JJK:n ensimmäinen seurakehitystapahtuma kiinnosti

20.02.2020

JJK Jyväskylä ry oli kutsunut keskiviikkona Jyväskylän yliopiston normaalikoulun auditoriossa järjestettyyn avoimeen tilaisuuteen kaikkia seurasta kiinnostuneita kuulemaan seuran nykytilanteesta sekä tulevaisuuden suunnitelmista ja uudesta, vielä rakentuvasta toiminta-ajatuksestaan. Ajatuksena on lähteä kehittämään seuraa yhdessä koko yhteisön kanssa.

Tilaisuus herätti ilahduttavan paljon kiinnostusta jo etukäteen ja eilen paikalla olikin lähes 30 henkeä esittämässä omia ajatuksiaan siitä mihin suuntaan JJK:ta pitäisi heidän mielestään tulevaisuudessa viedä.

JJK Jyväskylä ry nimesi seuralle uuden hallituksen marraskuun yhdistyskokouksessa ja puheenjohtajaksi nimettiin jalkapallopiireissä varsin tuttu mies Tom Nevanpää. Nevanpää esitteli tilaisuuteen saapuneille mm. seuran rakentuvaa toimintamallia ja uuden hallituksen sekä muun organisaation vastuualueita. Myös seuran sääntöjä on päivitetty tälle vuosikymmenelle ja uutta toimintaa tukevaksi.

Seuran päivittäisen tekemisen tueksi on muodostettu erilaisia kehitysryhmiä, joista osan toiminta onkin jo pyörähtänyt liikkeelle varsin aktiivisesti. Mm. kilpailu ja valmennus, seuran laatutyö, markkinointi ja viestintä sekä seuran hallitustyöskentelyn tukeminen ovat saaneet omat työryhmänsä.

Tavoitteena ehjän ja uskottavan pelaajapolun rakentaminen yhdessä JJK Junioreiden kanssa

Eilisessä tapahtumassa käyty keskustelu tilaisuuteen saapuneiden kanssa vahvisti entisestään seuran tahtotilaa viedä JJK:ta jatkossakin eteenpäin nimenomaan merkittävänä kasvattajaseurana. JJK Jyväskylä ry ja JJK Juniorit ry muodostavat yhdessä kettuperheen, johon kuuluu yli 1 000 lisenssipelaajaa perheineen. Nevanpään mukaan yhteistä tekemistä organisaation sisällä on pyritty viemään yhä tiiviimpään ja saumattomampaan suuntaan, mistä yhtenä esimerkkinä on seurojen hallitusten välinen yhteistyö: molempien seurojen hallitusten kokoontuessa on aina kutsuttuna myös toisen seuran edustajia ja perustetuissa kehitysryhmissä on niinikään edustettuna molemmat seurat.

Yksi tärkeimpiä asioita JJK:n lähitulevaisuudessa on uskottavan ja ehjän pelaajapolun rakentaminen seurojen kesken. Tavoitteena on yhdessä JJK junioreiden kanssa rakentaa kettuperheen toiminta kestävästi siten, että se kattaa tulevaisuudessakin sekä menestyvän kilpailutoiminnan että harrastejalkapalloilun ja erityisryhmien liikuttamisen.

Alkavalla kaudella juniorisarjojen (B17-juniorit ja sitä nuoremmat) lisäksi JJK:lla on sarjapaikat Miesten Kakkosessa sekä täydennysmenettelyn kautta saatu sarjapaikka Nelosessa. Lisäksi viime kauden päätteeksi Kuutosen voittanut JJK:n joukkue Cityketut pelaa Vitosessa kaudella 2020.

Seuraava seuran kehitystapaaminen toukokuussa

Nevanpää osallisti tilaisuuteen osallistuneita ja jokainen pääsi vuorollaan esittämään oman näkemyksenä seuran vision luomisessa. Ensimmäisessä kehitystapahtumassa keskustelua käytiin hyvässä ja innostuneessa hengessä ja kaikki kommentit kirjattiin ylös tulevaa kehitystyötä tukemaan.

Seuraava tapaaminen järjestetään toukokuussa erikseen ilmoitettavana ajankohtana. JJK:n suunnitelmana on järjestää jatkossakin vastaavia tilaisuuksia 4 kertaa vuodessa ja haluammekin kutsua yhä lisää seurasta kiinnostuneita ihmisiä yhdessä kehittämään seuran toimintaa.