JJK:lla vastassaan lauantaina uusi tuttavuus Kiisto

11.07.2020

JJK saa lauantaina pelattavassa kauden neljännessä ottelussaan vieraita Vaasasta, kun se isännöi klo 17 alkavassa taistelussa Kiistoa. Otteluisäntänä kamppailussa toimii ProSolve.

Perinteikäs vaasalaisseura Kiisto on JJK:lle pitkästä iästään huolimatta uusi tuttavuus, sillä Kakkosessa samaan aikaan tämän vuosituhannen puolella pelatessaan seurat ovat olleet sijoitettuina eri lohkoihin. Kiisto pelasi myös yhden kauden verran Ykköstä kaudella 2009, mutta tuolloin JJK oli puolestaan juuri noussut ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle.

JJK avasi kauden 2020 kotiottelunsa edellisellä kierroksella viime viikon torstaina runsaslukuisen kotiyleisön edessä komeasti 2-1-derbyvoitolla FC Vaajakoskesta! JJK meni avausjaksolla johtoon Robin Saastamoisen maalilla kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta FCV:n Matias Sarlin puolestaan kuittasi reilun tunnin jälkeen tilanteen tasoihin niinikään kulmurin jäljiltä. Voittomaalia päästiin tuulettamaan 85.minuutilla ja sen iski upean soolosuorituksen päätteeksi Mikko Manninen, joka purjehti läpi FCV-puolustuksen yksinään ja tsippasi pallon yli FCV-vahti Ville Viljalan. Harjun stadionille oli saapunut runsaslukuinen, lähes 1700 hengen yleisö derbyä seuraamaan ja tunnelma aurinkoisella Harjulla olikin mainio. Kokonaisuudessaan tasainen ottelu tarjosi paikallismatsille sopivasti vauhtia ja tilanteita molempiin päihin.

Kiisto kohtasi puolestaan edelliskierroksella kotonaan sarjaa johtavan kokkolalaisen GBK:n, joka jätti kotijoukkueen aseettomaksi ja vei pisteet mukanaan lukemin 0-3. Kiiston parhaana maalintekijänä on tälläkin kaudella kunnostautunut viime kauden Kolmosessa omassa lohkossaan 21:ssä ottelussa peräti 34 häkkiä iskenyt Riku Jääskä.

Jan-Christian Westermarkin luotsaama Kiisto on yksi C-lohkon kolmosta nousijajoukkueesta JJK:n ja Kemi City FC:n lisäksi. Kettupaidat lähtevät otteluun selkeänä ennakkosuosikkina kahden voiton ja yhden tasapelipisteen turvin, kun taas vierasjoukkueella on vielä oma pistetili avaamatta ja maalintekokin on ollut joukkueelle varsin vaikeaa. JJK:n kolmessa pelaamassaan ottelussa tehdystä seitsemästä osumasta peräti neljä on viimeistellyt viime kauden Kolmosen maalikuningas Robin Saastamoinen. Vastaavasti kotijoukkue on kuitenkin päästänyt neljä osumaa, vähintään yhden jokaista vastustajaa vastaan. Oman pään pitäminen puhtaana onkin tänään varmasti yksi Kettupaitojen tavoitteista kolmen pisteen ohella.

Harjun katsojakapasiteetti on voimassa olevien, yleisötapahtumia koskevien rajoitusten vuoksi rajallinen ja lauantain JJK – Kiisto ottelussa siitä on käytössä 1 000 paikkaa. Harjulle on rakennettu tätä ottelua varten kaksi erillistä 500 katsojaa vetävää lohkoa, joilla on molemmilla omat sisäänkäyntinsä ja palvelunsa. Sisäänkäynti tapahtuu lauantaina siis vain kahdesta Ihantolantie puoleisesta portista. Luethan muuttuneet yleisöohjeet huolellisesti täällä ja noudatat stadionilla turvavälejä sekä huolehdit yleisestä hygieniasta.

Ostamalla lippusi ennakkoon osoitteessa jjk.fi varmistat sisäänpääsysi ja vähennämme yhdessä portille syntyviä jonoja ennen ottelun alkua.