JJK yhteistyöhön Keski-Suomen Urheiluakatemian kanssa

12.12.2010

JJK yhteistyöhön Keski-Suomen Urheiluakatemian kanssa

Kettupaitojen vahvat panostukset koulutuspuolelle jatkuvat ja jatkossa kaikilla JJK:n pelaajilla on virallinen urheilijastatus Jyväskylän alueen oppilaitoksissa.

Kaikille opiskeleville JJK-pelaajille on jatkossa tarjolla räätälöity opintopolku, jossa huomioidaan sekä huippu-urheilun että opiskelun vaatimukset ja nämä sovitetaan yhteen yhdessä Urheiluakatemian ammattilaisten kanssa. Opinto-ohjaajalla itselläänkin on oman käden kokemusta näiden kahden haastavan asian yhteensovittelusta, sillä opinto-ohjaajana toimii entinen huippukiekkoilija Joni Lius.

”JJK on aina tiedostanut koulutuksen tärkeyden ja tuemme kaikkia pelaajiamme junioreista alkaen panostamaan vähintään yhtä paljon opiskeluun kuin he panostavat urheiluun,” JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen toteaa. ”Meillä on nytkin paljon opiskelijoita niin Jyväskylän yliopistolla kuin Jyväskylän ammattikorkeakoulullakin ja teemme oppilaitosten kanssa muutenkin yhteistyötä esimerkiksi työharjoittelupaikkojen ja tutkimusprojektien kautta.”

JJK:n toiminnassa panostus kouluttautumisen tärkeyteen näkyy monella tasolla. Nuorien pelaajien sopimuksiin tulee automaattisesti pykälä, jossa koulunkäynnin eteneminen suunnitellusti on yhdistetty urheilupuolen vaatimuksiin ja tavoitteisiin. Käytännössä tämä voi äärimmilleen vietynä tarkoittaa niinkin radikaaleja toimenpiteitä, että jos opintopisteet eivät kerry vaaditun tahdin mukaisesti, ei pelaajalla ole asiaa myöskään pelikentille.

Useimmiten ei tietystikään ole tarvetta mennä näin pitkälle, vaan jokapäiväisessä aherruksessa jalkapallon ja koulutuksen yhteistyö näkyy juuri huolellisena etukäteissuunnitteluna, jonka kautta tuetaan pelaajien tavoitteita molemmilla saroilla. Nuorten lahjakkuuksien vanhemmat ovat pitkään olleet huolissaan urheilun eteen usein koulutuksen kustannuksella tehtävistä uhrauksista, joten nyt virallistettu yhteistyö otetaan lämmöllä vastaan perheissäkin.

Myös JJK:n valmentaja Kari Martonen on erittäin iloinen koulu- ja urheilumaailman lähentymi-sestä. ”Jyväskylän hyvät opiskelumahdollisuudet ovat ehdoton etu myös pelaajamarkkinoilla ja yhdessä kaupungin muiltakin osin loistavan imagon kanssa Jyväskylä on nyt kovassa nosteessa. Meillä opiskelu on ollut tähänkin asti kutakuinkin ainut hyväksyttävä syy jättää treenit väliin ja on hienoa että voimme jatkossa tukea jätkiä entistä paremmin myös opinpolulla nyt alkaneen Urheiluakatemia-yhteistyön kautta,” Martsi kommentoi.