JJK-Viikingit: Vastahyökkäysten eliminointi edelleen avainasia

29.10.2010
JJK-Viikingit: Vastahyökkäysten eliminointi edelleen avainasia KariMartonen

Lähtökohdat lauantaiseen karsintaotteluun Viikinkejä vastaan ovat hyvät. Tasapeli ja vierasmaali Vuosaaresta asettavat JJK:n etulyöntiasemaan, sillä Viikinkien on nyt pakko onnistua maalinteossa. Päävalmentaja Kari Martonen ei kuitenkaan ajattele 0-0 -tasapeliä, joka JJK:lle riittää.

– Ei missään nimessä. Toki vierasmaali on tärkeä ja lauantaina on tärkeää se, miten me puolustetaan joukkueena – ja toisaalta se, kuinka rohkeasti uskalletaan lähteä pallonriiston jälkeen hyökkäämään. Menijöitä pitää olla silloin kun on paikka lähteä nopeaan hyökkäykseen.

Samalla päävalmentaja kuitenkin peräänkuuluttaa malttia omaan pallolliseen pelaamiseen.

– Me oltiin keskiviikkona tiukkoja puolustussuuntaan ja pidettiin vastustaja aika hyvin poissa paikoilta vaikka pelattiin 40 minuuttia alivoimalla. Sen pitää jatkua lauantaina, mutta toisaalta meidän pallollisen pelin pitäisi olla parempaa. Ei kaikki hyökkäykset voi olla sellaisia, että saadaan 1-2 syöttöä omille ennen kuin tulee katko.

Vaikka aikaa vastustajaan tutustumiseen oli viime viikonvaihteessa vain muutama päivä, sai JJK:n valmennusjohto käsiinsä riittävän määrän tietoa.

– Viikinkien pelissä ei ollut meille mitään uutta. Varmasti se on joukkue, joka me pystytään voittamaan, mutta samalla pitää tiedostaa että puheella ei voiteta yhtään peliä.

– Vuosaaressa me pystyttiin eliminoimaan heidän vastahyökkäykset hyvin. Suunnitelmana on, että ne saataisiin vastaavanlaisesti pois nytkin, Martonen sanoo.

Kun panokset ovat suuret, kasvaa henkilökohtaisten virheiden mahdollisuus. Siksi JJK:kin pyrkii pelaamaan hyökkäyspäässä palloa varsin suoraviivaisesti kohti maalia.

– Palloa pitää saada pelattua maalin edustalle, sieltä ne maalit tehdään. Kun on märkä kenttä, märkä pallo ja paineenalainen peli, mitä tahansa voi tapahtua. Mutta tilanteita ei saada jos ei päästä lähelle maalia, Martonen toteaa.

 

JJK-Viikingit Harjulla lauantaina kello 14.