Jyväskylän Jaguaarit mukaan Suomen Käsipalloliiton sarjatoimintaan

19.03.2012

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Jyväskylässä vietettiin ”käsipalloviikkoa” yhteistyönä Suomen Käsipalloliiton, JJK:n ja käsipallon SM-Liiga -seurojen HIFK:n ja Cocksin kanssa. Tuosta viikosta poikineet ajatukset ovat johtaneet siihen, että Jyväskylän Jaguaarit ja Suomen Käsipalloliitto ovat sopineet, että Jaguaarit osallistuu käsipallon miesten III-divisioonaan kaudella 2012 – 2013.

 

Päälajinaan amerikkalaista jalkapalloa Vaahteraliigassa pelaava Jaguaarit aloittaa innoissaan uuden lajin.

 

– Käsipallo on niin sanottu talvilaji, joka palvelee jenkkifutisjoukkuetta erittäin hyvin, kommentoi Jaguaarien puheenjohtaja Reo Landén.

 

– Käsipallolla ja amerikkalaisella jalkapallolla on monta yhteistä nimittäjää. Molemmissa lajissa juostaan, hypätään, heitetään ja fyysinen kontakti kuuluu oleellisena osana peliin.

 

Jenkkifutiksen kilpailukausi kestää toukokuusta elokuun loppuun. Syyskuussa alkaa käsipallotoiminta toden teolla Jyväskylässä.

 

 

Yhteistyötä Käsipalloliiton kanssa

 

Suomen Käsipalloliitossa ollaan todella mielissään uudesta paikkakunnasta.

 

– Meillä on alusta lähtien ollut erittäin hyvä vuoropuhelu Jaguaarien kanssa. III-divisioonan kausi käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Syyskuun alussa tulemme kouluttamaan ja perehdyttämään Jaguaareja käsipallon saloihin perinpohjaisesti. Annamme heille täyden tuen, jotta käsipallotoiminta käynnistyy urheilukaupunki Jyväskylässä, kommentoi Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Tomi Puikkonen.

 

Jaguaarien käsipallotoiminta keskittyy aluksi aikuisiin. Jaguaarit toivottaakin kaikki yli 15-vuotiaat pojat ja miehet mukaan pelaamaan ja harjoittelemaan käsipalloa. Käsipalloharjoituksia tullaan pitämään vähintään kerran viikossa ja III-divisioonan kuuluu kymmenkunta peliä kaudessa. Käsipalloliiton III-divisioonassa pelaa ensi kaudella 8-10 joukkuetta.

 

– Toivon, että saamme lisää jenkkifutisseuroja mukaan, koska lajit eivät kilpaile toistensa kanssa, vaan päinvastoin, täydentävät toisiaan. Molemmilla lajeilla on oppimista toisiltaan, esimerkiksi jenkkifutispelaajien räjähtävyys ja nopeus ovat ihailtavaa luokkaa. Käsipallopelaaja ei kaihda kontaktia, ja hyvä peliluku voisi toimia hyvänä perusteena myös jenkkifutiksessa, Puikkonen sanoo.

 

Puikkonen toivoo, että Jaguaarien esimerkki antaisi hyvän signaalin käsipallon aloittamiselle myös muilla paikkakunnilla, joissa pelataan jenkkifutista. Liitto haluaa tehdä käsipallon pelaaminen helpoksi ja että kustannukset pysyvät alhaisina.

 

 

Kiitos kuuluu JJK:lle

 

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Käsipalloliitto järjesti ”käsipalloviikon” Jyväskylässä yhdessä JJK:n ja käsipallon SM-Liiga -seurojen HIFK:n ja Cocksin kanssa. Viikko sisälsi School Tour -lajiesittelyn kouluissa sekä lisäksi huipentumana oli SM-Liigaottelu HIFK – Cocks Hipposhallissa. Paikallisena toimijana oli JJK.

 

Kiitos tästä hienosta lajinlevittämistapahtumasta kuuluu JJK:n toimitusjohtajalle Joni Vesalaiselle ja JJK:n henkilökunnalle.

 

– Vesalaisen avarakatseisuus on ollut avainasemassa, jotta olemme päässeet näin pitkälle, ja haluan kiittää Jonia suuresti. Hän on myös ymmärtänyt miten hienosta lajista on kyse ja miten suosittua laji on maailmalla, kiittelee Puikkonen.

 

– Lajikateus on Suomi –urheilussa syvällä ja junioreita ajetaan yhteen lajiin lian nuorina. Käsipalloprojekti on meidän kannanotto myös siihen, että mielestämme nuorten pitäisi harrastaa mahdollisimman monipuolisesti, lataa JJK:n toimitusjohtaja Vesalainen.

 

 

Seuraavat askeleet

 

Käsipalloliitto järjestää toukokuussa koulukäsipalloturnauksen Jyväskylässä. Kesän aikana uutta käsipallotoimintaa tullaan markkinoimaan JJK:n ja Jaguaarien kotiotteluiden yhteydessä.

 

JJK:n kanssa keskustelut juniorikäsipallon toiminnasta ovat myös käynnissä.

 

 

Lisätietoja:

 

Tomi Puikkonen

Reo Landén

Suomen käsipalloliitto

Jyväskylän Jaguaarit

Toiminnanjohtaja

Puheenjohtaja

045 113 3224

040 967 4056

tomi.puikkonen@finnhandball.net

reo.landen@gmail.com