Kauden 2020 kotiottelut pakettiin voitokkaalla 2-1-tuloksella

19.10.2020

JJK päätti sunnuntaina kotiottelunsa voitokkaasti Kemi City FC:n kustannuksella! Robin Saastamoinen ja Jaakko Björn iskivät Kettupaidat 2-0-johtoon avausjaksolla ja Chinonso Edehin toisen puoliajan tasoitus jäi vieraille laihaksi lohduksi, kun JJK juhli 2-1-voittoa.

JJK oli ensimmäisellä jaksolla niskan päällä ja rakenteli hyviä hyökkäyksiä jo alkuminuuteista lähtien. Valtteri Tikkanen kemiläisten maaleilla sai puolustuksineen ne kuitenkin hoideltua.

Alun vaarallisin paikka aukenikin lopulta isäntien päässä, kun Samson Obioha pääsi laukomaan ja veto muutti suuntaa Sami Nissisen jalasta. Ensimmäistä kertaa Kakkosessa maalin suulla tällä kaudella nähty ja ensimmäistä kertaa urallaan Harjun yleisön edessä pelannut 22-vuotias kettukasvatti Tatu Österlund torjui laukauksen kuitenkin hyvin.

Kotijoukkue siirtyi johtoon lopulta 19.minuutilla, kun jälleen yhden hyvin rakennellun hyökkäyksen päätteeksi tuloksena oli rangaistuspotku. Mikko Manninen ja Jaakko Björn alustivat rangaistusalueelle vauhtiin Robin Saastamoisen, jota rikottiin. Kapteeni itse asettui pallon taakse ja laukoikin sen rangaistutäplältä varmasti maaliin! Osuma oli maalipörssin kärjessä olevalle Saastamoiselle kauden kahdestoista.

Kauan ei mennyt myöskään kettulauman toiseen osumaan! Viitisen minuuttia myöhemmin päästiin juhlimaan jälleen mallikkaan hyökkäyksen päätteeksi. Nissisen pitkä avaus tavoitti keskikentän oikealta laidalta Joel Pasasen, joka jatkoi pallon juoksuun Saastamoiselle. Saastamoinen näki hyvin juoksun maalille tehneen Björnin, joka laukoi pallon etukulmasta maaliin! Maali oli vuonna 2003 syntyneelle Björnille kauden ja samalla uran ensimmäinen maali Kakkosen tasolla – ja samalla Björnistä tuli ensimmäinen JJK:n edustuksessa maalin iskenyt 2003-ikäluokan pelaaja.

Kemi City FC:lla oli muutamia paikkoja, kuten puolen tunnin kohdalla, kun JJK:ssakin tuttu mies Sasa Jovovic pääsi laukomaan. Seurauksena oli kuitenkin vain kulmapotku eikä vierasjoukkue päässyt enää avausjaksolla toden teolla hätyyttelemään Österlundin vartioimaa kettumaalia.

JJK hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa ja tuli hyökkäyksiin vaarallisesti etenkin oikean laidan kautta Pasasen ja Saastamoisen yhteispelin myötä. Vielä jakson viimeisten minuuttien aikana kaksikko hätyytteli vierasjoukkueen maalia, mutta liukas kenttä ja Tikkasen torjunnat pitivät huolen siitä, että lisäosumia ei nähty.

Oman mausteensa otteluun toivat sääolot, jotka olivat lokakuiseen tapaan varsin vaihtelevat. Ennen peliä vilahteli aurinko, mutta avausjakson loppupuolella alkoi tihkusade, joka yltyi ensin rankaksi vesisateeksi ja sitten rännäksi – kenttä olikin siksi suuren osan ottelua erittäin märkä ja liukas.

Myös toinen puoliaika alkoi JJK:n kannalta vahvasti, kun Manninen kaadettiin jonkin verran rangaistusalueen ulkopuolella. Pallon taakse asettui Ville Kirvesoja, jonka etualakulmaa kohti kiertäneen laukauksen Tikkanen kuitekin kaappasi syliinsä.

Hetken päästä Björnille puolestaan aukeni paikka iskeä jo iltapäivän toinen maali, mutta tällä kertaa laukaus painui kuitenkin hieman ohi takatolpan.

55.minuutilla puolestaan toinen avauskokoonpanossa jälleen ollut 2003-syntynyt, MP-lainamies Eero Ylönen laukoi tulisesti prässättyään pallon kemiläisten puolustuksesta. Myös Ylösen laukaus kuitenkin kiersi takatolpan väärälle puolelle.

Oikeana laitapakkina pelanneelta Eduard Ciriacolta nähtiin iltapäivän aikana useampikin mainio nousu ja yksi niistä päättyi vapaapotkuvihellykseen vajaan tunnin kohdalla. Vaparia asettui laukomaan Manninen, jonka matala veto ei kuitenkaan tuottanut ongelmia Tikkaselle.

Vähitellen toisen puoliajan edetessä myös Kemi City FC alkoi saada enemmän painetta ja parempia paikkoja JJK:n päätyyn. 65.minuutilla vierasjoukkue sai sivuvaparin keskikentältä ja sen jälkeisessä tilanteessa Severi Vielma blokkasi Jovovicin syötön kulmapotkuksi. Kulmurista oli seurauksena Obiohan vaarallinen pusku, joka suuntautui kohti takakulmaa – Jonne Porkka oli kuitenkin mies paikallaan ja puski puolestaan pallon väljemmille vesille.

Heti perään Porkka oli puolestaan vauhdissa jo toisessa päässä rakennellessaan JJK:lle tilannetta Mannisen ja Saastamoisen kanssa. Kemi City FC sai tilanteen kuitenkin purettua.

70.minuutilla vierasjoukkue sai rokotettua erikoistilanteesta, joita tulikin tasaisesti toisen puoliajan aikana. Kulmapotku löysi boksista toppari Chinonso Edehin, jonka pusku takanurkkaan jätti Österlundin voimattomaksi.

JJK:lla oli myös paikkoja lisämaaleihin. 78.minuutilla Saastamoinen haki laukausta etukulmaan, mutta se blokattiin kulmapotkuksi. Kulmapotkusta puolestaan Ciriaco nousi korkeimmalle ja ohjasi pallon kohti takakulmaa, mutta ohi meni.

Enempää maaleja ei lopulta Harjulla enää tässä ottelussa – ja sen myötä tällä kaudella – nähty. Toisen puoliajan alussa aurinko jälleen vilahteli, mutta loppua kohti vesisade ehti muuttua rännän kautta lumeksi ja lumisateen myötä kettulauma kiitteli uskollista kotiyleisöään vielä kerran tämän kauden osalta 2-1-voitonjuhlien merkeissä!

Voiton myötä JJK nousi sarjataulukossa jälleen pykälän verran kohti kärkeä sijalle kolme, ohittaen RoPS:n reservijoukkue RFA:n. Kausi jatkuu vielä kahden ottelun verran vieraskentällä: tulevana lauantaina 24.10. vuorossa on reissu Rovaniemelle juurikin mainitun RFA:n vieraaksi ja kausi päättyy puolestaan lauantaina 7.11. GBK:n vieraana Kokkolassa.

JJK - Kemi City FC 2-1 (2-0)

Maalit:

1-0 19' Robin Saastamoinen (rp)

2-0 24' Jaakko Björn

2-1 70' Chinonso Edeh

 

JJK:n avauskokoonpano: Tatu Österlund, Jonne Porkka, Sami Nissinen, Severi Vielma, Eduard Ciriaco, Ville Kirvesoja, Eero Ylönen (90+2') , Jaakko Björn (62' Koppelomäki), Mikko Manninen, Joel Pasanen (81' Luoma), Robin Saastamoinen

 

Vaihdossa: Aati Riihimäki (mv), Joona Itkonen (90+2'), Tuomas Koppelomäki (62'), Lauri Paananen, Juho Luoma (81'), Rasmus Ervasti, Maxime Nzeza.