Martonen perää pallonriistoja ja sykettä

08.06.2011

JJK:n liigakausi jatkuu puolentoista viikon tauon jälkeen torstaina, kun levänneen Kettulauman vieraaksi saapuu VPS Vaasasta. Vastassa on vaarallinen joukkue.

– Vaasa on hyvä, hyvin valmennettu joukkue. Se puolustaa erittäin tiiviisti, ja hyökkäyssuuntaan heiltä löytyy pelaajia, jotka pystyvät omalla taidollaan tekemään tilanteita, päävalmentaja Kari Martonen näkee.

JJK pelasi ennen taukoa mainiosti voittaen seitsemästä pelistä viisi ja häviten ainoastaan kevään viimeisessä ottelussaan. Tappio oli sitä tylympi, kun HJK löylytti vierasmatkalla olleita Harjun isäntiä lukemin 6-2.

– HJK opetti meille oikeanlaista nöyryyttä. Kun vastassa on Suomen paras joukkue ja vielä vieraskentällä, olisi pitänyt pikkasen nöyremmin puolustussuuntaan. Se oli ihan hyvä näpäytys, Martonen näkee.

Tauon jälkeen oleellista on pelirytmmin löytyminen.

– Ennen taukoa oltiin hyvin kiinni pelirytmissä. Nyt kun takana on tauko, lomavaihde ei saa jäädä päälle. Meidän pitää päästä alusta asti vastustajan iholle, saada pallonriistoja ja päästä niistä heti helpoilla syötöillä eteenpäin. Sitä kautta saadaan pelaajille se tunne, että kontrolloidaan peliä koko ajan.

Tauon aikana JJK on panostanut harjoittelussa pikkuvaivojen kuntoutuksen ohella hyökkäyspelin monipuolisuuteen. Sairastuvalla tilanne on jokseenkin ennallaan. Babatunde Wusu käy kuun puolivälissä lääkärintarkastuksessa, jossa selviää hänen jatko-ohjelmansa. Lasse Linjala on tulossa hiljalleen takaisin ja Mihaly Szerovay palailee näillä näkymin harjoitusrinkiin aikaisintaan heinäkuun lopussa.

JJK-VPS helteisellä Harjun stadionilla torstaina kello 18.30.