhteiden tarpeen.

– Niin kauan kuin minä Jyväskylää muistan, on jalkapallon pääsarjapaikasta puhuttu. Silti JJK:n nousu maan huipulle on ollut nopeaa. Tärkein, eli pelikenttä ja suoraan itse peliin liittyvät olosuhteet on kohta laitettu kuntoon, ja sitten on muiden olosuhteiden vuoro, Andersson sanoo.

– Muutama vuosi sitten oli keskustelua uuden stadionin rakentamisesta, mutta kyllä historiallinen Harju on valtavan kaunis paikka. Tietenkin siinä on rakentamiselle omat haasteensa, kun paikka on jyväskyläläisittäin tietyllä tavalla pyhä.

JJK-Jaro Harjulla kello 18.30.