Kahden pelin viikko käynnistyy tiistaina Seinäjoelta

03.07.2023
Kuva: Oskar Pihlaja kohtaa entisen seuransa (📸 K-S Jalkapalloviikko)

Kettupaidoilla on edessään jälleen kahden pelin viikko, kun ensin tiistaina matkustetaan Seinäjoelle ja lauantaina isännöidään puolestaan kotikentällä sarjakärki Gnistania.

JJK ja SJK Akatemia ovat ottaneet tällä kaudella mittaa toisistaan jo kahdesti. Kevään Ykköscupissa Kettupaidat veivät ottelua vieraskentällä ja johtivat tauolla peliä lukemin 1-3, mutta Akatemia pääsi nousemaan pelin viimeisten minuuttien osumilla tasoihin. JJK käynnisti myös Ykkösen kotiottelunsa huhtikuun lopussa SJK Akatemiaa vastaan Viitaniemessä ja pitikin täydet pisteet Jyväskylässä vahvan esityksen päätteeksi Mikko Mannisen ja Robin Saastamoisen maalein 2-0.

Stevie Grieven luotsaama seinäjokelaisnippu pelaa parhaillaan vahvaa kautta Ykkösessä ja kuuluukin sarjan yllättäjiin säilytettyään viime kauden päätteeksi vain vaivoin sarjapaikkansa. SJK Akatemia on tätä kirjoittaessa sarjataulukossa neljäntenä ja on kärsinyt JJK:n lisäksi tappiot vain kolmen kärjelle. Grieven miehistö on pelannut varsin runsasmaalisia otteluita ja on jäänyt itse tällä kaudella nollille vain JJK:ta ja MP:tä vastaan.

SJK lähtee tiistaina kohtaamiseen takanaan 0-1-vierasvoitto FF Jarosta. Hyvin suurilukuisen kotiyleisönsä edessä taistelleella Jarolla oli huippusauma tasoittaa lukemat viisi minuuttia ennen loppua, mutta Saku Kankaanpää torjui Sergei Eremenko rankkarin ja SJK ryösti täydet pisteet mukanaan palaten samalla voittokantaan kahden voitottoman pelin jälkeen.

JJK:n kolmen kotiottelun putki päättyi puolestaan keskiviikkona, kun Harjulle saapui vieraaksi KPV. Ottelussa oli paljon samaa kuin kauden avauskierroksen kohtaamisessa Kokkolassa ja myös lopputulos oli sama: 0-0. Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelle varsin nihkeä ja vaikka se onnistuikin toiselle puolikkaalle parantamaan peliään, ei maalinteko onnistunut KPV:n rautaista puolustusta vastaan ja sen oli tyytyminen maalittomaan tasapeliin. Tasapelipiste nosti kuitenkin kettulauman sarjataulukossa sijalle yhdeksän ja kesäkuun pisteputki venyi neljän ottelun mittaiseksi.

SJK:n nuori ja juoksuvoimainen miehistö hyökkää vaarallisesti ja onkin onnistunut maalinteossa varsin laajalla rintamalla, sillä 20 tehtyä maalia on jakautunut peräti kymmenen eri maalintekijän kesken. Parhaana maalintekijänä on kunnostautunut Weslen Junior neljällä maalillaan. Brasilialainen pelasi kuitenkin viikonloppuna edustusjoukkueen riveissä Veikkausliigaa eikä saa sääntöjen puitteissa pelata tiistaina Akatemian riveissä. SJK Akatemian puolustuslinjasta löytyy puolestaan jyväskyläläisittäin tuttuja naamoja, entiset Kettupaidat Tuomas Koivisto ja Kaarlo Rintamäki.

Seinäjoelta kauden 2021 päätteeksi JJK:n peräsimeen saapuneelle SJK-ikonille Toni Lehtiselle tiistain kohtaaminen OmaSP Stadionilla on luonnollisesti erityinen asia, mutta Lehtinen ei suinkaan ole ainoa, joka odottaa vanhan seuransa kohtaamista innolla. Kauhajoen Karhusta kymmenisen vuotta sitten SJK:hon siirtynyt Oskar Pihlaja kuului vielä viime kaudella Akatemian runkopelaajiin ja pääsi kantamaan seurassa myös kapteeninnauhaa. Tälle kaudelle hyökkääjän tie vei kuitenkin Jyväskylään ja tiistaina ”Osku” palaakin vanhalle kotiareenalleen kettunutussa.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään pelaamaan Seinäjoelle! Ikinä en ole pelannut OmaSP:llä niin sanotusti vieraana. Peli tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen ja jännittävä. Pisteet ovat tärkeitä molemmille joukkueille ja uskon, että se tulee näkymään pelissä. Seinäjokiset voivat odottaa hikistä ja kiireistä tiistai-iltaa, Pihlaja virnistää.

Vaikka kettulaumasta onkin viime kierroksilla ollut valitettavan paljon pelaajaliikennettä niin sanotun FC J-P:n riveihin eli sairastuvan puolelle, pääsee Lehtisen miehistö kuitenkin hyvällä nipulla viikon ensimmäiseen taistoonsa. Korttitilinsä täyteen saanut Antti Åke on varmuudella sivussa, mutta pelikieltonsa KPV-pelissä kärsinyt Aatu Manninen on jälleen käytettävissä.

SJK Akatemia – JJK || ti 4.7.23 klo 18:30 || OmaSP Stadion, Seinäjoki

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelussa.

JJK:n kahden ottelun viikko huipentuu tulevana lauantaina, kun Harjulle saapuu vieraaksi Eero Markkasen ja Topi Järvisen edustama sarjakärki Gnistan! Ottelu vihelletään käyntiin klo 19. Liput taistoon ovat myynnissä nyt sivun oikean reunan JJK Shopissa.