JJK:lle tappio kauden viimeisestä kotipelistä

04.10.2023
Kuva: K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

Harjulla viikonloppuna vieraillut FF Jaro varmisti oman sarjapaikkansa kukistamalla JJK:n selvin numeroin 1-4. Vaikka JJK:lla ei enää panosta ollutkaan, kotiyleisö näki viihdyttävän ja komeiden osumien myötä myös maalirikkaan ottelun, joka olisi molempien joukkueiden tuhlaamien paikkojen puolesta voinut olla vieläkin runsasmaalisempi.

Käytännössä ilman panosta otteluun lähtenyt JJK oli lähellä maalintekoa jo viidennellä minuutilla, kun kettujen tämän kauden paras maalintekijä Oskar Pihlaja pääsi kokeilemaan jopa kahdesti huipputontilta, mutta vahvan pelin maalillaan pelannut Emil Öhberg nollasi molemmat yritykset. Vierasjoukkue otti ottelun komennon alussa itselleen ja vyöryttikin hyökkäyksiään Ville Viljalan vartioimaa maalia kohti käytännössä ensimmäiset 20 minuuttia. Viljala puolustajineen kesti kuitenkin myllytyksen ja JJK alkoi päästä myös itse peliin mukaan.

Puolen tunnin kohdalla Lari Liukkonen ja Roope Salo alustavat boksiin etenevälle Pihlajalle hyvän maalipaikan, vedon tiellä on kuitenkin jälleen Öhberg. Kun JJK ei onnistu paikoissaan, iskee Jaro. Argentiinalaispuolustaja Guillermo Sotelo ujuttaa keskitykseltä vaikuttaneen matalan pallon pienestä kulmasta maaliin ja vie vieraat 0-1-johtoon.

JJK ei takaiskusta kuitenkaan lannistu vaan hakee maalia. Sellainen syntyy lopulta vain muutama minuutti myöhemmin, kun tasoitusmaalin, varsin komean sellaisen pommittaa Shirman Osso. Pihlaja tuo pallon nopeasti ylös sivurajaheiton jälkeen, leikkaa keskelle ja tarjoilee Ossolle oikealle. Osso hakee vasemman jalan vapaaksi ja laukoo pallon aivan yläriman alle oikeaan nurkkaan.

Pari minuuttia myöhemmin JJK:lla on paikka siirtyä ottelussa johtoon, kun Tatu Hoffren lähettää kaukaa vapaapotkun suoraan kohti maalia. Öhberg saa vain vaivoin nyrkkeiltyä painavan laukauksen yli maalin. FF Jaro pääsee vielä kokeilemaan vaparista aivan boksin reunalta, mutta Viljala on taas mies paikallaan ja torjuu. Tauolle siirrytään näin 1-1-lukemissa.

Toisen jakson alun JJK on jälleen vahva, mutta tunnin paikkeilla sateen yltyessä alkaa puolestaan Jaron rynnistys. Vierasjoukkue siirtyy jälleen johtoon 65. minuutilla, kun Öhberg lähettää pitkän avauksen, joka pomppii koko miehistön yli hieman onnekkaastikin Joni Remesaholle asti. Remesaho pääsee kaksin Viljalan kanssa ja viimeistelee lukemiksi 1-2. FF Jaro lisää pian johtoaan, kun Sergei Eremenko pommittaa komean osuman takanurkkaan.

Viitisen minuuttia ennen loppua JJK pääsee myös yrittämään maalintekoa, kun vaihtomies Eetu Venäläinen kokeilee kauempaa. Öhberg joutuu torjumaan matalan vedon eteensä, mutta jatkajia ei ole ja Jaro selvittää tilanteen. Pari minuuttia myöhemmin JJK luo lisää painetta vierasjoukkueen maalille. Pihlaja keskittää maalin edustalle, Venäläinen kurkottaa palloon, mutta Johan Brunell saa sen verran jalkaa väliin, että pallo pomppii ohi takatolpan. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta JJK saa vielä hyvän hässäkän aikaan, mutta tällä kertaa Aatu Mannisen kuti painuu ohi vasemman tolpan. Lisäaikaa pelatessa Alex Ramsay pääsee vielä yksin karkumatkalle ja viimeistelee loppunumeroiksi 1-4.

JJK:n kausi jatkuu vielä yhdellä ottelulla, kun se matkustaa lauantaina loppusarjan päätöskierroksella Kokkolaan KPV:n vieraaksi. Molempien joukkueiden putoaminen sarjaporrasta alemmas on jo varmistunut, mutta JJK on kokkolalaisia perässä 2 pistettä, joten pieni keskinäinen kilpailu sarjasijoituksesta on vielä jäljellä.