JJK-VPS: Vaasalaiset jyräsivät voittoon

12.09.2013

VPS oli lopulta 1-3-luvuin parempi torstai-illan kamppailussa Harjulla. Antto Hilskan 1-2-kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun vierasjoukkue jyräsi johtoon Tomi Ameobin ja Steven Morrisseyn maaleilla.

Vierasjoukkue aloitti vahvasti ja Jordan Seabrook hätisteli JJK-maalia jo kymmenen minuutin kohdalla. Veto meni kuitenkin rimaa hipoen yli Ville Viljalan vartioiman maalin.

Seuraava paikka nähtiinkin toisessa päässä – ja se oli kerrassaan maukas. Benno Hanslian nousi loistavasti vasenta laitaansa ja keskitti hienosti maalille. Keskitys löysi hyvin vapaaseen tilaan nousseen Topi Järvisen, mutta JR:n pusku meni ikävä kyllä liiaksi päin VPS-vahti Henri Sillanpäätä. Pallo jäi Sillanpään torjunnan jälkeen hetkeksi maalin edustalle, mutta sen enempää Järvinen kuin lähistöllä vaaninut Hilskakaan eivät saaneet jatkettua palloa maaliin.

Seuraavasta hyökkäyksestään sai VPS puolestaan pahan paikan, kun vieraat saivat vapaapotkun paristakymmenestä metristä. Pallon taakse asettui Tony Björk, joka kokeili suoraa vetoa – pallo napsahti kuitenkin vain yläristikkoon.

33. minuutilla kotijoukkueen kapteenina toiminut Patrick Poutiainen oli puolestaan yllättää Sillanpään kaukaa lähteneellä roikkuvedollaan – Sillanpää pelasi varman päälle ja nosti pallon maalin katolle.

Aiemmin viikolla sopimuksen kasvattiseuransa kanssa tehnyt topparilupaus Severi Vielma joutui jäämään kuumeen takia pois ottelusta ja kun toppariosastolta myös Jordi van Gelderen ja selkäänsä juuri loukannut Samu Nieminen olivat sivussa, luuti Mikk Reintamin parina keskuspuolustuksessa nyt Anssi Virén. Kotiyleisö ehtikin jo säikähtää, kun Vinssi törmäsi Seabrookin kanssa jääden hetkeksi tuskaisena kentän pintaan. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä ja Virén pystyi jatkamaan ottelun loppuun.

JJK oli saanut ottelusta hyvää otetta ja pystyi luomaan painetta vieraidensa päätyyn. Mikko Mannisen oivalluksista syntyi jakson lopulla parikin hyvää tilannetta, mutta VPS-puolustus oli jämäkkä ja maali jäi syntymättä.

Hetki ennen taukoa iski kuitenkin VPS. Vaasalaiset saivat kulmapotkun ja pallo ajautui takatolpalle Ameobille, joka puski pallon maaliin – tauolle mentiinkin vieraden 0-1-johdossa.

JJK aloitti toisen jakson vahvasti ja hätyytteli Sillanpään vartioimaa maalia: reilu viisi minuuttia oli takana, kun Hanslian väläytti jälleen osaamistaan nousten pallon kanssa aina VPS:n rangaistusalueen tietämille asti. Pallo päätyi Robert Taylorille, joka niinikään esitteli komeaa vetoaan – tällä kertaa pallo painui kuitenkin hieman ohi maalin.

Painostus kuitenkin jatkui: seuraavaksi Hilska pääsi yrittämään oikealta ohjausta Mannisen mainion keskityksen jäljiltä, mutta Sillanpää oli jälleen edessä.

Tunnin kohdalla taas Reintam teki toisessa päässä tärkeän katkon, kun Seabrook oli rakentelemassa tilannetta ja Viron A-maajoukkuemies siivosi pallon kulmapotkuksi.

Pian tämän jälkeen Olli Huttunen pystyi vaihtamaan vielä joukkueensa hyökkäysvoiman melkoiselle turbovaihteelle ottamalla kentälle vaihdosta Steven Morrisseyn. Morrissey pääsikin tekemään tuhojaan oltuaan kentällä vain muutaman minuutin: jamaikalainen ryöväsi pallon keskikentällä ja pääsi lopulta luikertamaan koko kettupuolustuksen läpi niitaten lopulta lukemiksi 0-2.

Heti perään sai JJK puolestaan toisen jakson ehdottomasti parhaan maalipaikkansa, kun tällä kertaa Poutiaiselle aukeni tuhannen taalan paikka pistää pallo maaliin. Sillanpää oli kuitenkin jälleen viimeistely-yrityksen tiellä ja kavennus jäi vielä syntymättä.

Reilut kymmenen minuuttia ennen loppua JJK sai vihdoin kuparisensa puhki: loistavia otteita jälleen esittänyt Niko Markkula toi pallon hienosti ylös Manniselle – ja myös edellisessä ottelussa Turussa maalinteossa onnistunut ja jälleen loistavasti töitä kärjessä tehnyt Antto Hilska sai raatamisestaan palkinnon laitettuaan Manun syötöstä pallon komeasti maaliin!

Lopulta kavennusosuma jäi laihaksi lohduksi, sillä ottelun viimeisen maalin teki vierasjoukkue. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti, kun pallo jäi pyörimään JJK:n rangaistusalueelle ja lopulta Morrissey pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa. Loppuminuutit mentiin VPS:n viedessä peliä ja pisteet matkasivatkin Vaasaan 1-3-lukemin.

Seuraavaksi kettulauman tie vie Rovaniemelle, jossa maanantaina on vastassa RoPS.

JJK – VPS 1-3 (0-1) Hilska 79′ – Ameobi 44′, Morrissey 63′, 86′

Viljala; Hanslian, Virén, Reintam, Markkula; Poutiainen, Korte, Taylor (v), Manninen; Järvinen (81′ Virtanen), Hilska (81′ Innanen).

Marttinen, Tuomanen, Innanen, Kuhmonen, Ahola, Virtanen.

Jussi Reinilän upeat kuvat Harjun tunnelmallisesta syysottelusta löydät klikkaamalla tästä.

Keskisuomalaisen videokooste ottelun tapahtumista – klikkaa tästä!