Juha Lätti, Juha Pasoja, Ville Priha ja Joni Vesalainen nimetty Hall of Fameen

14.06.2019

JJK haluaa huomioida seuran eteen vuosien aikana ansiokkaasti ja suurella kettusydämellä toimineita henkilöitä. JJK:n ”Hall of Fame” maininnan saava henkilö on voinut toimia seurassa monenlaisessa roolissa, esim. pelaajana, valmentajana, muuna joukkue- ja seuratoimihenkilönä tai talkoolaisena.

Ensimmäiset Hall of Fame –nimeämiset julkistettiin Harjulla Kurkimäen Kisaa vastaan pelatussa ottelussa perjantaina 31.5. ja lisää nimiä julkistetaan kauden mittaa aina kotiotteluiden yhteydessä. Seuralegendojen nimet löytyvät jatkossa myös JJK:n verkkosivuilta omasta osiostaan täältä.

Ennen keskiviikon JJK – FC Blackbird -derbyottelua Harjun yli tuhatpäisen yleisön edessä tämän kunnian saivat seuraavat neljä seuralegendaa:

 

Juha ”Läde” Lätti

Huoltajalegenda Juha ”Läde” Lätti toimi lähes parinkymmenen vuoden ajan JJK:n perustamisesta lähtien sitoutuneesti ja suurella kettusydämellä eri joukkueiden tärkeänä palasena kaudesta 1993 alkaen aina Veikkausliigaan asti.

– Parhaana henkilökohtaisena muistona JJK:sta on itselläni vuonna 1995 pelattu nousuottelu Kemissä, kun kukistimme kaksiosaisessa Ykkösen karsinnassa KPT-85:n ja erityisesti siitä kamppailusta Kuivalan Tomin tärkeä puskumaali on jäänyt mieleen! Tetysti myös se ensimmäinen Veikkausliiganousu 2008 -kauden päätteeksi on mieluinen muisto ja muutenkin Veikkausliiga-joukkueen huoltajana toimiminen on itselleni ollut sellainen niin sanottu urani kohokohta, Lätti virnistää.

 

Juha ”Paso” Pasoja

JJK:hon pelaajana kaudelle 2010 norjalaisseurasta siirtynyt toppari Juha ”Paso” Pasoja teki nopeasti vaikutuksen kettukannattajiin kentällä esittämillään miehekkäillä otteilla ja kirjoittivatpa Harjun Pojat herrasta myös yhden legendaarisimmista chanteistaankin. Pasoja oli suuressa roolissa kauden 2011 Veikkausliigan pronssimitalin saavuttamisessa ja luuti topparin tontilla myös europeleissä pelaajauransa viimeisellä kaudella 2012. Pasoja toimi seurassa edustusjoukkueen päävalmentajana kaudet 2013-2017, minkä aikana hän luotsasi varsin nuorentuneen ns. oman kylän poikien joukkueensa myös takaisin Veikkausliigaan.

– Parhaina muistoina JJK:sta itselläni pelaajana on Veikkausliigan pronssimitalin voittaminen 2011 ja tietysti se legendaarinen pronssiristeily sekä europelit, ne olivat hienoja hetkiä! Valmentajana mieluisin muisto on se uudistuneella joukkueella kaudella 2014 startattu projekti, minkä tuloksista saimme nauttia liiganousun muodossa kolme kautta myöhemmin, Pasoja muistelee.

 

Ville Priha

Ville Priha oli mukana JJK:n toiminnassa sen perustamisesta lähtien sekä pelaajana että valmentajana parin kymmenen vuoden ajan. Edustusjoukkueen päävalmentajana neljän kauden verran vuosina 2006-2009 toiminut Priha nosti joukkueen ensin vuonna 2006 Kakkosesta Ykköseen ja heti kahden vuoden jälkeen Ykkösestä Veikkausliigaan kaudeksi 2009. Pelaajana Priha oli puolestaan mukana nostamassa JJK:ta Ykköseen kaudella 1995, jolloin hän voitti myös Kakkosen maalikuninkuuden. Vuosien varrelle onkin mahtunut monia hienoja hetkiä:

– On niin monia upeita muistoja: pelaaminen hienossa A-juniorijoukkueessa 1993, nousu Ykköseen 1995 ja tietysti valmentajan roolissa kaudet 2006-2009 olivat täynnä onnistumisia. Olen saanut olla mukana valmentajana ja pelaajana niissä hetkissä, kun JJK on ollut vahvassa myötätuulessa ja porskuttanut eteenpäin vahvasti. Mieleenpainuvinta hienoista tuloksista huolimatta ovat kuitenkin ne ihmiset kenen kanssa olen saanut olla tekemässä asioita seuran ja Jyväskylän jalkapallon eteen!

 

Joni Vesalainen

Jyväskylän ja koko Suomen hyvin tuntema Joni Vesalainen on varsinainen urheilun monitoiminen työmyyrä, joka on antanut itsestään aina 110% seuran eteen. Tauotta uusia markkinointitempauksia keksivä Vesalainen toimi JJK:ssa ensin markkinointipäällikkönä 90-luvun lopulla ja myöhemmin mm. seura- ja toimitusjohtajana sekä osakkaana kausilla 2007-2013. Vesalainen rakensi seuran ympärille jopa koko Suomen mittakaavassa huomattavan futisbuumin, jonka aikana mm. juhlittiin ensimmäisenä keskisuomalaisseurana nousua Veikkausliigaan, voitettiin Veikkausliigassa pronssia, pelattiin europelejä Harjulla ja käytiin pokkaamassa myös Suomen Urheilugaalassa ”Vuoden markkinointiteko” -palkinto sekä luotiin vahva pohja seuran osallistumiselle eri tavoin yhteiskuntavastuulliseen toimintaan. Vesalainen varmisti aina, että JJK:sta puhuttiin turuilla, toreilla ja kahvipöydissä.

– Mieleenpainuvia hetkiä JJK:ssa on ollut paljon: Ensimmäinen Veikkausliiga-nousu 2008, pronssipeli 2011 Turussa seitsemän fanibussillisen kanssa ja sen jälkeinen pronssiristeily sekä tietysti ne europelit ja erityisesti Tamás Gruborovicsin hattutemppu FK Zetan verkkoon Eurooppaliigan toisella karsintakierroksella Harjulla heinäkuussa 2012, Vesalainen tuumaa.

Hall of Fameen nimetyt henkilöt palkittiin JJK:n ikikausikorteilla. Onnittelut vielä ja kiitokset seuran eteen tehdystä työstä!

Onko sinulla mielessä sellainen henkilö/henkilöitä, jotka olisivat ansainneet tämän huomionosoituksen? Lähetä oma ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen jjk(at)jjk.fi

 

Artikkelin kuvat: Mari Nokelainen