Joona Lahdenmäki liittyy lainasopimuksella JJK-miehistöön

10.03.2024

JJK ja SJK ovat sopineet keskuspuolustaja Joona Lahdenmäen siirtymisestä Kettupaitaan kauden loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. SJK Akatemian riveissä kesästä 2022 asti pelannut 22-vuotias Rovaniemen Palloseuran kasvatti on alun perin kotoisin Kemijärveltä.

Isokoinen ja fyysinen keskuspuolustaja on saanut ulkoisesta olemuksestaan huolimatta isoveljensä Jarkon vanavedessä lempinimen Pikku-Japi ja on veljensä tapaan edustanut myös Saamenmaan jalkapallomaajoukkuetta. Lahdenmäki sai isosti vastuuta rovaniemeläisten riveissä Ykkösessä jo 19-vuotiaana ja hyvän kauden pelannut RoPS eteni aina Veikkausliigan karsintoihin saakka.

RoPS:n edustusjoukkueen hajottua talousvaikeuksien pakottamana maailmalle kauden päätteeksi Lahdenmäki liittyi talvella Italian Serie A-seuran Bologna FC 1909 U19-miehistöön ja pelasi siellä kauden loppuun saakka. 2022 kesällä mies palasi kuitenkin takaisin Suomeen ja tällä kertaa Seinäjoelle SJK:n organisaatioon. Rauhallinen ja varmaotteinen puolustaja palaakin nyt lainapestin myötä Seinäjoelta tutun valmentajan Brian Pagen alaisuuteen.

– Olen tuntenut Joonan nyt jo joitakin vuosia ja valmensin häntä, kun hän saapui Seinäjoelle. Hän on ensinnäkin hieno persoona, jonka kanssa on erittäin helppoa työskennellä, aina avoin ja rehellinen. Hän on lupaava pelaaja, jolla uskon olevan hyvä tulevaisuus jalkapalloilijana. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta saada Joona osaksi jo valmiiksi vahvaa joukkuettamme. Kiitokset SJK:lle sujuvasta yhteistyöstä tämän siirron osalta, odotan innolla näkeväni Joonan osana joukkuettamme, Page kiittelee.

Kuva: SJK