JJK-VPS: Jälleen tositoimissa!

12.09.2013

20130912-jjk-vps-vl-920w

 

 

Vajaan parin viikon maaottelutauon jälkeen on jälleen aika palata Veikkausliigan pariin! JJK:n osalta ottelut alkavat kotikentällä, kun 27. kierroksen ottelussa vastaan asettuu nyt VPS.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana jo peräti kolme kertaa: kahdesti liigassa ja kertaalleen Suomen Cupissa. Liigakoitoksista VPS on vienyt niukat yhden maalin voitot, mutta cupissa JJK raivasi vaasalaiset puolivälierässä tieltään: Kettupaidat hakivat Vaasasta voiton Babatunde Wusun ja Patrick Poutiaisen maaleilla.

 

JJK:n kärkiosasto on tuon toukokuisen cup-ottelun jälkeen kokenut mullistuksia: ensin elokuun puolivälissä Wusu siirtyi pysyvästi Arabiemiraatteihin Al Khaleej FC:n riveihin ja saman kuun lopulla Eero Markkanen matkasi loppukaudeksi Helsinkiin, vahvistamaan lainapestillä loppukauden ajaksi viidettä perättäistä mestaruuttaan jahtaavaa HJK:ta.

 

Ennen maaottelutaukoa JJK kävi Turussa, jossa vauhdikkaan ottelun päätteeksi pisteet jaettiin 2-2-lukemin. Vieraiden maaleista vastasivat Antto Hilska sekä Eero Markkanen, joka taituroi huikealla yksilösuorituksellaan siis tämän kauden viimeisen maalinsa kasvattiseuransa riveissä. Ennen TPS-ottelua JJK koki myös takaiskun, kun Tuomas Latikka sai harjoituksissa polveensa kolhun, joka osoittautui lopulta sen verran vakavaksi, että seuraikoni on sivussa useiden viikkojen ajan.

 

 

jjk-mypa_roope_taistelee_050813

 

 

Jos ovat viime kierrokset olleet vaikeita JJK:lle, eivät ne erityisen hyvin ole sujuneet VPS:ltakaan: viimeisimmässä ottelussa Vepsu tasasi pisteet RoPS:n kanssa, mutta sitä edelsi useamman ottelun tappioputki. VPS on silti tukevasti mukana pronssitaistelussa – tasapisteissä MYPA:n kanssa, joka on maalieron turvin tällä hetkellä kolmantena.

 

Nyt meneillään oleva kierros huomioon ottaen kauden 2013 Veikkausliigaa on pelaamatta seitsemän ottelua. Tällä hetkellä viimeisenä eli putoajan paikalla majailevalla JJK:lla on kurottavanaan edellä olevaan FC Interiin kymmenen pisteen välimatka, mikäli Kettupaidat mielivät pysyä Veikkausliigassa.

 

Kiri on yskähdellyt, sillä viimeisestä voitosta on aikaa jo yli kuukausi – tuolloin kaatui juuri Inter Poutiaisen ja Hilskan maalien myötä. Wusun ja Markkasen lähdettyä tuleekin Hilskalla kärjessä olemaan loppukauden mittaan suuri vastuu maalinteosta. 20-vuotiaan Hilskan lisäksi muutkin nuoret Kettupaidat saanevat loppukaudella paljon vastuuta – eikä suotta, sillä muun muassa Robert Taylor ja juuri aiemmin viikolla kauteen 2015 ulottuvan sopimuksen tehnyt Severi Vielma ovat esittäneet varsin mainioita otteita kentälle päästyään!

 

 

Edellisen kotiottelun tapaan ottelussa järjestetään pallokeräys, jonka avulla hankitaan jalkapalloja alakouluille. Lisäksi ottelun tauolla nähdään nuorta virtaa hieman toisenlaisesta lajista, kun JNV:n nuoret voimistelijalupaukset esiintyvät!

 

 

Veikkausliigan 27. kierros: JJK-VPS torstaina 12.9.2013 kello 18:30, Harjun stadion – osta lippusi tästä!


 

 gigantti-jjk-otteluennakko