JJK-VPS: Helatorstaina avausvoitto tilauksessa!

08.05.2013

Jyväskylässä vietetään Helatorstaita mitä parhaalla tavalla, kun JJK kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan vaasalaisen VPS:n! Kyseessä on Veikkausliigan viidennen kierroksen ottelu, jossa Kettupaidat lähtevät hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan.

 

Koska JJK:n avauskierroksen ottelu siirrettiin kesäisemmille kentille, on ketuilla takanaan nyt kolme ottelua. Kausi avattiin kahdella tasapelillä: koko kauden maalitili aukesi jo avausottelussa Maarianhaminassa, kun Mikko Innanen sivalsi ensin tasoituksen ja Mikko Manninen puolestaan vei JJK:n johtoon tiukassa kamppailussa, jossa pisteet lopulta tasattiin 2-2-lukemilla. Sitä seurasi maaliton tasapeli FC Lahtea vastaan Harjulla – eli hakusessa on nyt kauden 2013 ensimmäinen maali kotikentällä!

 

Kahden tasapelin jälkeen tulikin kirvelevä tappio, kun Turusta jäi käteen tyhjä arpa: hyvän ottelun ja vahvan hallinnan jälkeen TPS:n piti pisteet heppoisesti tuomitun rangaistuspotkumaalin turvin. TPS joutui rimpuilemaan puolustustaistelussa lähestulkoon halki ottelun koko joukkueen voimin – mutta kun lopulta pisteet jaetaan tehtyjen maalien eikä hallinnan perusteella, joutui JJK palaamaan kotiin tyhjin käsin.

 

 

jjk-fclahti_manuvauhdissa_280413

    JJK:n kauden 2013 toisen maalin tekijä Manu on loistavassa pelivireessä – Vepsu-puolustukselle tulossa kiireinen iltapuhde!

 

 

Myös VPS:n ensimmäisen kierroksen ottelu siirrettiin Hietalahden kentän säästämiseksi ja VPS avasikin kautensa hakemalla maukkaan 0-1-vierasvoiton Turusta ja TPS:sta ex-HJK-kärki Jarno Parikan loppuhetkien maalilla. Sitä seurasi maaliton kotitasapeli FC Hongan kanssa ja edellissunnuntaina taas kaatui RoPS kotikentällä 3-1-lukemin – tuolloin maalintekijänä täksi kaudeksi rinkiin liittynyt kärkimies Oluwatomiwo ”Tomi” Ameobi sekä Tony Björk kahdesti.

 

Ameobi loukkasi ottelussa itseään, eikä hänen pelaamisensa Harjulla ole varmaa. Kunnossa ollessaan Ameobi toisi VPS:n kärkeen perinteisen target-vaihtoehdon – brittikärjen ollessa sivussa hyökkäyksissä luotettaneen Jordan Seabrookin nopeuteen hakemalla tälle pystysyöttöjä JJK:n linjojen väliin.

 

VPS luottaa pelaamisessaan kuitenkin ennen kaikkea tiukkaan ja yhtenäiseen puolustuspelaamiseen, eikä vaasalaisryhmä olekaan helppo voitettava kellekään. Myös JJK:lle VPS on ollut aina tiukka vastustaja: kymmenestä liigakohtaamisesta Kettupaidat ovat juhlineet voittoa vain kahdesti.

 

Odotettavissa onkin jälleen haastava ottelu. Vastassa on Olli Huttusen joukkeille tyypillisesti hyvin organisoitu ja tiiviisti joukkueena puolustava paketti, joka luovuttanee ottelun hallinnan suosiolla isännilleen. JJK:n tuleekin löytää keinot murtaa tuo tiukka muuri ja eräs iskunpaikka saattaisi olla keskuspuolustus, joka on verrattain hidas liikkeissään. Mannisen ja Jani Virtasen juonikkuudelle onkin jälleen varmasti käyttöä ja mikäli JJK jatkaa yhtä vahvaa peliä kuin TPS-ottelussa, on Vepsun puolustukselle tulossa todella kiireinen ilta.

 

JJK sai viikolla riveihinsä myös mielenkiintoisen paluumuuttajan, kun vuonna 1994 syntynyt keskikenttämies Robert Taylor palasi englanninvisiitiltään kasvattajaseuraansa. Taylorin pelilupaa odotellaan vielä Englannista ja voikin olla, ettei Roope vielä VPS-ottelussa tee paluuta kotiyleisönsä eteen – pelaavassa kokoonpanossa.

 

jjk-fclahti_loppuhighfivet_junnuille_280413

    Wusu + Tuomanen = lähes 300 ottelua liigassa 

 

 

Merkkipaaluja


JJK:ssa paukkuvat Helatorstain kunniaksi myös komeat tasaluvut liigaotteluiden osalta, kun Babatunde Wusulle tulee täyteen pyöreät 100 ja Jukka-Pekka Tuomaselle jo 200 ottelua Veikkausliigassa. Tuomanen on tahkonnut otteluistaan yli puolet Kettupaidassa – pitäen näin hallussaan JJK-paidassa pelattujen liigaotteluiden ennätystä – ja Tundekin lähestulkoon puolet. Jo Ykkösessä itsensä ikuisesti jyväskyläläisten sydämiin pelaneella Tundella on kasassa myös jo varsin komeat 38 liigamaalia – eli aurinkoinen kärkimies on iskenyt maalin miltei joka toisessa pelaamassaan ottelussa!

 

Viime kaudella Vepsua vastaan täysin nollille jääneessä Kettuleirissä on nyt aimo annos kalavelkoja maksettavana – lisäksi pisteiden valossa turhaksi jäänyt reissu Turkuun kasvatti sisua entisestäänkin. Kun Kettupaidat haluavat myös antaa kotiyleisölleen kauden ensimmäisen voitto-ottelun ja täydet pisteet, riittää näytönhaluja takuulla!

 

 

Veikkausliigan viidennen kierroksen ottelu JJK – VPS, Helatorstaina 9.5., kello 17, Harjun Stadion

 

 

Aiemmat kohtaamiset: 

 

18.09.12

JJK – VPS

1 – 2

2.7.2012

VPS – JJK

2 – 0

30.4.2012

JJK – VPS

0 – 2

16.10.2011

JJK – VPS

1 – 2

12.8.2011

VPS – JJK

1 – 1

9.6.2011

JJK – VPS

2 – 0

19.7.2010

JJK – VPS

0 – 1

28.4.2010

VPS – JJK

0 – 1

26.9.2009

JJK – VPS

1 – 2

25.6.2009

VPS – JJK

3 – 2