JJK:lle tappio SalPan vieraana

07.05.2023

JJK:n ja Salon Palloilijoiden seurahistorian ensimmäinen kohtaaminen päättyi vahvasti kotinurmellaan esiintyneen salolaisjoukkueen selkeään 3-0-voittoon.

Kotijoukkue teki peliin lähdettäessä pieniä muutoksia totuttuun formaatioonsa, mutta tuli kuitenkin otteluun odotetun fyysisesti ja onnistuikin kaksinkamppailuissa vastustajaansa paremmin. SalPa siirtyi 1-0-johtoon vajaan vartin pelin jälkeen, kun Roope Pyyskänen pääsi pommittamaan suoraan pompusta tarkan laukauksen verkon perukoille. Kun JJK:lla oli isoja vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin ensimmäisellä jaksolla oli kotijoukkue hallitsevampi osapuoli ja sillä olisi ollut paikkansa kasvattaa myös johtoaan, mutta Ville Viljala JJK-maalilla venytti jälleen useampaankin torjuntaan.

Toiselle jaksolle JJK tuli kuitenkin vahvasti ja otti pelin haltuunsa, kun kotijoukkueen jalat tuntuivat vielä jääneen koppiin. Kettupaidat pitivät paineen SalPa-päässä hakien tasoitusta ja olivat erittäin lähellä siinä myös onnistua, kun Robin Saastamoinen pääsi puskemaan takatolpalta Ville Kirvesojan keskityksen kohti maalia. Kotijoukkueen maalia vartioinut Tatu Österlund kauhoi kuitenkin pallon turvaan aivan maaliviivan tuntumasta ja vaikka JJK:n penkiltä protestoitiinkin pallon käyneen viivan toisella puolella näki tuomaristo tilanteen toisin ja peli jatkui.

Tunnin pelin kohdalla, kesken kettulauman painostusjakson kotijoukkue karkasi katkoon päästyään nopealla hyökkäyksellä maalintekoon, kun JJK-miehistöstä iso osa oli vielä edellisen hyökkäyksensä jäljiltä vastustajan kenttäpuoliskolla. Vaihtomies Albijon Muzaci vastaanotti paitsion rajoilta lähteneen syötön, eteni boksiin ja laukoi kierteisen pallon ohi puolustuksen ja Viljalan aina verkon perukoille asti.

Pari minuuttia edellisestä osumasta SalPa rokotti jälleen. Aatu Manninen joutui pysäyttämään hyökkäyksen sääntöjen vastaisesti ja salolaisille tuomittiin vapaapotku vajaasta parista kymmenestä metristä. Avausmaalin tehneen Pyyskäsen vapaapotku kimposi tolpasta Viljalaan ja Viljalasta maaliin vieden kotijoukkueen jo ratkaisevaan 3-0-johtoon, mikä jäi lopulta myös ottelun lopputulokseksi.

Salon Urheilupuiston nurmella käyty taisto oli Kettupaidoille kauden ensimmäinen tapahtuma nurmella, sillä myöhäinen kevät ei ole vielä mahdollistanut luonnonnurmella harjoittelua Jyväskylässä. Ruudun haastattelussa pelin jälkeen käynyt JJK-toppari Antti Åke ei kuitenkaan halunnut pistää tappiota alustan piikkiin, vaikka sillä olikin varmasti oma vaikutuksensa kettujen tekemiseen.

– Tänään ei riittänyt, se nyt on silkka fakta. Oli ehkä vähän tuollainen ohipeli meiltä. Selvittiin ekasta jaksosta, vaikka kaverilla oli siinä paikkoja useampaankin maaliin, mutta Ville otti hyviä koppeja. Toisen jakson alkuun me tultiin sitten vähän eri ilmeellä, vaikkei se ollut vieläkään meidän parasta, mutta sekin liekki sammutettiin kyllä sillä, kun SalPa teki vastahyökkäyksestä maalin.

– Tämä oli meidän ensimmäinen tapahtuma luonnonnurmella viime syksyn jälkeen ja en nyt liikaa haluaisi laittaa sille painoarvoa, mutta silläkin oli varmasti vaikutusta tänään, ettei oltu ihan niin tottuneita tähän alustaan kaveriin verrattuna. Seuraavaa peliä lähdetään taas voittamaan, Åke päättää.

Ottelun kokoonpanot ja tilastomerkinnät näet Palloliiton sivuilta klikkaamalla tästä.

Ottelukooste löytyy puolestaan osoitteesta Ruutu.fi

Seuraava peli pelataan ensi lauantaina, kun JJK isännöi Harjun nurmella Helsingin IFK:ta! Muutamia treenivuorojakin nurmelle on kaupungin puolelta alkavalle viikolle jo lupailtu, joten kettulauma pääsee varmasti paremmin valmistautuneena korkkaamaan Harjun keväisen sametin.

JJK-HIFK -ottelun ennakkoliput ovat myynnissä nyt sivun oikean reunan JJK Shopissa. Otteluun on odotettavissa runsaasti katsojia ja porteilla suoritettaviin turvatarkastuksiin onkin hyvä varata riittävästi aikaa. Ennakkolipun hankkiminen on suositeltavaa, sillä nopeutat sisäänpääsyä stadionille.