Kauden 2024 otteluohjelma selvillä

09.02.2024

On aika kaivaa kalenterit esiin, sillä Ykkösen kauden 2024 runkosarjan otteluohjelma on vihdoin julkaistu!

Kettulauma pelaa runkosarjan kotiottelunsa tuttuun tapaan aina aurinkoisella Harjun Stadionilla. Poikkeuksen muodostaa keväinen kotiavaus, joka pelataan jo melko perinteiseen tapaan Viitaniemen hornankattilassa!

Ykkönen potkaistaan käyntiin huhtikuun puolen välin tienoilla. Otteluohjelma on valmis runkosarjan (22 kierrosta) osalta ja ylä- sekä alaloppusarjojen ohjelmat julkaistaan syyskuussa, kun sijoitukset sarjassa ovat selvillä.

Ykkösessä nähdään sarjauudistuksen myötä tänä vuonna monta nousijajoukkuetta, kun vain JJK ja KPV jatkavat viime kauden joukkueista sarjassa. Kakkosen B. lohkon kärkikaksikko Espoon Palloseura ja FC Jazz nousivat suoraan, Atlantis FC kovalla esityksellä nousukarsintojen päätteeksi.

Kakkosen A-lohkon joukkueet PKKU ja HJK Klubi 04 varmistivat kumpikin Ykkösen paikkansa nousukarsintojen kautta.

OLS saavutti hienon kauden päätteeksi Kakkosen C-lohkon voiton ja sen myötä suoran nousun, RoPS ja VIFK etenivät nousukarsinnoista Ykköseen ja myös karsinnoissa niukasti rannalle jääneet FC Vaajakoski ja KuPS Akatemia varmistivat lopulta nousunsa täydennysmenettelyn kautta.

Miesten Ykkönen (12 joukkuetta):

Ykkösessä pelataan aluksi kaksinkertainen runkosarja (22 kierrosta). Tämän jälkeen jakaannutaan pelaamaan ylempää (1.–6. sijoittuneet) ja alempaa (7.–12. sijoittuneet) jatkosarjaa, joissa kuusi joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan – runkosarjassa kerätyt pisteet säilyvät. Sarjassa pelataan siis yhteensä 27 ottelua, minkä päätteeksi:

– sarjan voittaja nousee Ykkösliigaan
– toiseksi sijoittunut joukkue karsii Ykkösliiga-paikasta (kaksiosainen karsinta Ykkösliigassa yhdeksänneksi sijoittunutta vastaan)
– 11. ja 12. sijoittuneet putoavat Kakkoseen

Otteluohjelma kokonaisuudessaan: jjk.fi/otteluohjelma