Kari: Sydän kentälle JJK:n puolesta

29.10.2010
Kari: Sydän kentälle JJK:n puolesta Kari Honka

Tommi Kari on pelikunnossa lauantain kaiken ratkaisevaa karsintaottelua ajatellen.

– Jalka on täydessä pelikunnossa. Tässä vaiheessa kautta jokaisella varmaan on isompia tai pienempiä kipuja. Jos valmentaja näkee, että pystyn auttamaan joukkuetta ja laittaa mut avaukseen, haluan ilman muuta olla mukana.

Ennen Oulu-ottelua jalkaansa loukannut ja sittemmin säästeliäästi peluutettu Kari pitää JJK:n ja Viikinkien välistä otteluparia tasaisena, mutta luottaa omiinsa.

– Keskiviikon pelistä on vaikea vetää johtopäätöksiä, koska pelattiin alivoimalla käytännössä koko toinen puoliaika. Toinen on liigajoukkue ja toinen divarijoukkue, ei siinä isoa eroa ole ja tällaiset pelit ratkaistaan muutenkin pitkälti sydämellä eikä taidolla, Veikkausliigassa yhdeksän maalia viimeistellyt terrieri näkee.

– Mutta kyllä meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa huomenna.

Viikinkien leiristä karsintaotteluiden paineet on sysätty yksiselitteisesti Jyväskylän suuntaan. Kari ei koe pelaavansa työpaikkansa puolesta.

– Mä pelaan Jyväskylän puolesta, tiedän kuinka iso juttu JJK täällä on ja seura merkitsee mullekin paljon. Olen saanut JJK:lta todella paljon ja haluan antaa huomenna takaisin. Haluan antaa mun sydämen kentälle JJK:n puolesta lauantaina.

Vuosaaresta kantautuneet psyykkauspuheet Kari kuittaa tilanteeseen kuuluvana psykologisena sodankäyntinä.

– Ei siinä mitään. Sama se oli viime vuonna, KPV uhosi murskata meidät Harjulla, mutta sitten ne ei päässeet puolen kentän yli. Sieltä on hirveän vaikea tehdä maaleja.

– Viikingit on sanoneet, ettei heillä ole karsinnassa mitään hävittävää. Selvä. Me pidetään liigapaikka, Viikingit jatkaa Ykkösessä ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Erityisesti kotipeleissä maalinteko on ollut kettupaidoille kauden aikana äärimmäisen vaikeaa.

Karin istuttua viime kierroksilla paljon penkillä on suurta osaa JJK:n tekemistä maaleista yhdistänyt yksi tekijä – syöttäjä Jani Virtanen. Kari suitsuttaa ex-turkulaista estoitta.

– Jamppa on varmasti yksi koko Suomen parhaista vasureista. Ei muuta kuin viisivuotista sopparia kouraan, me saadaan nauttia siitä yksi vuosi ja sitten myydään Jamppa rahalla muualle. Jos mies laittaa itsensä kuntoon, ei varmasti pitkään Suomessa pelaa.

Virtasen samettisen kosketuksen ihailusta huolimatta Kari tiedostaa, ettei karsintapeleissä pyritä pelaamaan pikkunättiä.

– Suoraviivainen tappelupeli varmaan tulee. Henkisellä puolella ratkaistaan paljon.

 

Ratkaiseva liigakarsintaottelu JJK – FC Viikingit Harjulla lauantaina kello 14.
Tilanne on ensimmäisen osaottelun jälkeen tasan 1-1.