JJK:lle täydet pisteet kauden viimeisestä vieraspelistä

18.10.2022

Kettulauma haki täydet pisteet vakuuttavan esityksen päätteeksi, kun se kukisti AC Oulun reservijoukkue OLS:n Heinäpään jalkapallohallissa pelatussa ottelussa.

Kauden viimeinen vierasreissu päättyi jälleen voiton juhliin, kun JJK vei 0-1-voiton Matias Sydänmaan komealla osumalla. Kamppailu pelattiin poikkeuksellisesti hallissa, sillä OLS:n kotikenttänä normaalisti toimiva Castrénin tekonurmi on päässyt sen verran huonoon kuntoon, ettei kotijoukkue halunnut ottaa riskejä sen suhteen.

Sarjavoittonsa jo edellisenä viikonloppuna varmistanut kettumiehistö pääsi marssimaan kentälle aplodien saattelemana, kotijoukkueen muodostamaa kunniakujaa pitkin. Kiitos upeasta eleestä OLS, AC Oulu ja Rauno Ojanen!

Molempien joukkueiden miehistössä nähtiin jonkin verran kierrätystä, mutta avainpelaajien puuttumisesta huolimatta JJK pelasi vahvan pelin ja oli askeleen verran vastustajaansa edellä läpi ottelun. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia läpäistä JJK-puolustusta eikä saanut oikeastaan koko ottelussa yhtään kunnollista maalipaikkaa luotua.

Kettumiehistön avauksesta peräti seitsemän pelaajaa olivat juniori-ikäisiä (s. 2002 tai myöhemmin) ja nähtiinpä ottelussa myös kaksi debyyttiäkin, kun Veikko Janhunen (s. 2004) ja Lauri Rutanen (s. 2005) pääsivät toisella jaksolla tekemään ensiesiintymisensä Miesten Kakkosessa.

JJK aloittaa ottelun ryminällä ja jo ensimmäisellä minuutilla Arttu Leivonen on viedä vierasjoukkueen johtoon Shirman Osson tarjoilusta. Leivosen pusku takatolpan juurelta suuntautuu kuitenkin aavistuksen liikaa päin OLS-vahti Arttu Palviaista.

20. minuutilla Robin Saastamoinen riistää pallon keskialueella ja huomaa veskan olevan ulkona maaliltaan. Saastamoinen kokeilee yllättää kaukaa, mutta Palviainen ehtii kuin ehtiikin ajoissa asemiin. Paria minuuttia myöhemmin Leivosen syöttö löytää oikeaa laitaa kirmaavan Saastamoisen. Mies etenee kohti maalia ja laukoo, mutta Palviainen suorittaa komean jalkatorjunnan ja estää yrityksen.

Vajaan puolen tunnin kohdalla tullaan jälleen oikealta vastustamattomasti ohi. Tällä kertaa Tatu Hoffrenin pitkä avaus tavoittaa vauhtiin päässeen Leivosen, mutta laukaus on osoitteeton ja karkaa yläilmoihin. OLS säästyy takaiskulta ja tauolle mennään maalittomissa lukemissa.

JJK aloittaa myös toisen jakson vahvasti ja etenkin Sydänmaa on virtaa täynnä hyökkäyspäässä hääriessään. Vain pari minuuttia ehtii kulua toista jaksoa, kun ”Madde” pelaa itsensä ensimmäistä kertaa vetopaikkaan ja laukoo vasurillaan kohti oikeaa alanurkkaa. Toiselle jaksolle vaihdettu OLS-vahti Juuso Saarikoski pääseekin näin heti torjuntatöihin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies on asialla puskiessaan Maxime Nzezan keskityksen kohti maalia. Pusku jää kuitenkin kevyeksi ja Saarikoski liimaa yrityksen.

Reilun 50 minuutin pelin jälkeen OLS saa oikeastaan ensimmäisen laukauksensa aikaan. Kaukaa lähtenyt veto jää kuitenkin vaisuksi ja Aati Riihimäki poimii sen helposti. Seuraavaksi mennäänkin jo toiseen päähän ja Jimi Saarikko kokeilee maalintekoa kaukovedolla, mutta Saarikoski liimaa tämänkin.

Tunnin pelin kohdalla Toni Lehtinen suorittaa tuplavaihdon ja tuo kentälle Aatu Mannisen sekä viime ottelussa paluun kentille loukkaantumisensa jälkeen tehneen Joel Pasasen. Aatu onkin päästä heti ensi töikseen maalin makuun kokeilemalla vetoa boksin sisältä, mutta Saarikoski ja OLS-puolustus ovat hereillä.

Myös toinen vaihtomies Pasanen pääsee kokeilemaan, kun Roope Salo tarjoilee ja Pasanen tällää vasurillaan kohti maalin kattoa. Saarikoski venyttää kuitenkin viime hetkellä hanskansa väliin ja torjuu vedon kulmaksi. Polttaa polttaa.

72. minuutilla saadaan vihdoin pallo ohi OLS-veskan, kun Aatun puolenvaihto vasemmalle tuottaa tulosta. Saarikko jatkaa pallon Sydänmaalle, joka harhauttaa puolustajan ja laukoo pelivälineen vasurillaan maalin kattoon!

Toisen jakson lopulla Kettupaidoille aukeaa vielä parikin tonttia lisätä johtoaan. Varsinaisen peliajan täyttyessä debyyttimies Rutanen tällää kaukaa suoraan ilmasta purkupalloon, joka leijaileekin uhkaavasti kohti oikeaa ylänurkkaa. Saarikoski venyttää hanskansa väliin ja ohjaa pallon yli päädystä.

Viimeinen paikka nähdään vielä lisäajalla, kun vaihdosta sisään tullut Juho Luoma pääsee katkoon syvällä omalla alueellaan ja spurttaa itse pallon kanssa aina ylös asti. Luoma keskittää ja Aatu yrittää maalivahdin yllättämistä ulkosyrjällään. Veto kilpistyy kuitenkin jälleen Saarikoskeen ja enempää osumia ei ottelussa enää nähdä. JJK pitää maalinsa jälleen koskemattomana ja nollapeli on kaiken kaikkiaan jo kauden 14.

OLS-JJK ottelun tilastot ja kokoonpanot pääset katsomaan Palloliiton tulospalvelussa osoitteessa: tulospalvelu.palloliitto.fi

Kausi jatkuu vielä yhden ottelun verran, kun kovakuntoinen sarjakakkonen VIFK vierailee Harjulla tämän viikon lauantaina 22.10. Ottelua isännöi SAK ja nostammekin ennen pelin alkua yhdessä otteluisännän kanssa rasismille punaisen kortin!

Kamppailu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 12, sillä samalla kentällä pelataan klo 16 alkaen vielä Naisten Ykkösen päätöskierroksen ottelu JyPK – Ilves/2.

Kausikortit myynnissä kampanjahintaan vain lauantaihin asti

Kauden 2023 kausikortit myynnissä jo nyt! Muistathan, että kampanjahintaiset kausikortit ensi kaudelle ovat myynnissä vain 22.10.22 saakka, joten nyt kipin kapin ostoksille ja säästät selvää rahaa. Lue lisää klikkaamalla tästä.