19.07.2010
VPS pilasi Harjun paluujuhlan

JJK-VPS 0-1 (0-0)
68. Jussi Aalto 0-1

JJK:n odotettu kotiinpaluu koitti viimein heinäkuun toisessa kotiottelussa, vastassa VPS. Hienosta kotiyleisöstä ja etenkin ensimmäisen jakson hyvästä peliotteesta huolimatta pisteet lähtivät Vaasaan lukemin 0-1.

JJK aloitti ottelun vahvasti ja sai luotua painetta VPS:n maalille. Lukuisista erikoistilanteista ei kuitenkaan saatu aikaiseksi riittävän laadukkaita keskityksiä, jotta VPS:n korealaismaalivahti Jung-Hyuk Kwonia olisi päästy kunnolla hätistelemään.

Parhaat maalipaikat siunaantuivat jakson loppupuolella Mika Lahtiselle. Mies pääsi ensin puolittaiseen läpiajoon, jossa laukaus karkasi kuitenkin korkeuksiin. Pian perään mies pääsi ampumaan viiden metrin viivan tuntumasta, mutta vaasalaispuolustaja pääsi jalkoineen väliin ja laukaus jäi köykäiseksi.

Vaasan hyökkäykset olivat avauspuolikkaalla satunnaisia ja maalintekoyritykset jäivät pääasiassa kaukolaukauksiksi.

Toisen puoliajan JJK aloitti väkevästi. Kun alkuminuuttien paine jäi tuloksettomaksi, kääntyi ottelun hallinta vieraille. Vaasan vahva vaihe huipentui 68. peliminuutilla, jolloin joukkue puhkaisi JJK:n keskialueen puolustuksen kauniilla syöttökombinaatiolla. Hyvin järjestetty hyökkäys teki vahvavireiselle Jussi Aallolle tilaa boksin rajalle, ja mies tulitti maanuoliaisen etualanurkkaan ohi paikoilleen jähmettyneen Mihaly Szerovayn.

Heti vieraiden johtomaalin jälkeen JJK sai järjestettyä tilanteet niin Lahtiselle, Tommi Karille kuin Lasse Linjalallekin, mutta laukaukset jäivät heppoisiksi tai suuntautuivat ohi maalin.

VPS pelasi loppuminuutit järkevästi, eikä Harjun runsaslukuinen yleisö päässyt vielä juhlimaan kotijoukkueen maalia.

Keskikenttäpelaaja Christian Sund pelasi uransa 200. liigaottelun.