JJK vieraili kaupungintalolla ja esitteli uuden toimintamallinsa

11.02.2020

Jyväskylän kaupungintalolla tammikuun lopussa järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin JJK Jyväskylä ry:n uudet, sekä sisällölliset että toiminnalliset tavoitteet lähivuosille. Tilaisuudessa oli mukana JJK:n kettuperheen edustajia, kaupunginjohtaja Timo Koivisto sekä liki 20 kumppania.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto piti avauspuheessaan tärkeänä, että kaupungissa on elinvoimainen, dynaaminen ja vahvasti yhteisöllinen jalkapalloseura. Koiviston näkemyksen mukaan Jyväskylän alueella olisi edelleen vahva tilaus jalkapalloilulle.

Jyvässeudulla oli vuoden 2019 lopulla kaikkiaan 6685 lisenssipelaajaa ja JJK:ssa niistä 1002 lisenssiä. Kansainvälisenä opiskelija- ja liikuntakaupunkina Jyväskylä on loistava toimintamiljöö vahvaa junioritoimintaa tekevälle seuralle. Tilaisuudessa olleiden yhteinen näkemys olikin, että menestyvälle edustusjoukkueelle on kaupungissamme vahva tilaus.

JJK Jyväskylä ry nimitti Tom Nevanpään joulukuun alussa 2019 uudeksi puheenjohtajakseen. Nevanpää on toiminut 1990-luvun puolesta välistä lähtien jalkapalloilun parissa Jyvässeudulla erinäisissä tehtävissä. Luottamus- ja työtehtävien kautta hän on kartuttanut lajin osaamista sekä alueen seuroissa, Keski-Suomen piirissä että Suomen Palloliitossa jo 2000-luvun alusta alkaen.

JJK:n lähitulevaisuuden fokus nojautuu hyvin pitkälle seuratoiminnan perusasioihin. Ensimmäisten kuukausien aikana on keskitytty sisällöllisten tavoitteiden asetteluihin, terävöitetty seuran ja hallituksen sisäistä toimintaa sekä huollettu olemassa olleita JJK-perheen rajapintoja. Halusimme sekä yhteistyötahoillemme että Jyväskylän kaupungille kuvata nykyistä rakentuvaa toiminta-ajatustamme.

Tom Nevanpää (vas.) avasi kuulijoille JJK:n uutta toiminta-ajatusta ja sen rakentumista

”Seuran pelaajapolku eheytettävä”

JJK Jyväskylä ry:n uuden puheenjohtajan Tom Nevanpään mukaan seuran pelaajapolku on eheytettävä. Seuran on taattava jatkossakin laadukas kehitysympäristö pelaajilleen:

– Toiminnan reunaehtoja JJK:ssa on selkeytettävä aina hallitustyöskentelystä alkaen ja talouden kehitys vaatii sekä kurinalaisuutta että pidemmän tähtäimen suunnittelua.

Nevanpää korosti esityksessään erityisesti koko seuran tahtotilaa olla luomassa muiden seurojen kanssa keskisuomalaista tapaa tehdä ja tarjota osaavaa jalkapalloa kaikille sen moninaisessa muodossaan.

JJK Jyväskylä ry:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen painotti puheenvuorossaan yhteistyökumppaneita kokonaisvaltaisempaan yhteistyöhön.

– Olen nyt kolmatta kertaa JJK:lla töissä ja tärkeintä meille ei ole menestys, vaan miten se tehdään. Alku on ollut lupaavaa. Meillä on selvästikin toimiva hallitus, saumatonta yhteistyötä JJK-junioreiden kanssa sekä vankka kannatuspohja, Vesalainen iloitsee.

JJK keräsi kaudella 2019 Kolmosessa keskiarvolla liki saman verran yleisöä mitä lentopallon ja salibandyn pääsarjat. Vesalaisen mukaan yritykset ovat lähteneet mukavasti tukemaan seuran uudistumista. Yhteistyömme ytimessä ei tule olemaan ainoastaan rahallinen panostus vaan myös yhteisöllinen aspekti.

Kaupunginjohtaja Timo Koiviston mukaan Jyväskylässä on edelleen vahva tilaus jalkapalloilulle

JJK Juniorit merkittävässä asemassa

Tapahtumassa puheenvuoron piti myös JJK Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Ari Laiho. Puheenvuorossaan Laiho totesi, että JJK Junioreiden toiminta on kehittynyt sekä selvästi vakiinnuttanut asemansa myös juniorimaajoukkuepelaajien kasvattajana. Kasvattimme näkyvät niin nuorten maajoukkueissa kuin Huuhkajissakin.

– Meillä on syntynyt vahva tunne siitä, että JJK:n juniorit ovat uudessa JJK:ssa merkittävässä asemassa vaikuttamassa sisältöjen kehittämisessä, Laiho toteaa.

Ääneen todettiin myös, että juniorit ovat omasta tulokulmastaan kehitystyössä sitoutettuja. Näin saamme yhdessä rakennettua seuramme toiminnan siten, että se kattaa sekä menestyvän kilpailutoiminnan että harrastejalkapalloilun ja erityisryhmien liikuttamisen.

JJK kutsuu kaikkia seurasta kiinnostuneita kehittämään toimintaa

Tilaisuuden päätteeksi koettiin tarpeellisena tavata uudestaan kevään aikana ennen kauden avausta. Seuraava avoin tilaisuus onkin jo reilun viikon kuluttua.

JJK järjestää avoimen tilaisuuden keskiviikkona 19.2.2020 klo 18:30 Jyväskylän yliopiston normaalikoulun auditoriossa, missä esitellään uusi toiminta-ajatus. Tilaisuudessa on tavoitteena sitouttaa läsnäolijat yhteisöllisesti toimintamme kehittämiseen.

Lisätietoja:
Tom Nevanpää
Puheenjohtaja
JJK Jyväskylä ry
tom.nevanpaa(at)jjk.fi
+358 50 586 0368

(Artikkelin kuvat: Pekka Nykänen)