JJK:n johdolla päätöskolmannekselle

18.08.2016

JJK_Omistaja_Kettujengissa_2016

Avoin osakeanti vuoden 2017 helmikuulle varovaisesti alussa.

JJK aloitti heinäkuussa kaikille avoimen osakeannin, jonka tavoitteena on vahvistaa seuran taloudellisia toimintaedellytyksiä. Nyt uusia osakkeita 400 000 euron annista on merkitty 36 450 eurolla. Pitkän linjan JJK-miehenä tunnettu Olli Virta sijoitti heti annin alussa 20 000 euroa.

– Tämä on minun tapani osoittaa kotiseuturakkautta ja tukea nuorten urheilua. Oman Kylän Pojat kasvavat ja kehittyvät jalkapallon parissa sekä haluan tukea JJK:n toimintaa hyvillä mielin ja ylpeyttä tuntien, Virta toteaa.

Osakeantiin ja erityisesti antiesitteeseen liittyen seuran johdolle on esitetty samankaltaisia kysymyksiä useamman kerran: Mihin annista saatavat rahat käytetään ja miten toimintaa jatkossa kehitetään, jotta toiminta muuttuisi myös talouden osalta positiiviseksi?

JJK Keski-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen vastaa:

– Osakeannista saatavat rahat panostettaisiin liiketoiminnan kehittämiseen ja laskujen ajallaan maksamiseen. Tällä hetkellä ostovelkojen kanssa kamppaillessa kuluu liikaa aikaa ja energiaa, joten maksuvalmius olisi sekä meidän että yhteistyökumppaniemme kannalta asiallista saada kuntoon. Silloin säästyisi sekä korkokuluja että paljon työaikaa tulojen hankkimiseen. Osakeannin varoja ei ole tarkoitus käyttää lainoihin. Velkojamme ovat jalkapalloihmisiä, jotka ymmärtävät tilanteen. Kulujen suhteen on toki oltava tarkkana jatkossakin, mutta säästettävää nykymuotoisessa toiminnassamme ei juuri ole.

– Markkinointiyhteistyötä meidän pitää pyrkiä kehittämään yhteistyössä kumppaneiden kanssa, sillä määrätietoinen brändiyhteistyö voi toteutuessaan tuottaa näkyvää ja paikallista lisäarvoa molemmille osapuolille. Toteutuessaan sarjanousu tarjoaisi paljon uusia mahdollisuuksia yhteistyölle median kiinnostuksen lisääntyessä, sillä Oman Kylän Pojat saisivat jatkossa entistä enemmän näkyvyyttä niin sähköisissä kuin printtimedioissakin.

Tule mukaan JJK:n omistajaksi – nyt se on mahdollista jo 250 eurolla! Lue tarkemmat taustat ja tiedot osakeannin käynnistämisestä täältä –> http://www.jjk.fi/uutiset/jjk-tarvitsee-laajemman-taloudellisen-tuen-veikkausliiganousulleen-kaikille-avoin-osakeanti-kaynnissa/

Uusien osakkeenomistajien edut

Kaikki uudet JJK-omistajat ovat lämpimästi tervetulleita Kettuperheeseen, oli kyseessä sitten yritys tai yksityishenkilö. Uutena JJK:n osakkeenomistajana pääset tietysti hyppäämään jännittävälle matkalle kohti Veikkausliigaa askeleen lähempänä Kettuseuraa, mutta Sinulle kuuluu myös:

– Loppukauden 2016 pääkatsomokausikortti, sisältäen 5 kotiottelua ja etuosto-oikeuden mahdolliseen Veikkausliiga-karsintaotteluun

– JJK-omistaja diplomi (lähetetään kaikille uusille osakkeenomistajille postitse)

– Etuosto-oikeus kauden 2017 kausikortteihin (varattu pääkatsomopaikka jokaisessa kotiottelussa)

– Kaikki osakkeenomistajat kutsutaan yhtiökokouksiin päättämään yhtiökokouksen asioista, esimerkiksi hallituksen valinnasta

Lähde JJK-omistajaksi tästä: http://sivu.jjk.fi/omistaja/

Jyväskyläläinen jalkapallo tarvitsee kaiken mahdollisen tuen niin Harjun stadionilla kuin taustajoukoissakin! Vahvistetaan näin Keski-Suomen hienointa jalkapallokulttuuria ja ollaan yhdessä enemmän!

JJK_FCJazz_Harju_Iltavalot_2016

Tasainen ja tasokas Ykkönen

Kaudesta 2016 odotettiin ennakolta tasaista ja tiukkaa – ja sitä se on ollutkin. Ykkönen on viime kausina ollut myös varsin hyvätasoinen ja noususta on viime metreille asti kamppaillut useampikin joukkue. Jälleen nousukamppailuun povattiin useita joukkueita – joista JJK oli yksi.

JJK nousikin kärkipäähän jo alkukaudesta, eikä ole sieltä sen koomin poistunut. Ensimmäisen tappionsa Kettupaidat kokivat vasta kesäkuun alussa – ja silloin koettiinkin synkkä, kolmen tappion viikko. Noita kolmea ottelua lukuun ottamatta JJK:n puolustuspelaaminen on ollut käsittämättömän rautaisella tasolla: tähänastisissa 18 ottelussa on kettuvahtien taakse tehty vain 20 maalia, joista yli puolet eli peräti yksitoista tuli kesäkuisen tappioviikon aikana. Lopuissa viidessätoista ottelussa JJK on siis päästänyt yhteensä vain yhdeksän maalia. Päästettyjen maalien määrä onkin sarjan vähäisin yhdessä toisen kärkijoukkueen, AC Oulun kanssa.

20160810_JJK-Haka-167
Kettuvahdit Ville Viljala (kuvassa) ja Teppo Marttinen puolustuksineen ovat tehneet vakuuttavaa työtä.

Toimivan puolustuksen lisäksi JJK on pystynyt myös tekemään riittävän tehokkaasti maaleja paikoistaan. Edelliskausien tapaan maalintekovastuu jakautuu tasaisesti – peräti seitsemän Kettupaidoista on osunut vähintään kahdesti, useimmin viisi maalia tehneet Saku Leppänen ja Niko Markkula. Kohisten maalintekijätilastoissa nousee myös Gaël Etock, joka on ehtinyt esiintyä Kettupaidassa Ykkösessä neljässä ottelussa ja on iskenyt niissä jo neljä maalia.

Nyt, kun kaksi kolmannesta kaudesta on pelattu, on JJK sarjan piikkipaikalla ja näin ollen kiinni suorassa nousussa Veikkausliigaan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahteen kertaan ja JJK on voittanut jokaisen vastustajansa ainakin kertaalleen – viimeisimpänä kaatui AC Oulu maanantaina vieraskentällä käydyssä kärkikamppailussa hienon taistelun päätteeksi 0-1-lukemin. Voitto oli JJK:lle ensimmäinen Oulussa sitten syksyn 2010, kun joukkueet kamppailivat säilymisestä Veikkausliigassa.

JJK lähti kauteen laadukkaalla, mutta verrattain kapealla ringillä. Kauden aikana leveyttä on saatu lisää niin vanhoista tutuista kuin erittäin mielenkiintoisesta uudesta tuttavuudestakin: omat kasvatit Tomi Petrescu ja Samu Nieminen palasivat kasvattajaseuraansa, aivan uutena kasvona kettulaumaan puolestaan liittyi kamerunilainen Gaël Etock. Lisäksi omista junioreista on nostettu mukaan loppukauden kattavilla sopimuksilla keskikenttäpelaajat Ville Kirvesoja ja Tuomas Koppelomäki (molemmat synt. 1996) sekä topparit Joonas Suominen (1998) ja Sami Nissinen (2000).

20160810_JJK-Haka-200

Paluumuuttajista Petrescu palasi kotiin viidentoista vuoden tauon jälkeen ja vahvistaa kasvattajaseuraansa myös tulevat kaksi kautta. Lainasopimuksella loppukaudeksi Kettupaitaan liittynyt Nieminen taas on nähty viimeksi JJK:ssa kaudella 2013.

Etock puolestaan on käynyt läpi FC Barcelonan legendaarisen juniorikoulun, La Masian. Etockin liittyessä JJK:n harjoitusrinkiin näkyi otteista niin taito kuin pelituntuman puutekin, kärkimiehen edellisistä virallisista otteluista kun oli ehtinyt vierähtää aikaa. Parin kuukauden ajan Etockia nähtiinkin lähinnä treenikentällä, mutta kun mies viimein oli valmis pääsemään irti tositoimissa, on jälki ollut tuhoisaa – siitä kertovat neljässä ottelussa isketyt neljä täysosumaa. Myös Petrescu suorastaan räjäytti kotiyleisönsä heti ensimmäisessä ottelussaan viimeistelemällä vapaapotkusta Hakan verkkoon 3-2-voittomaalin aivan lisäajan viime hetkillä.

Kauden huipennus

Edessä on nyt siis kauden viimeinen kolmannes, johon JJK lähtee herkullisesta asemasta sarjakärkenä. Edelliskauden tapaan ensimmäiseksi sijoittunut nousee suoraan Veikkausliigaan ja Ykkösessä toiseksi tullut kohtaa karsinnoissa Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen.

20160810_JJK-Haka-100

Viime vuonna kärkikaksikkoa saatiin jännittää viimeiselle kierrokselle asti ja odotettavissa on, että jännitys säilyy jälleen pitkälle syksyn tunnelmallisiin peleihin. JJK, TPS, AC Oulu ja KPV ovat kilvoitelleet keskenään kärkipaikoista koko alkukauden ja juuri nyt näyttää että kokkolalaiset alkaisivat jäämään kärkikolmikosta – joskin mitä vain voi vielä tapahtua, sillä marginaalit ovat pienet: TPS seuraa JJK:ta kahden pisteen päässä, AC Oulu taas on kolmantena kolmen pisteen päässä turkulaisista ja KPV neljäntenä, neljän pisteen päässä AC Oulusta.

Katse tulevaan

Vaikka keskittyminen onkin tiiviisti kuluvan kauden jäljellä olevissa kamppailuissa ja taistelussa liiganoususta, on kettuleirissä ehditty myös katsoa jo tulevaan. Kaudesta 2013 lähtien JJK:ta valmentanut Juha Pasoja solmi vastikään kaksivuotisen jatkosopimuksen ja luotsaa siis kettulaumaa aina kauteen 2018 asti. Myös fysiikkavalmentaja Antti Luhdan sopimus kattaa tulevankin kauden.

JJK:n omista kasvateista koostuva pelaajiston runko on pysynyt varsin samana kaudesta 2014 lähtien. Oman kylän poikiin ja paikallisiin pelaajiin luotetaan jatkossakin ja myös pelaajasopimuksia onkin koossa jo tulevallekin kaudelle: Petrescun lisäksi Mikko MannisenTeppo Marttisen, Honar Abdin, Severi Vielman ja Samu Suoraniemen sopimukset kattavat myös ensi kauden, lisäksi optiot ovat Iiro Järvisellä ja Toni Tahvanaisella.

Kun JJK putosi sarjaporrasta alemmas kauden 2013 päätteeksi, lähdettiin uutta nousua rakentamaan omien kasvattien varaan pohjaten ja tavoitteeksi asetettiin nousta takaisin Veikkausliigaan viimeistään kaudeksi 2017. Nyt JJK on kiinni nousussa ja tulevaan valmistaudutaan avoimella osakeannilla. Kettuleirissä ollaankin valmiita, mikäli nousua kauden päätteeksi päästään juhlimaan!

Tule mukaan JJK:n omistajaksi! –> http://sivu.jjk.fi/omistaja/

JJK_EIF_kotiottelu_27.8.