Joona Itkonen tekee paluun JJK-paitaan

05.02.2020

Kettuleiristä kantautuu jälleen hienoja ja odotettuja uutisia: vakuuttavasti talven otteluissa esiintynyt Joona Itkonen tekee paluun JJK-paitaan

Talven harjoitusottelussa isännän ottein puolustuksen johtohahmona ilahduttanut Kettukasvatti Joona Itkonen tekee odotetun paluun JJK-paitaan kaudella 2020. 25-vuotias Itkonen on edustanut koko uransa JJK:ta ja käynyt läpi seuran koko juniorimyllyn aina kortteliliigasta edustusjoukkueeseen saakka.

Pitkän huiskea puolustaja oli voittamassa JJK:lle historiallista A-nuorten SM-kultaa syksyllä 2012 ja seuraavana vuonna kokoelma karttui vielä SM-hopeamitalilla. Itkosen hyvät otteet kiinnittivät silloisen edustusjoukkueen päävalmentajan ja topparilegendan Juha Pasojan huomion ja mies nostettiinkin edustusjoukkueeseen kaudelle 2014. Nuorten peleissä Itkonen muodosti varsin vahvan toppariparin niin ikään tälle kaudelle paluun JJK:hon tehneen Severi Vielman kanssa, mutta edustusjoukkuevuosina pelipaikaksi vakiintui enemmänkin vasemman laitapuolustajan tontti.

Vuonna 1994 syntynyt puolustaja kuuluu tulevalla kaudella joukkueen kokeneimpiin pelaajiin Mikko Mannisen ja Vielman ohella ja miehessä onkin myös aimo annos synnynnäistä johtajuutta sekä joukkuepelaajaa. Itkonen on pitkäksi puolustajaksi varsin nopea, hyvä pääpelaaja sekä varma pallollisessa pelissä, mutta pystyy tarvittaessa myös rauhottamaan peliä omalla rauhallisuudellaan. Myös pelinavaaminen kuuluu vasenjalkaisen ja taistelutahtoisen Itkosen vahvuuksiin.

– Joona on ollut joukkueen mukana treenaamassa ja pelaamassa viime vuoden puolelta saakka, ja ilolla otamme hänet mukaan remmiin koko kaudeksi! Joona tuo mukanaan paljon osaamista erityisesti pelinavaamiseen ja puolustuspeliin. Tämän lisäksi hän on jo nyt noussut yhdeksi johtavista pelaajista, joka jakaa hyvää fiilistä kopissa sekä luo oikeanlaisia toimintatapoja jengiin, päävalmentaja Basam Elfadl arvioi.

Itkonen pelasi Miesten Ykköstä kaudet 2014-2016 ollen isossa roolissa nostamassa joukkuetta Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi. Kauden 2017 koittaessa mies kärsi loukkaantumisista ja päätti tuolloin keskittyä jalkapallon sijaan muihin asioihin pelaten lähinnä Kolmosessa JJK:n reservijoukkue JJK-Villikettujen riveissä sekä muutamia otteluita Ykkösessä syksyllä 2018.

–  Kaipasin tuolloin hieman taukoa pelaamisesta polvivaivojen takia ja silloin tuntui, että olisi myös hyvä panostaa opiskeluihin. Nyt olenkin onneksi saanut opinnot hyvään vauhtiin ja päässyt tekemään muitakin juttuja. Ei ole kuitenkaan ollut helppoa pysyä erossa jalkapallosta ja koin, että nyt olisi hyvä aika palata pelikentille. Tulevaa kautta ajatellen meillä on loistava jengi ja valmennus sekä ylipäätään tosi hyvä meininki. Kotiasiat on kunnossa ja futis on hieno laji, Itkonen perustelee paluutaan virnistäen.

Itkonen ensimmäisessä virallisessa ottelussaan edustusjoukkueessa Suomen Cupin kamppailussa huhtikuussa 2014

Lähes kaksi vuosikymmentä JJK:ssa pelanneelle Itkoselle paluu Kettupaitaan on iso asia ja uran varrelle onkin mahtunut paljon hienoja hetkiä, joita mies muistelee mielellään.

– Muistoja on kyllä paljon! JJK:n Puumat 94 -joukkueen junnuturnaukset, A-nuorten Suomen mestaruus 2012 ja ulkomaanreissut sillä joukkueella. Tietenkin ihan päällimmäisenä debyytti edustusjoukkueessa sekä Ykkösen voitto ja liiganousujuhlat 2016. Eikä voi tietenkään olla muistelematta kaikenlaista hassuttelua mitä keksittiin, kun asuttiin pelikavereiden kanssa kimppakämpissä. Mä en oikein edes osaisi kuvitella pelaavani missään muussa seurassa, JJK on aina ollut mulle se yksi ja oikea.

– Odotan tulevalta kaudelta, että meidän jengi taistelee kärkisijoista, koska jokaista matsia me lähdetään voittamaan. Itse pyrin avaamaan peliä rohkeasti ja voittamaan jokaisen kaksinkamppailun mitä vastaan tulee. Haluan olla joukkueen johtavia pelaajia kentällä, kopissa ja sen ulkopuolella, Itkonen toteaa päättäväisenä.

Itkonen on esiintynyt varsin vahvoin ottein kuluneella harjoituskaudella. (Kuva: H.Stier / HESTI.FI)