JJK:n viime tilikauden tappio 288 000 euroa

21.04.2018


JJK Keski-Suomi Oy elää taloudellisesti edelleen rankkoja aikoja. JJK:n linjana on tiedottaa myös taloudellisista asioista rehellisesti ja avoimesti. Kuten Keskisuomalainen perjantaina uutisoi, hallituksen yhtiökokous torstai-iltana vahvisti viime tilikauden tuloksen; 288 000 euroa tappiota.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa pestiä jo pitkään hoitanut Lassi Hietanen. Hän toteaa, että isoilta osin viime tilikauden tappio johtui Harjun remontista ja Vaajakoski-evakosta, sen myötä menetetyistä oheismyynneistä, katsojista sekä yhteistyökumppanuuksista.

-Lisäksi loppukaudesta otettiin tietoinen riski Veikkausliiga-paikan säilyttämiseksi vahvistamalla joukkuetta parilla profiilipelaajalla (Sasa Jovovic, Hindrek Ojamaa), Hietanen totesi kokouksessa.

Pitkälti uusiin hankintoihin ajauduttiin useiden pitkäaikaisten loukkaantumisten myötä. Benno Hanslian ja Jasin Abahassine olivat sivussa käytännössä koko kauden. Honar Abdi taas menetti loukkaantumisten myötä noin puolet kaudesta.

-Kaikki sarjalisensseihin vaadittavat velvoitteet on pystytty aina täyttämään, puheenjohtaja Hietanen muistuttaa.

Toimitusjohtaja Caius Forsberg myöntää, että viime kaudelta on jäljellä rästejä, ja kiittelee osapuolia kärsivällisyydestä.

– Viime kauden ostovelat on hoidettava. Olemme tehneet maksusuunnitelmia ja niissä pysymisen edellytys on nykyisten ja uusien kulujen minimointi. Kuten kaikki varmasti ymmärtävät, pelaajahankintoja on tässä tilanteessa ollut vaikea tehdä. Yhteistyösopimus Ilveksen kanssa antaa meille liikkumavaraa. Suurin onni on se, että meillä on jälleen paljon omia lahjakkaita junioreita kasvamassa, joista moni on osoittanut talvikaudella olevansa valmis pelaamaan Ykkösen tasolla, Forsberg muistuttaa.

-Organisaation pitää kuitenkin itse kantaa vastuu epäonnistumisesta. On vakavan harkinnan ja peiliin katsomisen aika, miten oikeasti saamme menot ja tulot tasapainoon nyt ja tulevina vuosina, Forsberg päättää.

Hallituksen puheenjohtaja Hietanen haluaa vielä kiittää kaikkia nuorisotyön ja jalkapallon ystäviä, jotka seuraa ovat rahoittaneet, sillä pankkivelkaahan JJK:lla ei ole yhtään.

Suurin onni on se, että vaikeuksista huolimatta JJK:lla on olemassa mielenkiintoinen, nuorekas ja taitava joukkue, päävalmentajinaan kaksi hienon kotimaisen uran JJK:ssa ja muualla pelannutta herrasmiestä. Parhaiten kettupaitoja, nyt ja tulevaisuudessa, autat antamalla tukesi joukkueelle. Kauden avausottelu pelataan 28.4. klo 18:00 Viitaniemessä.

JJK_KPV_280418