Kauppinen ja Saastamoinen ensimmäiset sopimuspelaajat

13.03.2019

Kolmosen kauteen joukkuetta rakentava JJK vahvistuu kahdella hyökkäyspään pelaajalla, kun sekä Robin Saastamoinen että Niklas Kauppinen ovat tehneet sopimukset seuran kanssa.

Lahden FC Reippaasta Kettupaitaan siirtyy vuonna 1993 syntynyt, Veikkausliiga-kokemustakin kerännyt hyökkääjä Robin Saastamoinen. Isokokoinen Saastamoinen on alunperin lähtöisin Mäntsälästä. Juniorivuosinaan Lahteen päätynyt Saastamoinen on pelannut FC Lahden, FC Lahti Akatemian, FC Kuusysin ja viimeisimpänä FC Reippaan paidassa. Kokemusta miesten peleistä on kertynyt pääosin Kakkosesta, mutta myös Veikkausliigasta. Junioripeleissä on syntynyt myös maaleja JJK:ta vastaan.

-Olen innoissani uudesta kaupungista ja ympäristöstä. Treenien sisältö on ollut erinomaista ja henkilökohtaiset fysiikkaohjelmat on tehty ammattitaitoisesti, kertoo viime syksynä Jyväskylän yliopistossa opinnot aloittanut Saastamoinen.

Päävalmentaja Basam Elfadl pitää Saastamoista erittäin tärkeänä palasena joukkuetta.

– Robin tuo joukkueeseen kokemusta sekä nostaa päivittäisen tekemisen laatua. Kentällä hän on monipuolinen yläkerran pelaaja joka sopii mainiosti meidän pelitapaamme.

Valmentaja Elfadlin ohjeita kuunteleva Robin Saastamoinen osui kertaalleen viime sunnuntain harjoitusottelussa FCV:tä vastaan.

Toinen kiinnitys hyökkäyspäähän on JJK:n oma kasvatti, vuonna 2001 syntynyt Niklas Kauppinen, joka on entuudestaan tuttu valmennettava päävalmentaja Elfadlille JJK-junioreista. Taitava ja terävä hyökkäyspään taistelija on iskenyt junioripeleissä hyvän määrän maaleja ja pääsi viime kaudella tunnustelemaan myös Miesten Ykkösen vauhtia parin ottelun verran. B-nuorten otteluissa Kauppinen osui viime kaudella peräti 19 kertaa ja vyölle on nuoresta iästä huolimatta ehtinyt kertyä myös kahdeksan Miesten Kolmosen ottelua.

– Lähden innolla tähän kauteen hakemaan mahdollisimman paljon peliaikaa sekä tietysti tehoja maalien ja maalisyöttöjen muodossa. Kakkoseen nousu kauden päätteeksi on luonnollisesti myös selkeänä tavoitteena niin itsellä kuin muullakin joukkueella, kommentoi elokuussa 18 vuotta täyttävä Kauppinen.

Päävalmentaja Elfadl on toiminut sekä Kauppisen valmentajana B-nuorissa että pelannut Kolmosta Villikettujen paidassa hänen pelikaverinaan ja tunteekin nuoren hyökkääjän hyvin.

– ”Nikke” pääsi viime vuonna jo hyvin miesten peleihin mukaan ja uskon, että tänä vuonna hän on valmis kantamaan vastuuta. Hän on vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja pystyy itse viimeistelemään sekä luomaan maalipaikkoja.

Kauppinen ja Saastamoinen ovat ensimmäiset kiinnitykset Kettupaitaan kaudelle 2019. Lisää pelaajauutisia on luvassa tällä viikolla.

 

Niklas Kauppiselle kertyi runsaasti kokemusta Kolmosen otteluista jo viime kaudella