Kakkosesta mitaleille: Tuomas Latikan tilinpäätös historiallisesta kaudesta

05.11.2011

topi_keskella

JJK-ikoni Tuomas Latikka kuului seuran historian ensimmäisen mitalin takuumiehiin, vaikka pelasi suurimman osan kaudesta alavatsavamman vaivaamana. Ensimmäisiä juniorivuosia lukuunottamatta koko jalkapallouransa JJK:a edustanut Latikka arvostaa joukkueen saavutuksen korkealle.

– Onhan se aika mieletöntä, ja kun mitali tavoitteeksi asetettiin, ei voi paljon enempää vaatia kun siihen päästään. Viimeinen peli tietysti vähän harmitti, kun ei pystytty antamaan faneille ihan sitä mitä ehkä oltaisiin haluttu, Topi miettii.

– Mutta kun koko kautta laittaa pakettiin, niin hyvä kausi me pelattiin.

10 Reaktio

Huippuhetki: Topi tulitti Harjulla voittomaalin hopeajoukkue Interin verkkoon.

Miehen oma kausi oli ulospäin katsoen onnistunut, numero 13 taisteli tutulla oikean pakin tontillaan 26 Veikkausliigaottelussa, joista kotiyleisön mieliin painui erityisesti komea voittomaali hopeamitalisti Interin verkkoon.

– Siihen olen tietenkin tyytyväinen, että pääsin pelaamaan käytännössä aina, kun olin terveenä. Mutta vatsavamma varjosti kautta aika lailla, enkä pystynyt harjoittelemaan niin hyvin kuin olisin halunnut, paljon jäi treenejä väliin. Omiin pelisuorituksiin en ole täysin tyytyväinen, oli aika paljon epätasaisuutta. Onneksi loppukaudesta tuli muutama hyvä peli, Latikka ruotii.

Latikka ja Tommi Kari ovat ainoat kakkosdivaritasolta saakka seuran mukana liigamitaleille nousseet pelaajat. Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon asioita.

– Onhan se ollut hienoa nähdä tämä harppaus, mikä on pystytty ottamaan. Olen tietysti onnellinen siitä, että olen itse pystynyt koko aika roikkumaan mukana ja vastaamaan haasteeseen. Tosi tyytyväinen olen siihen.

– Isoin muutos on kuitenkin tapahtunut seuran puolella, täytyy nostaa hattua siitä, mikä määrä hommia toimistolla on paiskittu.

Latikka pitää mitalin merkitystä JJK:lle ja koko Keski-Suomen jalkapallolle erittäin suurena. Joukkueen vetovoima kasvaa, ja Jyväskylän ympärille aikanaan maalailtu jalkapallon musta aukko on täytetty – ainakin toistaiseksi. Työt jatkuvat.

– Toivottavasti tämä innostaa nuoria pelaajia jatkamaan, ja kasvattaa heidän haluaan nousta JJK:n edustusjoukkueeseen. Muualtakin Jyväskylään ja JJK:in on aika helppo haluta. Varmaan tämä kasvattaa yleisönkin intoa, vaikka meillä on melkein aina hyvät yleisölukemat olleetkin, vaikkei joukkue olisi voittanutkaan.

JJK:n kannattajista on puhuttu paljon, mutta ei hyvän yleisön merkitystä voi liiaksikaan korostaa.

– Vaikka pelaajat ovat kentällä, niin yleisö sen pelin tekee loppujen lopuksi. Siitä sen motivaation saa, että haluaa pelata paremmin ja paremmin, että jaksaa tehdä töitä. Se on todella iso juttu, miten paljon ja millä tavalla meidän peleissä on porukkaa mukana, Latikka kiittelee.