JJK:lle voitto FC Lahdesta!

05.05.2012

Van Gelderen ja kolmen pisteen debyyttiKolmas kerta toden sanoi! JJK otti vapauttavan ja riemukkaan 2-1-kotivoiton FC Lahdesta lauantai-iltana.

Ottelun avausmaalin puski kulmapotkusta debyyttiottelussaan hollantilaistoppari Jordi van Gelderen, kun 17 minuuttia oli takana. FC Lahti tuli tasoihin Drilon Shalan maalilla 48. minuutilla. Loppulukemat 2-1 niittasi rangaistuspotkusta Tamás Gruborovics juuri, kun täysi aika tuli täyteen.

JJK aloitti ottelun vahvasti, eikä vierasjoukkue päässyt juuri palloon käsiksi Kettupaitojen pyörityksessä. Ensimmäistä maalia ei tarvinnutkaan odottaa kauan: kun 17 minuuttia oli pelattu, nousi debyttiotteluaan pelannut Jordi van Gelderen omiin korkeuksiinsa Jani Virtasen kulmapotkun jäljiltä ja puski pallon maaliin tehden näin heti lähtemättömän vaikutuksen uuteen kotiyleisöönsä!

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan JJK:n. Maalin jälkeen vieraat saivat hetkiseksi hieman otetta pelistä, mutta mitään hätää isännillä ei tuolloinkaan ollut. FC Lahden vasempana pakkina luutineella Mikko Hauhialla piti kiirettä Mikko Mannisen kanssa ja pienestä loukkaantumisestaan toipunut Virtanen oli jatkuva riesa kuhnuripuolustukselle. Reilun puolen tunnin jälkeen ”Manu” säikäytti kettufanit nilkuttamalla kentältä sivuun – mutta pystyi onneksi kuitenkin jatkamaan hetken kuluttua.

Vielä aivan puoliajan lopulla Virtanen luovi loistokkaasti halki FC Lahden puolustuksen ja hankki tilanteesta lopulta kulmapotkun. Puoliaika vihellettiin päättyneeksi tuohon kulmapotkuun ja näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Tauon jälkeen kentälle saapui aivan erinäköinen kuhnurilauma ja JJK olikin alusta asti vaikeuksissa. Kuitti tuli pian: 48. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Drilon Shalalle, joka onnistui pelaamaan Janne Korhosen ulos tilanteesta ja laukoi pallon maaliin van Gelderenin viime hetken siivoamisyrityksestä huolimatta.

Lahtelaiset tuntuivat saavan tasoitusmaalistaan vielä lisää virtaa ja JJK ei meinannut saada peliään rullaamaan vieraiden ahdistaessa väkevästi. Virtanen lähti reilun tunnin pelin jälkeen vaihtoon lepuuttamaan jalkaansa ja tämä söi osaltaan isäntien hyökkäysarsenaalia.

Puoliajan loppua kohti kuitenkin Kettupaidat saivat jälleen kasvavaa painostusta vieraiden maalille ja hakivat tiukasti voittomaalia. Se nähtiinkin juuri varsinaisen peliajan päättyessä: päätuomari Petteri Karin pilli vihdoin soi, kun Gruborovicsia rikottiin FC Lahden boksissa. Mies itse asettui pallon taakse ja niittasi vapauttavan 2-1 osuman, joka sai kansan Harjun lehtereillä puhkeamaan riemukkaaseen pauhuun!

Kettupaidat puolustivat jäljellä olevat minuutit tarkasti ja näinpä kauden 2012 ensimmäinen kotivoitto oli tosiasia lukemin 2-1! Näin siis myös Julkkistulosvetovieras, Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallisen veikkaus osui kohdilleen.

Helpottava voitto”

Kettuleirin päävalmentaja Kari Martonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen – kuten arvata saattaa.

– Hieno, helpottava kotivoitto – mahtavaa. Loppuun saakka uskottiin voittoon, Martonen kiitteli.

– Nyt jos koskaan Lahdella oli kentällä sellainen ryhmä, joka meidän piti voittaa, ”Martsi” totesi viitaten vieraiden useisiin poissaoloihin.

Edellisessä ottelussa VPS:aa vastaan JJK jäi nuolemaan näppejään, vaikka ei huonoa ottelua pelannutkaan. Nyt täysi pistepotti jäi Harjulle, vaikka etenkin toisella puoliajalla FC Lahti pisti isännät varsin tiukille.

– Kyllä mä mielummin näin päin sen otan: voitto vähän huonommalla pelillä kuin tappio hyvällä pelillä, Martonen tuumasi.

JJK – FC Lahti 2-1 (van Gelderen 17′, Gruborovics 90’rp – Shala 48′)

Korhonen; Tapaninen (46′ Markkula), van Gelderen, Nieminen (89′ Linjala), Turpeenniemi; Innanen, Gruborovics (v), Tuomanen, Manninen; Virtanen (65′ Poutiainen), Wusu.

Viljala, Reintam, Pasoja, Hilska, Markkula, Linjala, Poutiainen.