Kauden ensimmäinen vierasottelu: äitienpäiväpeli Mikkelissä

09.05.2015

jjk-mp-harjoitusottelu-palokka-2-18042015

JJK aloittaa vierasottelunsa kaudella 2015 sunnuntaina, kun kettulauma matkaa äitienpäiväottelussaan Mikkeliin.

Vastaan asettuu sarjanousija MP, joka on tuttu vastus sarjakauden alla pelatusta harjoitusottelusta. Tuolloin Palokan tekonurmella pelatussa ottelussa päädyttiin 0-0-tasapeliin.

JJK aloitti kautensa viime viikonloppuna tasaamalla pisteet Valkeakosken Hakan kanssa Harjulla. JJK oli ottelussa pääosin niskan päällä, mutta vieraat rokottivat uinahduksista armotta.

– Haka-peli pureksittiin maanantaina ja heti tiistaina iskettiin treeneissä kunnolla kiinni sen pelin ongelmakohtiin – ja oikeastaan se on ollut koko viikon teemana: miten Haka teki maalinsa ja miten ne jatkossa voidaan estää. Siellä tuli sellaisia lapsuksia, joista moni varmasti otti opikseen, kertoo päävalmentaja Juha Pasoja.

– Pääosin siitä pelistä jäi kuitenkin ihan hyvä maku, olimme parempi joukkue kentällä.

MP pelaa kotiottelunsa perinteikkäässä Urheilupuistossa ja odotettavissa on, että Urskin luonnonnurmikenttä on vielä kaukana parhaastaan. Keväisen epätasainen kenttä ei suosi näppärää syöttelypeliä.

– Odotettavissa on varmaan melkoinen taistelupeli ja tiukkaa tappelua kakkospalloista. Eihän se meidän vahvuus ole, mutta pojat on vuoden valmiimpia vääntämään – ja kyllähän jätkät kentällä taistella osaa, vaikka pois mukavuusalueelta joutuisikin.

– Näihin peleihin on vain asennoiduttava oikein ja sopeuduttava olosuhteisiin. Pallollisena on oltava erittäin fiksu ja pallottomien aina autettava kaveria.

MP:n joukkue on varsin samanlainen muutaman viikon takaiseen harjoituspeliin verrattuna. Tuolloin testimiehinä mukana olleet FC Lahti-lähtöiset Onuray Köse ja Jasse Tuominen saivat sopimukset ja lisäksi Tommi Lankinen liittyi vahvistamaan sinisten hyökkäystä.

– Eiköhän MP melko pitkälle vetäydy ja iskee sitten nopeasti – nopeille hyökkääville pelaajille pyritään pelaamaan palloa meidän linjan selustaan. Meidän on oltava valmiina nopeiden iskujen varalle ja siihen, että pitkillä palloilla pyritään laittamaan miestä läpi.

– Jos meille tulee hyökkäyspäässä pallonmenetys, on puolustuksen oltava heti valmiina ottamaan vastaisku vastaan. Hyökkäyspäässä taas on saatava enemmän painetta MP:n boksiin kuin viimeksi Palokassa.

Pasojalla on käytettävissään pelikuntoistista pelaajista ylitarjontaa – etenkin nyt, kun Haka-ottelussa pelikieltonsa sovitellut Niko Markkula on jälleen käytettävissä.

– Kyllä jälleen saa laittaa kentälle sellaisen kokoonpanon, että tulosta pitäisi tulla. Kolmea pistettä lähdetään hakemaan äitien kunniaksi!

Ykkösen kolmas kierros: MP – JJK, sunnuntaina 10.5. klo 18:30, Mikkelin Urheilupuisto