Juho Luoma jatkaa Kettupaidassa

28.03.2024

Kettuleiristä kuuluu odotettuja ja erittäin iloisia sopimusuutisia: Juho Luoma on kirjoittanut nimensä jatkosopimukseen ja kipparoi näin joukkuettaan Ykkösessä myös kaudella 2024.

Vuonna 2000 syntynyt puolustaja Juho Luoma on edustanut JJK:ta uransa ensiaskelista saakka ja on kuulunut edustusjoukkueen kantaviin voimiin aina noustuaan sinne kaudella 2019. Luoma on monikäyttöinen, älykäs ja luotettava puolustaja, joka on tullut tutuksi aiempina vuosina lähinnä oikean laitapuolustajan tontilta, mutta viime kausina Luoma on saanut reilusti peliaikaa myös topparina eikä vasemman laitapakinkaan paikka ole miehelle vieras. Puolustustyöskentelyn lisäksi Luoma pystyy tuomaan lisäpotkua hyökkäyspeliin ja on myös joukkuehengen kannalta äärimmäisen tärkeä palanen niin kentällä kuin pukukopissa.

Alkava kausi on Luomalle kuudes JJK:n edustusjoukkueessa ja mies oli isossa roolissa, kun joukkue juhli kolmen vuoden sisään kahta sarjanousua: ensin nousua Kolmosesta Kakkoseen ja siitä edelleen Ykköseen. Kauden 2022 tavoitteeksi joukkue oli asettanut nousun Ykköseen, joka saikin lopulta sinettinsä hyvissä ajoin, kun kaksi kierrosta niin sanottua noususarjaa oli vielä pelaamatta. 25 pelatusta kierroksesta voittoja kertyi 19, tasapelejä 5 ja tappioita vain yksi aivan kauden lopulla. Kotitaika oli vieläkin komeampaa luettavaa, sillä kettumiehistö pelasi lähes kolmen vuoden mittaisen tappiottoman putken Harjulla.

Nousukausi 2023 Ykkösessä osoittautui kuitenkin vaikeaksi ja vaikka alkukauden hyvät esitykset antoivatkin odottaa toisenlaista tulosta, jäi sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla operoinut kettulauma lopulta niin sanotulle putoajan paikalle, eikä onnistunut kampeamaan itseään sieltä enää pois. Vaikka teoriassa JJK:n sarjataso vaihtuikin, pelaa se sarjauudistuksesta johtuen edelleen Ykkösessä.

– Viime kaudesta päällimmäisenä mielessä on tietysti edelleen pettymys, koska usko säilymisestä oli olemassa aivan loppumetreille asti. Jälkeenpäin ajateltuna itselleni antoisinta viime kaudessa oli varmaankin huomata hetkittäin pärjäävänsä ihan kohtalaisesti taas yhtä pykälää kovemmissa peleissä. Kyllähän tuolla Ykkösen tasollakin vain ihmisiä ollaan, kun kaikki pelaajat tekevät virheitä joka pelissä, vaikka tempo ja pelin taso yleisesti onkin Kakkosta kovempi. Toivottavasti näiden kokemusten myötä myös meillä riittäisi ensi kaudelle rohkeutta pelata ennakkoluulottomasti, oli vastassa sitten mikä jengi tahansa, Luoma toivoo.

Vaikka iso osa viime kaudella Kettupaidassa pelanneista jatkaakin yhä joukkueessa on JJK myös uudistunut melkoisesti niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta ja on näin tietyllä tapaa jälleen uuden edessä. Luoma näkee tilanteessa paljon hyvääkin.

– Vaihtuvuutta on tosiaan ollut melko paljon ja tietyllä tapaa yhden projektin voisi ajatella tulleen myös päätökseen, kun se porukka, jolla Ykköseen noustiin on nyt suurilta osin mennyt uusiksi. Tämä on varmasti myös ihan luonnollista ja tuleehan näiden uusien kasvojen mukana joukkueeseen myös uudenlaista intoa ja energiaa, mistä saavat vähän pidempään joukkueessa pelanneetkin lisäpotkua omaan tekemiseensä. Odotukset tulevaa kautta kohti ovatkin tässä pre-seasonin edetessä nousseet koko ajan, kun joukkue on vahvistunut ja alkanut pelaamaan aina vaan paremmin yhteen, Luoma vakuuttaa.

JJK:n julkaistut pelaajasopimukset näet täältä.

JJK kohtaa vielä ennen sarjakauden alkua kenraaliharjoituksessaan Mikkelin Palloilijat vieraskentällä ensi viikon lauantaina. JJK:n osalta Ykkösen kausi käynnistyy Keravan reissulla ja ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 26.4. Viitaniemen Montussa Harjun vielä odotellessa kevätauringon lämpöä.

Kauden alkuun on aikaa enää reilut pari viikkoa, joten mikäli kausikortti on vielä hommaamatta, nyt alkaa olla jo korkea aika! Ostoksille pääset sivun oikean reunan keltaisesta JJK Shop -painikkeesta. Voit lukea lisää kausikortista ja eri maksutavoista 👉 jjk.fi/kausikortti