JJK voittoon Suomen Cupin avausottelussa – sopimuksen tehnyt Ala-Porkkunen ratkaisijana

27.01.2018

Kettupaidat aloittivat Suomen Cupin lohkovaiheen taipaleensa vakuuttavalla 2-0 voitolla Grankulla IFK:sta.

JJK juoksutti kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussaan kentälle yhdistelmän sekä kokenutta että nuorta kaartia olevan seuraavanlaisen avauskokonpanon:

Jere Pyhäranta; Samu Suoraniemi, Felix Gustavsson, Gentrit Kovaqi, Honar Abdi; Mikko Ala-Porkkunen, Saku Leppänen ( Sami Nissinen 85min), Aatu Manninen (Vertti Lepo, 66min), Mikko Manninen; Tommi Kari (C), Patrik Alaharjula

Ottelu käynnistyi odotetusti JJK:n pallonhallinnalla GrIFK:n pelatessa puolestaan suoraviivaisesti ja vastaiskuihin pyrkien. Ensimmäisen jakson lopulla katsojien jo vähitellen siirtyessä grillimakkarajonoon avasi Mikko ”Manu” Manninen JJK:n kauden maalitilin nostamalla pallon hallitusti ohi vastaan tulleen maalivahti Toni Vuorisen. Syötön Manniselle tarjoili vasemman laitapakin tontilla häärinyt Samu Suoraniemi. Tauolle mentiin siis kotijoukkueen johtaessa lukemin 1-0.

Kettukasvatti Mikko Ala-Porkkuselle osuma heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan edustusjoukkueen paidassa

Toisella jaksolla esiin nousi Mannisen ohella erinomaisen ottelun vasemmalla laidalla pelannut 20-vuotias JJK:n oma kasvatti Mikko ”Pörri” Ala-Porkkunen. Ala-Porkkunen kiitti juuri ottelupäivän aattona allekirjoitettua pelaajasopimusta tekemällä 61. peliminuutilla vapauttavan 2-0 maalin. Maalia edelsi JJK:n erinomainen vastahyökkäys, jossa Mikko Manninen antoi laidalta vapauttavan syötön maalivahdin kanssa nokikkain päässeelle Ala-Porkkuselle.

Ottelu oli kotijoukkueelta varsin tasapainoinen ja Kettupaidat jatkavatkin edelleen puhtaalla tilastolla puolustussuuntaan, talven peleissä kun vastustaja ei ole päässyt toistaiseksi kertaakaan tekemään maalia JJK:n verkkoon. Tämän päiväisessä ottelussa toppariparina esiintynyt Felix GustavssonGentrit Kovaqi –parivaljakko oli vahva. Etenkin edustusjoukkueeseen nostettu Kovaqi on noussut mukaan taistelemaan avauksen pelipaikasta positiivisten otteiden myötä.

Ala-Porkkusen pirteän esityksen lisäksi on nostettava joukkueesta erityisesti esille yhden maalin viimeistellyt ja toiseen syötön tarjoillut Maestro Manninen. Edellä mainittujen tehojen ohella Manninen pääsi laukomaan pallon kertaalleen myös ylärimaan. Joukkueen veteraaniosastoon kuuluva pelaaja oli liikkeellä erittäin kevyellä jalalla ja hyvällä asenteella, mikä lupaa hyvää tulevaa kesää silmälläpitäen!

Katso alta Ala-Porkkusen mietteet ottelun jälkeen:

JJK:n Cup-ottelut jatkuvat tulevana lauantaina 3.2. klo 13:30 Vehkahallilla, kun vastaan asettuu Tampereen Ilves. Tervetuloa kannustamaan JJK voittoon!