Karsintoihin matkaavalla Järvisellä tähtäimessä EM-kisat – ja avauspaikka liigassa

18.11.2012

pikkutopi_jjkfclahti_080712

 

 

Liigapelaajat ovat marraskuussa pääosin hajaantuneet lomailemaan raskaan kauden jälkeen, mutta syksyllä 18 vuotta täyttänyt Topi Järvinen ei juuri ehdi lepäillä laakereillaan.

 

– Liigakauden päättymisen jälkeen oli pari päivää vapaata, marraskuun alussa sitten Eerikkilässä urheiluoppilaitosten kisat, joissa pelattiin kolme ottelua, Järvinen kertaa.

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän joukkue jäi lopulta kuuden joukkueen turnauksen viimeiseksi viimeisen päivän kahden rangaistuspotkukilpailutappion myötä. Järvinen valittiin Jyväskylän joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

 

Turnauksen jälkeen Järvisellä oli viikon hengähdystauko ja nyt meneillään oleva viikko menikin maajoukkueen mukana maanantaista torstaihin kestäneen harjoitusleirin merkeissä Englannissa. Maajoukkue kohtasi leirillä ensin Englannin alle 19-vuotiaiden maajoukkueen, sitten viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Stockport Countyn.

 

– Ihan OK reissu, vaikka otteluista tappiot tulikin. Englantia vastaan ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvää peliä. Toisella jaksolla ja varsinkin viimeisten parinkymmenen minuutina aikana sitten alkoi jaloissa painaa ja Englanti alkoi saada paikkoja.

 

Lopulta Englanti voitti 1-0 rangaistuspotkulla, joka vihellettiin aivan lisäajan viime hetkillä.

 

– Se oli tilanne, jonka joku olisi voinut jättää viheltämättäkin. Nyt kuitenkin kävi näin, totta kai on aina katkeraa hävitä ihan viime hetkillä, Järvinen sadattelee.

 

Järvinen itse tuli Englantia vastaan vaihdosta kentälle ottelun lopussa ja oli avauksessa jälkimmäisessä ottelussa, jonka Stockport voitti 3-0.

 

– Englantia vastaan oli aika vaikeaa päästä otteluun sisään, kun he olivat juuri saaneet vahvaa otetta pelistä. Siinä piti vain yrittää taistella ja pitää nollia. Stockportia vastaankin ensimmäinen puolikas oli meiltä ihan hyvää vääntöä, mutta toinen selvästi heikompi. Siinä alkoi väsymyskin painaa, emmekä pystyneet pelaamaan kovin yhtenäisesti. Oma peli meni samoin kuin koko joukkueella: hyvä ensimmäinen puoliaika, toisella sitten katosi kaikki, Järvinen hymähtää.

 

telford-majutopi_131112

    Topin kuvaterveiset JJK:n facebook-faneille Telfordista, Suomen ja Englannin  U19-joukkueet kohdattua tiistaina 13.11.

 

 

Lauantai-iltana nuorimies istahti jälleen maajoukkuejunaan, määränpäänä tällä kertaa Kypros, jonne joukkue lentää sunnuntaina EM-esikarsintaturnaukseen. Esikarsintavaiheessa on kaksitoista neljän joukkueen ryhmää, joista jatkokarsintavaiheeseen pääsevät jokaisen lohkon kaksi parasta sekä paras lohkokolmonen. Suomen karsintaryhmässä ovat isäntämaa Kypros, Montenegro ja Tanska. Ensimmäinen ottelu on keskiviikkona 21.11. Montenegroa vastaan, perjantaina 23.11. vastassa on Kypros ja seuraavaan maanantaina 26.11. Tanska. Ottelut alkavat Suomen aikaan kello 14:45 ja tilanteita voi seurata UEFA:n sivuilta.

 

– Tiukka reissu tiedossa, kun vajaan viikon sisään pelataan kolme karsintaottelua. Rinkimme ei ole erityisen laaja, joten varmasti kaikille on tulossa peliaikaa.

 

Oman mausteensa karsintaurakkaan tuo Kyproksen sää, joka on muutamankin kertaluokan sateista marraskuista Suomea kesäisempi.

 

– Ottaahan se varmaan pari päivää, että tottuu siihen reilun parinkymmen asteen lämpöön, Järvinen naureskelee.

 

Tanska on Suomen lohkon ennakkosuosikki ja Järvisen mukaan Suomellakin on vain yksi tavoite.

 

– Jatkopaikkaa lähdetään hakemaan ihan ehdottomasti. Ja jos pystymme pelaamaan omaa peliämme, niin varmasti pystymme jatkopaikan ottamaan. Ensimmäinen puoliaika Englantia vastaan osoitti, että pystymme pelaamaan tasaväkisesti myös Euroopan kärkimaita vastaan. Kyllä meillä kisapaikka on mielessä, Järvinen toteaa.

 

Jatkokarsinnat pelataan tulevana keväänä ja itse kisat eli lopputurnaus käydään 20.7. – 1.8. 2013 Liettuassa. Lopputurnaukseen tulee jatkokarsinnasta pääsemään seitsemän joukkuetta isäntämaa Liettuan seuraksi.

 

 

Tavoitteena paikka avauksessa

 

Myös seurajoukkuerintamalla Järvinen otti kuluneen kauden aikana merkittäviä askelia eteenpäin. Peliaikaa ja maaleja kertyi tilille sekä A-nuorissa että Warkaus JK:ssa ja myös debyytti Veikkausliigassa tuli jo kauden huhtikuussa kotiavauksessa Valkeakosken Hakaa vastaan. Kaikkiaan liigaesiintymisiä tuli neljä ja kauden viimeisessä ottelussa HJK:ta vastaan nähtiin ikimuistoinen hetki Järvisen viimeisteltyä komeasti yläriman kautta debyyttiosumansa Veikkausliigassa – harvoin on taidettu lisäajan lopulla syntynyttä 3-6-kavennusosumaa juhlia niin riemukkaasti koko stadionin voimin.

 

– Pallo pomppasi siihen vähän yllättäen, mutta onneksi tuli oltua hereillä, Topi naurahtaa.

 

– Hetkeksi jäin vielä katsomaan, meneekö pallo edes maaliin asti, kun se pomppasi rimasta nurmeen.

 

Menihän se, ja laitahyökkääjänä tai kärkenä viihtyvän nuorukaisen maalitili Veikkausliigassa oli avattu.

 

– Uskomaton fiilis tehdä se ensimmäinen liigamaali – ja vieläpä juuri HJK:ta vastaan. Arvostan itse Klubia joukkueena varsin paljon, joten ekan liigamaalin tekeminen heidän verkkoonsa tekikin siitä erityisen hienoa. Ja se, että pääsi Harjun Poikien viereen maalia juhlimaan, Järvinen fiilistelee.

 

– Vaikka kausi oli mitä oli ja hävittiin tuo viimeinen peli 3-6, jäi sen maalin ansiosta kuitenkin itselleni ihan hyvä maku.

 

jjk-hjk_271012_topijn_maalijuhlat

    Hetki, joka ei unohdu – Topi Järvinen, ensimmäinen liigamaali ja Harjun Pojat!

 

 

Järvinen sai syyskuussa A-nuorten riveissä kaulaansa SM-kultamitalin, mutta edustusjoukkueen sarjakausi jätti reilusti toivomisen varaa.

 

– Eihän se nyt mikään paras kausi ollut missään mielessä. Mutta tuosta ei voi ensi kaudella kuin parantaa! Meidän on saatava peliämme paremmaksi, ennen kaikkea yhtenäisemmäksi.

 

– Oli kuitenkin mukavaa saada itse tuntumaa myös liigapeleihin. Liigavauhti tuntui siltä, että kyllä sielläkin hyvin mukana pysyy. Ensi kaudella oma tavoite on saada mahdollisimman paljon peliaikaa – ja maaleja. Siitä lähdetään, että kauden mittaan pääsee murtautumaan avauskokoonpanoon, Järvinen toteaa päättäväisesti.