JJK-mitali lämmittää Kiinaan asti, Särkän tehtävä suoritettu

02.11.2011

jori_kiina

JJK:sta elokuun lopussa Kiinaan Nanchang Bayi FC:n maalivahtivalmentajaksi lähtenyt Jori Särkkä on ehtiväinen mies – kauden aikana hän oli täyttämässä kahden seuran suuria tavoitteita kahdella puolen maapalloa. JJK:n mitalin eteen Särkkä teki ison työn, lisäksi uusi seura säilytti sarjapaikkansa Kiinan Super Liigassa niukasti.

– Onnittelut JJK-väelle Veikkausliigan pronssista, upea saavutus, Särkkä viestitti keskiviikkona Kiinasta.

– Kyllä mitalin voittaminen JJK:lle lämmittää todella syvälle koko kroppaan. Työ tämän eteen vaatii uskoa tekemiseen, pitkäjänteisyyttä ja ennen kaikkea sitoutumista. Työyhteisö seurassa on ollut mahtava niin joukkueen sisällä kuin toimiston puolellakin. Se antaa aina voimia viedä hommaa eteenpäin. Lopuksi vielä suuret kiitokset uskollisille kannattajille, jotka ovat näyttäneet Suomessa kaikille, että Jyväskylä on todellinen jalkapallokaupunki.

Nanchang Bayin joukkue hävisi sarjakauden viimeisen ottelunsa Kiinassa keskiviikkona 1-0, millä ei kuitenkaan enää ollut merkitystä sarjapaikan kannalta.

– Varmistimme sarjapaikkamme viimeistä edellisellä kierroksella kotiottelussa Shanghaita vastaan 0-0 -tuloksella. Taistelu on ollut kovaa, mutta harjoituskentällä saimme luotua joukkueeseen hyvän yhteisen työmoraalin loppukaudeksi, joka toi seuralle tärkeän Super Liiga -paikan ensi kaudeksi.

– Tehtävä Kiinassa on siis suoritettu. Täytyy olla tyytyväinen. Toinen positiivinen asia urheilullisella puolella oli joukkueemme maalivahdin Liu Dianzuon, 21, valinta Kiinan maajoukkueryhmään. Hän pelasi kaikki joukkueemme yhdeksän ottelua minun aikanani.

Särkän sopimuksessa Nanchangin kanssa on optio ensi kaudesta. Sen käyttämisestä on puhuttu alustavasti ja miehen työhön on oltu Nanchangissa erittäin tyytyväisiä niin seurajohdon kuin maalivahtien taholta. Sopimusasiat ovat vielä auki, mutta lähitulevaisuuden ohjelma muuten hyvin tarkkaan tiedossa.

– Katsotaan, mitä marraskuu tuo tullessaan, JJK:kin on varteenotettava vaihtoehto. Nyt sarjan jälkeen pidän Shanghaissa muutaman päivän maalivahtikoulun ja lento kotiin odottaa ensi keskiviikkona.