Kauden 2012 pistetili avattu – Seinäjoella tuloksena 1-1-tasapeli

20.01.2012

JJK aloitti kauden 2012 viralliset ottelunsa 1-1-tasapelillä KuPS:aa vastaan Seinäjoen Wallsport Areenalla. Maalinteossa onnistuivat kotijoukkueelta kuopiolaisia jo aikaisemminkin kurittanut Jani Virtanen ja vierailta Christian Andreasen.

 

Ensimmäinen puoliaika oli aktiivista, tasaväkistä vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja hallintajaksonsa, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Puoliajan paras paikka tuli vierasjoukkue KuPS:lle – JJK-maalia varmasti vartioinut Ville Viljala kuitenkin venytti loistavan torjunnan. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

 

Toinen puoliaika oli esimmäistä vauhdikkaampi ja tilanteitakin luotiin enemmän. Kotijoukkue JJK tuli peliin todella väkevästi ja hallitsi puoliajan alkua. Hallinta tuottikin tulosta ja kettupaidat siirtyivät ansaittuun johtoon, kun ottelua oli takana 72 minuuttia. Vahvasti pelannut testissä oleva laitapuolustaja Albin Granlund nousi hienosti vasenta laitaa, keskitti maalille ja vaihdosta kentälle tullut Jani Virtanen pääsi pilkun kohdilta lataamaan pallon maalin ylänurkkaan.

 

KuPS pääsi kuitenkin vaihtojen myötä paremmin peliin mukaan ja tasoitti tilanteen harmillisesti 86. minuutilla. Abdoulaye Sylla keskitti oikealta laidalta ja Christian Andreasen siirsi lähietäisyydeltä pallon maaliin.

 

Ottelun loppu oli varsin vauhdikasta peliä ja tilanteita riitti, mutta niistä huolimatta kumpikaan ei enää onnistunut maalinteossa, joten ottelu päättyi 1-1-lukemilla pistejakoon.

 

Martonen harmitteli tasoitusta, mutta näki paljon hyvää

 

Päävalmentaja Kari Martonen oli tyytyväinen siihen, että viralliset pelitkin saatiin korkattua, mutta harmitteli luonnollisesti lopun tasoitusta.

 

– Meidän pitäisi muistaa, että peli kestää sen 90 minuuttia ja loppuun asti pitää pelata. Pitää myös muistaa kaiken aikaa olla tarkkana puolustussuuntaan, pelkästään hyökkäämiseen ei voi keskittyä, Martonen linjaa.

 

– Yksi iso teema tänään oli keskittyminen siihen, että saadaan paketti pidettyä tiiviisti kasassa koko ajan etenkin puolustussuuntaan – muoto, etäisyydet, tiiviys. Takaiskuun ei kuitenkaan tarvita kuin se yksi herpaantuminen.

 

– Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä elementtejä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin ja se vahvisti uskoa meidän omaan tekemiseen. Tämä oli hyvä mittari siihen, missä nyt mennään. Päästiin katsomaan, toimivatko meidän treeneissä harjoittelemat jutut käytännössä.

 

Oman mausteensa talven otteluihin tuo se, että Jyväskylässä kettulauma treenaa pienikokoisella kentällä.

 

– Harjoittelemme talvella pelkästään pienellä kentällä, joten voi olla, että isolle kentälle siirryttäessä tilan hahmottaminen ei täysin onnistu ja se näkyy pelissä etenkin näissä ensimmäisissä suuremman kentän otteluissa. Tänään kuitenkin tässä suhteessa onnistuimme hyvin eikä ongelmia ollut.

 

– Pitää muistaa sekin, että kyseessä oli useammallekin pelaajalle ensimmäinen ottelu viime kauden päätöskierroksen jälkeen, Martonen muistuttaa.

 

Takaiskumaalista huolimatta Martsi oli tyytyväinen, että kauden virallisten otteluiden osaltakin pää on nyt saatu avatuksi.

 

– KuPS on aina ollut meille haastava vastustaja, kyllä se huomattiin tänäänkin. Hieno juttu kuitenkin, että saatiin virallinen kausi avattua, Martonen päättää.

 

 

JJK – KuPS 1-1 (72′ Virtanen, 86′ Andreasen)

JJK: Viljala; Granlund, Nieminen (89′ Poutiainen), Pasoja, Tapaninen; Laaksonen, Tuomanen, Gruborovics, Manninen; Wusu, Hilska (66′ Virtanen).

Vaihdossa: Koski (mv), Korte, Hanslian, Itkonen, Poutiainen, Hiltunen, Virtanen.

 

14_Tasta_se_lahti_-_Jampan_jytky

Jampalle maalinteko kuopiolaisia vastaan alkaa jo olla ennemmin sääntö kuin poikkeus

 

 

TM