Jonne Porkka palaa vahvistamaan JJK:n puolustusta

25.11.2019

JJK saa jälleen riveihinsä yhden paluumuuttajan, kun viime kaudella Kakkosta Mikkelin Pallo-Kissojen avausmiehistössä pelannut Jonne Porkka palaa Kettupaitaan.

Vuonna 1997 syntynyt Suolahden Urhon kasvatti Jonne Porkka siirtyi kasvattajaseurastaan JJK:hon 15-vuotiaana. Vasenjalkainen laitapuolustaja nousi pian yhdeksi joukkueensa luottopuolustajista ja kuuluikin A-nuorten SM-sarjan ja Kolmosessa pelanneen JJK:n reservijoukkue Villikettujen avausmiehistöön kausilla 2015-2016.

Pääasiassa B- ja A-juniori-ikäisistä pelaajista koostunut Villiketut pelasi vuonna 2016 upean kauden Kolmosessa ja kauden päätteeksi Villiketuille tarjottiinkin paikkaa Miesten Kakkosesta. Villiketut osallistui kaudella 2017 Kakkosen C-lohkoon ja Porkka pelasi vakuuttavin ottein kaikki nuorellea miehistöllä pelatun kauden ottelut toimien myös joukkueensa valitsemana kapteenina. Vahvan kauden reservijoukkueessa pelanneen kapteenin otteet herättivät tuolloin muidenkin seurojen kiinnostuksen. Talvella 2018 JJK:n edustusjoukkueen harjoituksissa Porkka kuitenkin loukkaantui ja joutui lopulta olemaan sivussa koko kauden.

Vammasta kuntouduttuaan Porkka oli jälleen valmis kentälle ja tähtäimessä oli päästä pelaamaan vähintään Kakkosta. Sopiva tilaisuus löytyi lopulta Mikkelistä Pallo-Kissojen tarjottua miehelle sopimusta kauden 2019 kynnyksellä.

– Mikkelistä tarjottiin sopimusta ja sinne oli tulossa paljon hyviä, tuttuja pelureita, joten arvelin että saamme ihan hyvän jengin kasaan. JJK oli samaan aikaan lähdössä lopulta pelaamaan Kakkosen sijaan Kolmosta ja koin, että oman kehitykseni kannalta ja aiemmin jo Kakkosessa pelaanneena se sarja kehittäisi minua paremmin. Kausi Mikkelissä oli joukkueelle tuloksellisesti todella haastava, mutta samalla myös opettavainen. Erityisesti pidin pelaamisesta japanilaisen Keito Tonamin kanssa ja legendaarisen hyökkääjän Rafaelin kanssa pelaaminen oli tietysti myös unohtumaton juttu, Porkka kertoo.

Myös Mikkelissä Porkka otti vasemman laitapakin tontin vahvasti haltuun ja pelasi kauden kaikki ottelut lähes täysin minuutein. JJK:n nousu Kakkoseen viime kauden päätteeksi sai aiemmat kuusi vuotta JJK:ssa viihtyneen Porkan kuitenkin taas mielellään palaamaan tuttuun Kettupaitaan.

– JJK:hon ja Kettupaitaan paluu oli lopulta helppo päätös. Tavoitteenani on opiskella Jyväskylässä ja sen yhdistäminen Kakkosen pelaamiseen kehittävässä ympäristössä ja valmennuksessa on täällä mahdollista. Nyt vaan joukkueelle hyvä preseason alle ja ollaan täydessä iskussa, kun kausi alkaa. Odotan ensimmäistä kertaa Harjun nurmella pelaamista ja tietysti niitä derbyjä. Ei muuta kun lehterit täyteen vaan! Porkka kannustaa.

22-vuotias puolustaja on päävalmentaja Basam Elfadlille tuttu mies viime vuosilta ja varsin tervetullut paluumuuttaja kettumiehistöön.

– Jonne on vahva lisäys jo hyvin kasassa olevaan, tulevaan puolustuslinjaamme. Jo viime talvena Kakkoseen valmistautuessamme tiesimme, että kyseessä on kova pelimies, mutta silloin miehen tie vei lopulta Mikkeliin. Nyt pitkästä loukkantumisesta toipuneella ja motivoituneella kaverilla on takanaan ehjä kausi Kakkosessa avausmiehistössä ja on tosi hieno homma saada hänet mukaan tähän meidän projektiin, Elfadl kommentoi.

Kakkosen lohkojako vahvistettu: JJK pelaa C-lohkossa kaudella 2020

Palloliiton liittohallitus on vahvistanut Miesten Kakkosen lohkojaon kaudelle 2020 ja JJK löytyy odotetusti lohkosta C eli niin sanotusta pohjoislohkosta. Kakkonen pelataan edelliskausien tapaan kolmessa 12 joukkueen lohkossa.

JJK:n lisäksi C-lohkossa on kaksi muuta nousijajoukkuetta: vaasalainen FC Kiisto sekä PS Kemi Kings, jonka Pohjois-Suomen Kolmosen voittoon valmensi päättyneellä kaudella jyväskyläläisille varsin tuttu mies Juha Pasoja. Jyväskylän derbytunnelmasta taas päästään nauttimaan paikallisvastustaja FC Vaajakoskea vastaan pelattavissa kamppailuissa. Muut seurat löytyvät niinikään Vaasasta (Vasa IFK), Rovaniemeltä (RoPS/2), Oulusta (OLS ja Hercules), Joensuusta (Jippo), Kuopiosta (KuFu-98), Kokkolasta (GBK) ja Pietarsaaresta (JBK).
 

Lohko A

Atlantis FC
FC Espoo
FC Jazz
Grankulla IFK
Klubi 04
HJS
Ilves/2
Kaarinan Pojat
Pallo-Iirot
Pargas IF
Salon Palloilijat
Tampereen Pallo-Veikot
 

Lohko B

Espoon Palloseura
FC Honka/Akatemia
FC Kiffen 08
FC Viikingit
Järvenpään Palloseura
Kultsu FC
Lahden Reipas
Mikkelin Kissat
Nurmijärven Jalkapalloseura
PEPO Lappeenranta
PK-35
PK Keski-Uusimaa
 

JJK:n lohko 2020 (Lohko C):

FC Kiisto
FC Vaajakoski
Gamlakarleby BK
Jakobstads BK
Jippo
JJK Jyväskylä
JS Hercules
Kuopio Futis -98
Oulun Luistinseura
PS Kemi Kings
RoPS/2
Vasa IFK