JJK:n tie Suomen cupissa katkesi rangaistuspotkukilpailussa

19.04.2016

jjk-fcjazz-suomencup-19042016

JJK ja FC Jazz hakivat ratkaisua pitkän kaavan kautta ja lopulta vierasjoukkue vei jatkopaikan pilkuilla.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäiset kymmenen minuuttia peli pyöri aivan FC Jazzin maalilla. JJK sai myös peräti kuusi kulmapotkua, mutta ei onnistunut niistä rankaisemaan – lähimmäs pääsi Antto Tapaninen, joka kolautti tolppaa. Jatkotilanteesta pallo ajautui vielä Settyslas Loutelamiolle toiselle tolpalle, mutta siitäkin seurauksena oli vain kulmapotku.

Isäntien alun myllytyksen jälkeen peli seestyi ja myös vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan. Seuraava kunnon maalipaikka nähtiin kuitenkin FC Jazzin päässä: Tommi Kari oli hyvin lähellä viedä joukkonsa johtoon komealla syöksypuskumaalilla – Pauli Tuisku sai kuitenkin juuri riittävästi sormenpäitään väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku.

Vieraiden paras maalipaikka aukeni aivan puoliajan loppuhetkillä: FC Jazz pääsi pahaan vastaiskuun ja Juho Lehtonen oli jo avoimessa vetopaikassa. Isäntien onneksi Lehtonen ei kuitenkaan lähtenyt heti laukomaan ja Kettupaidat ehtivät ryhmittyä puolustusasemiin – lopulta tilanne kuivuikin kokoon.

suomencup-jjk-fcjazz-19042016-2

Toinen puolikas alkoi melko tasaisissa merkeissä, mutta JJK sai vähitellen luotua enemmän painetta vieraidensa maalille. Kymmenisen minuuttia tauon jälkeen Iiro Järvinen yritti yllättää Tuiskun napakalla vedolla etuyläkulmaan – Jazz-vahti torjui kuitenkin kulmapotkuksi.

Tunnin kohdalla JJK sai vapaapotkn muutaman metrin päästä FC Jazzin rangaistusalueen nurkalta, kun Niko Markkulaa rikottiin hyvän nousun päätteeksi. Pallon taakse asettui Kari, mutta FC Jazz selvitti vielä tilanteen.

Heti perään Kettupaidat saivat kuitenkin jälleen vapaapotkun lähes samasta paikasta. Kari oli jälleen vapaapotkun vetäjänä ja tällä kertaa vapari napsahti boksiin nousseen Tapanisen päähän – tarkka pusku tolpan juureen ja 1-0!

Kauaa ei ehtinyt kulua, kun kotijoukkue iski toistamiseen. Toni Tahvanainen väänsi keskialueella mainoisti pallon itselleen ja syötti keskelle Saku Leppäselle, joka puolestaan laittoi vauhtiin Samu Suoraniemen oikealta laidalta. Suoraniemen tarkka kuti upposi vastustamattomasti takatolpan juureen ja tuplasi Kettupaitojen johdon!

FC Jazz on ollut Ykkösessä Kettupaidoille todella paha vastus ja sellaiseksi se osoittautui tänäänkin. Peliä oli jäljellä vajaa vartti, kun FC Jazz pääsi pahaan vastahyökkäykseen juuri kentälle tulleelle Topi Järviselle käyneen keskialueen pallonmenetyksen seurauksena. Lopulta Jazz-vaihtomies Waltteri Riihimäki kavensi tilanteeksi 2-1.

FC Jazz sai maalista virtaa, mutta JJK näytti pystyvän pitämään pintansa loppuvihellykseen asti. Varsinaisen peliajan kääntyessä lisäajaksi FC Jazz sai kuitenkin hieman kyseenalaisen sivuvaparin – Jazzin miehitys kettumaalilla oli isännille liikaa ja Aleksi Nurminen sai survottua pallon maaliin ja vietyä näin pelin jatkoajalle.

Jatkoajan avauspuoliaika oli tasaista vääntöä, eikä merkittävämpiä tilanteista nähty. Toisella puoliskolla molemmilla oli paikkansa: hetki ennen loppua Samuli Virtanen yritti yllättä Viljalan ovelalla kaukonostolla, mutta kettuvahti oli hereillä ja torjui pallon riman yli kulmapotkuksi. JJK taas sai aivan viimeisten minuuttien aikana luotua painetta vieraidensa päätyyn, mutta lisämaaleja ei nähty ja niinpä edessä oli rangaistuspotkukilpailu.

Pilkuissa vieraat olivat vahvempia ja ratkaisevan niitin laittoi sisään lopulta ennenkin kantona kettulauman kaskessa ollut Samu-Petteri Mäkelä. Kettuvahti Ville Viljala torjui komeasti yhden pilkun, mutta FC Jazzin maalivahti Pauli Tuisku pisti paremmaksi ja torjui kaksi – taaten näin vieraille jatkopaikan. Kettuleirissä taas katseet suunnataan täyspainoisesti kohti sunnuntaina alkavaa Ykkösen kautta.

JJK - FC Jazz 2-3 rp (2-2 (0-0))