JJK:n valmennuskuviot Ykkösen kaudelle 2018 selvillä!

12.04.2018

JJK siirtyy kahden päävalmentajan komentoon –
vastuussa Ykkösen kaudella 2018 ovat Mikko Manninen ja Janne Korhonen!

                             Janne Korhonen – päävalmentaja        &      Mikko Manninen – päävalmentaja

JJK:n kauden 2018 valmennuskuviot ovat selvät. Ennen pääsiäistä tiedotimme, että JJK:n päävalmentajana kesästä 2013 lähtien toiminut Juha Pasoja siirtyy uusien haasteiden pariin Ghanan pääsarjaan. Kauden 2018 aikana JJK:n joukkuetta Ykkösessä luotsaavat aiemmin Pasojan apuvalmentajina toimineet Mikko Manninen ja Janne Korhonen! Manninen jatkaa myös joukkueen pelaajana ja Korhonen vastaa edelleen lisäksi maalivahtien valmennuksesta.

Uutena kasvona edustusjoukkueen valmennustiimiin liittyy Isaac Hamdi. Reservijoukkue Villikettujen valmentamisesta tällä kaudella päävastuun kantava Hamdi toimii edustusjoukkueen apuna harjoituksissa. Fysiikkavalmentajana jatkaa kaudesta 2014 lähtien valmennustiimiin kuulunut Antti Luhta.

-Mikko ja Janne täydentävät osaamiseltaan toisiaan. Molemmat tuntevat seuran vaatimukset, toimintatavat ja tavoitteet, kuvailee ratkaisua JJK:n toimitusjohtaja Caius Forsberg.

-Minulla on täysi luotto, että homma ”Manun” ja Jannen johdolla toimii. Meillä on Suomessakin esimerkkejä siitä, että kahden päävalmentajan systeemillä on menestytty. IFK Mariehamn voitti kyseisellä tavalla Veikkausliigan mestaruudenkin, Forsberg vielä muistuttaa.

Manninen jatkaa yhtä tärkeässä roolissa myös kentän puolella – kuva Suomen Cupin ottelusta maaliskuussa FC Hakaa vastaan.

Sekä Mikko Manninen että Janne Korhonen omaavat pitkän historian kotimaisen ja jyväskyläläisen jalkapallon parissa. Korpilahdella syntynyt Manninen on pelannut nyt yhtäjaksoisesti JJK:ssa kaudesta 2011 lähtien. Pelaajauran ohella Manninen on aiemmilla kausilla toiminut JJK:n A- ja B-junioreiden valmennuksessa. Hän on myös suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja UEFA A -lisenssin, jotka oikeuttavat päävalmentajan tehtäviin Veikkausliigan ja Ykkösen tasolla. 

13Huikean ottelun pelannut Janne Korhonen otti tamankin Teemu Pukin yrityksen

Korhonen pelasi JJK:n maalilla 2010-2015 – tässä hän pysäyttää HJK:ssa pelanneen Teemu Pukin laukauksen.

Myös Janne Korhonen on Jyväskylän kasvatti. Hän teki Veikkausliigassa debyyttinsä MyPan maalinsuulla jo kaudella 1999. Hän siirtyi takaisin JJK:hon kaudeksi 2010 ja oli pelaajana Mannisen tapaan voittamassa JJK:lle Veikkausliigan pronssia syksyllä 2011. Kauden 2015 lopuksi pelaajauransa päättänyt Korhonen on sen jälkeen toiminut JJK:ssa seuran maalivahtivalmentajana. Korhonen on suorittanut toistaiseksi UEFA B -valmentajalisenssin sekä Suomessa melko tuoreen UEFA Goalkeeping A -lisenssin. Hän toimii myös vastuuvalmentajana JJK:n 2003-syntyneiden junioreiden joukkueessa.

-Käytännön tasolla homma toimii niin, että minä vastaan pelitavan ja pelaamisen sekä harjoitusten sisällön suunnittelusta. Janne toimii harjoitusten sisällä ja ottelutapahtumissa vastuuroolissa, kun minä toimin itse pelaajana. Janne vastaa myös erikoistilanteista ja toki maalivahdeista, Mikko Manninen kertoo.

Tarkemmassa esittelyssä JJK:n uudet päävalmentajat tulevat olemaan vielä nettisivuillamme ennen kauden alkua!