Kaunis ja kesäinen 3-0-kotivoitto MP:n kustannuksella

28.06.2015

2015-06-28_jjk-mp_0006

JJK otti selkeän 3-0-voiton mikkeliläisvieraistaan sunnuntai-iltana Antto Tapanisen, Mikko Mannisen ja Aleksis Lehtosen maaleilla.

JJK:lla oli ottelussa kalavelkoja maksettavanaan, sillä MP on ainoa joukkue, joka on onnistunut voittamaan Kettupaidat kuluvan kauden aikana. Lisäksi torstain Haka-tasapelistä oli jäänyt hampaankoloon kaiveltavaa sen verran, että Kettulauma oli vielä normaaliakin nälkäisempi ottamaan täyden pistepotin kotiyleisönsä edessä.

Helpolla voitto ei kuitenkaan irronnut. MP aloitti ottelun hyvin ja tiukasti puolustaen ja saikin pitkään pidettyä isäntänsä nollilla. JJK hyökkäsi erityisesti laitojensa kautta ja etenkin oikean laidan Niko MarkkulaMikko Manninen-akseli toimi jälleen kerran loistavasti – kuten niin monessa ottelussa kuluvan kauden aikana. Viimeistelyn tarkkuus avausjaksolla jätti kuitenkin toivomisen varaa ja myös Antti Kuismala MP-maalilla hoiteli työnsä varmasti.

JJK sai läpi ottelun tasaisesti myös erikoistilanteita, mutta ei saanut niitä avausjaksolla hyödynnettyä . Vielä avausjakson viimeisellä minuutilla Iiro Järvinen petasi itselleen loistavan paikan, mutta Kuismala torjui Iironkin vedon ja niinpä tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla kesäinen sää ja puolustustaistelu alkoi painaa vierasjoukkueen jaloissa ja JJK:lle alkoi aueta aina vain enemmän tilaa. Kettupaidat tulittivatkin laukauksillaan MP-maalia jakson alusta asti niin erikoistilanteista kuin pelitilanteistakin ja Kuismalalla riitti töitä – toisin kuin kollega Janne Korhosella, jonka ei tarvinnut koko ottelussa tehdä juuri muuta kuin napsia jokunen keskitys ja erikoistilanne.

55.minuutilla Manninen kohahdutti yleisöä harhauttelemalla itsensä miltei koko MP-pakan läpi ja aina mainioon vetopaikkaan asti – kipparin veto kuitenkin vielä tässä vaiheessa painui ohi maalin.

Vapauttava osuma nähtiin juuri kun kun tunti tuli täyteen. JJK sai vapaapotkun verrattain kaukaa ja MP sai selvitettyä itse vapaapotkun, mutta jälkitilanteesta Markkula laittoi nappikeskityksen maalin edustalle, jossa erikoistilanteeseen noussut Antto Tapaninen oli päineen välissä ja rokotti näin kauden toisella maalillaan entistä seuraansa.

2015-06-28_jjk-mp_0019

Lisää seurasi vain parin minuutin päästä, kun Manninen kruunasi iltansa niittaamalla taululle 2-0 jälleen Markkulan esityöstä – ja viimeistään tässä vaiheessa vieraiden selkäranka napsahti.

Loppua kohti MP väsyi väsymistään ja JJK pääsi pyörittämään peliään miten tahtoi. Vartti ennen loppua Aleksis Lehtonen tuli vaihdosta kentälle ja miltei ensikosketuksellaan viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3-0!

Loppuhetkillä kentällä oli vain yksi joukkue ja vaikka paikkoja olisi ollut vielä runsasmaaliseenkin voittoon, oli esitys kokonaisuudessaan vakuuttava ja voitto enemmän kuin ansaittu. JJK on tällä hetkellä neljä pistettä kärkijoukkue PS Kemiä perässä – kemiläisiä ottelun vähemmän pelanneena.

Sunnuntain kierros oli myös ensimmäinen Vakion Kesäkisassa, johon osallistuu muiden mukana Legendat-ryhmässä kettulegenda Janne Särkkä. Legendamme tekee oman rivinsä jokaiselle kierrokselle – ensimmäiseltä kierrokselta oikein osui seitsemän kolmestatoista!

Seuraavaksi Kettupaidat matkaavat vieraskentälle kohtaamaan EIF:n Tammisaaressa 8.7. Harjulla pelataan jälleen lauantaina 11.7., kun vieraaksi saapuu PS Kemi.

JJK - MP 3-0 (0-0)

1-0 59' Antto Tapaninen

2-0 63' Mikko Manninen

3-0 75' Aleksis Lehtonen

JJK:n kokoonpano: Janne Korhonen; Joona Itkonen, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula; Janne Kuhmonen; Benno Hanslian (88' Arjan Goljahanpoor), Robert Taylor (82' Jarkko Kosunen), Iiro Järvinen, Mikko Manninen (c); Antto Hilska (73' Aleksis Lehtonen).

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Jasin Abahassine, Aleksis Lehtonen (73'), Aram Hasanzada, Jarkko Kosunen (82'), Arjan Goljahanpoor (88'), Severi Vielma.