JJK-VPS: Pirteästi esiintyneet vaasalaiset pyrkivät Kettupaitojen mitalimarssin esteeksi

16.10.2011

16-ja-taas-mennaan

Kesäkuussa Kettupaidat kaatoi VPS:n Harjulla toisen jakson maaleilla 2-0.

JJK kohtaa kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Harjulla tänään VPS:n. Panokset ovat kaikkien tiedossa: JJK tappelee kynsin hampain Veikkausliigamitalista. Vaasalaisillekaan ottelu ei ole vailla merkitystä, sillä joukkue tarvitsee vielä pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa lopullisesti.

Sarjataulukossa Kettupaidat on kolmantena ja VPS toiseksi viimeisenä, mutta odotettavissa on tasainen taistelu sarjapisteistä.

– VPS on pelannut viime aikoina hyvin pirteästi. Odotan aktiivista ja pelaavaa Vepsua. Se on meillekin hyvä, jos VPS tulee tänne pelaamaan futista, eikä peruuttelemaan, päävalmentaja Kari Martonen näkee.

Vaasalaisten vaarallisimmat pelaajat ovat laidoilla viilettävät Riku Heini ja Edgar Bernhardt. Martonen korostaakin, että pallollisena taitavat laitapelaajat täytyy pyrkiä pitämään pelin ulkopuolella.

– Toinen kriittinen alue on tässäkin pelissä keskikentän keskusta. Meidän pitää pystyä olemaan tosi kovia molempiin suuntiin. Lisäksi puolustuslinjan pitää toimia koko aika yhtenäisesti ja nousta prässin mukana. VPS:lla on juoksunopeita pelaajia, jotka täytyy huomioida.

JJK pelasi torstaina 0-0 -tasapelin mestari HJK:n kotikentällä. Martonen oli erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen Helsingissä, eikä suuria muutoksia kokoonpanoon ole luvassa.

– Kaikki osallistuivat Helsingissä puolustuspelaamiseen oman roolinsa mukaisesti. Lähtökohdat tähän peliin ovat sikäli hyvät, mutta ei se riitä mitä me tehtiin silloin. Nyt on uusi peli ja pitää olla vielä tiukempia jokaisessa tilanteessa, päävalmentaja vaatii.

HJK-pelissä loukkaantuneen Tamás Gruborovicsin nilkkavamma ei ole vakava, mutta mies ei ole kokoonpanossa vielä sunnuntaina. Sivussa on taas tärkeitä pelaajia, mutta Martonen ei halua surkutella poissaoloja.

– Aina on joku sivussa. Nyt meillä on taas monella pelaajalla loistava mahdollisuus näyttää.

JJK-VPS Harjulla kello 15. Tervetuloa!