JJK vei ensimmäisen derbyn lukemin 1-0

28.08.2021

Harjun iltavaloissa pelattu kauden ensimmäinen derby JJK:n ja FCV:n välillä päättyi kotijoukkueen 1-0-voittoon. Ville Kirvesojan tykittämä komea vapaapotku 89. minuutilla huipensi tunnelmallisen illan ja kotijoukkueen leirissä päästiin juhlimaan riehakkaasti voittoa.

Yli 1500 silmäparia seurasi Harjun Stadionilla, kun JJK ja FC Vaajakoski ottivat mittaa toisistaan kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa. Kumpikaan joukkue ei päässyt taistoon ykkösmiehityksellään ja se näkyi etenkin ensimmäisen jakson sekavana ja vähän varovaisenakin pelinä. Ensimmäisillä minuuteilla joukkueiden pelissä olikin enemmän vauhtia kuin ajatusta eikä kumpikaan saanut pidempiä pallonhallintajaksoja aikaan.

Ottelun ensimmäinen huippupaikka aukeaa noin vartin pelin jälkeen, kun Tatu Hoffrenin pitkä avaus tavoittaa vasenta laittaa nousseen Jimi Saarikon. Saarikko keskittää matalana maalin edustalle nousseelle Tuomas Koppelomäelle, mutta miehen laukaus karkaa yläilmoihin ja painuu selvästi yli maalin.

Parin minuutin kuluttua sama kaksikko on asialla. Tällä kertaa Koppelomäki tarjoilee pystyyn Saarikolle, joka on päästä nokikkain Ville Viljalan kanssa, mutta syöttö on aavistuksen liian pitkä ja FCV-vahti nappaa pallon ennen Saarikkoa. Pirteästi pelannut B-juniori-ikäinen Saarikko pitää FCV-puolustuksen kiireisenä läpi ottelun ja etenkin kokenut Tomi Karlstedt saa tehdä täyden päivätyön vikkeläkinttuisen Saarikon kanssa.

Tasaisen alun jälkeen jakson edetessä kotijoukkue JJK siirtyy yhä vahvemmin kuskin paikalle eikä FCV saa juurikaan rakenneltua kunnon hyökkäyksiä. Kettupuolustus katkoo tuttuun tapaansa hyökkäykset ennen kuin ne yltävät Aati Riihimäen maalille asti. Vieraiden ensimmäinen maalintekopaikka aukeaa oikeastaan vasta aivan jakson lopulla, kun kulmalipun vierestä annettu sivurajaheitto putoaa etutolpan tuntumaan ja se joudutaan siivoamaan kulmapotkuksi. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun Kettupaidat kuitenkin selvittävät Eduard Ciriacon puskettua pallon väljemmille vesille.

Toisella jaksolla peli hieman vapautuu ja JJK lisää kaasua. Vahvan pelin pelannut Ville Kirvesoja riistää pallon 51. minuutilla omalla kenttäpuoliskollaan ja pujottelee useammankin puolustajan välistä itsensä vauhdikkaasti kohti maalia, käyttää pelivälinettä välissä Juho Luomalla ja etenee itse aina rangaistusalueelle asti. Masa Malenin puolustaessa Kirvesoja ei kuitenkaan aivan pääse laukomaan ja pallo päätyy Viljalan hanskoihin.

Muutaman minuutin päästä tapahtuu jälleen: Saarikko hankkii JJK:lle sivurajaheiton, jota antamaan tulee Jonne Porkka. Porkka heittää pallon takaisin Saarikolle, joka kääntyy ja harhauttelee itsensä boksiin ja tarjoilee viereen Eeli Liukkoselle. Liukkosen laukaus pomppii kuitenkin aavistuksen ohi takatolpalta ja lukemat pysyvät edelleen maalittomina. Tilanteesta seuranneen maalipotkun jälkeen FCV:llä on vaikeuksia avata peliä ja pallo päätyy Ciriacolle. Ciriaco syöttää Saarikolle, jonka kaukolaukaus näyttää jo painuvan maaliin, mutta Viljala esittää tilanteessa komean torjunnan. JJK jatkaa vielä hetkisen painostustaan ja Viljala joutuu jälleen torjuntahommiin, tällä kertaa torjutuksi tulee Porkan veto vasemmalta.

Tunnin pelin jälkeen nähdään ottelussa seesteisempi vaihe ja myös vierasjoukkue pääsee ajoittain rakentelemaan hyökkäyksiään. Vaarallisemmat maalintekopaikat jäävät kuitenkin edelleen uupumaan. Ottelun loppua kohti peli siirtyy jälleen FCV-päätyyn.

Vajaan 80 minuutin kohdalla Kirvesoja kirmaa tällä kertaa oikealla laidalla pallon perään, keskittää rangaistusalueelle, missä Karlstedt ehtii ensimmäisenä purkamaan. Karlstedtin purku päätyy onnettomasti suoraan Luomalle, jonka veto ottaa kimmokkeen puolustuksesta ja on painua maaliin. Viljala on kuitenkin hereillä ja saa viime hetkellä näppinsä väliin. Torjunnasta pallo liruu kohti Saarikkoa, joka ei millään saa askeleita osumaan ja avopaikka jää näin käyttämättä.

Hetken kuluttua JJK tulee jälleen. Pallo päätyy vaihdosta sisään tulleelle Robin Saastamoiselle, joka on päästä kuin varkain karkumatkalle eikä Santtu Laaksoselle jää muuta vaihtoehtoa kuin repiä mies nurin. Kettupaidat saavat vapaapotkun vajaasta parista kymmenestä metristä ja Saarikko astelee pallon taakse. Erikoistilanneosaamisestaan tunnetun nuorukaisen vapari on komeaa katsottavaa, mutta jälleen kerran Viljala pitää joukkuettaan pystyssä ja torjuu. Ei uppoa vieläkään, mutta maali roikkuu ilmassa.

85. peliminuutilla Saastamoinen saa pallon oikeaan laitaan, etenee rangaistusalueelle ja keskittää maalia kohti. Pallo kopsahtaa kuitenkin matkalla FCV-puolustajan käteen ja tilanteesta vaaditaan rangaistuspotkua. Erotuomari ei näe tilanteessa rikettä ja antaa pelin jatkua. Sekavassa tilanteessa pilli soi kuitenkin pian virheen merkiksi, kun Malen torppaa Jaakko Björnin aivan rangaistusalueen kaaren tuntumassa. Kirvesoja asettuu antamaan vapaapotkua, kun pelikello näyttää jo lähes täyttä aikaa. Kirvesojan komea veto painuu vastustamattomasti maaliin jättäen lopulta Viljalankin haromaan tyhjää ja kotijoukkue kannattajineen repeää riemukkaisiin maalijuhliin.

Lisäajalla kotijoukkue pitää paineen FCV:n päässä ja rakentelee vielä useammankin paikan puolikkaan, mutta lisää osumia ei enää nähdä vaan ottelu päättyy kotijoukkueen 1-0-voittoon.

Katso YouTubesta Kuriiri Korhosen tarjoama JJK TV:n maalikooste klikkaamalla tästä.

Voitolla JJK nousee pisteen päähän vaajakoskelaisista, jotka ovat pelanneet pari ottelua Kettupaitoja enemmän. Ensi viikolla JJK:lla on edessään kahden ottelun viikko, sillä se isännöi ensin Kemi City FC:tä Harjulla torstaina ja sunnuntaina matkustetaan puolestaan moottoritietä itään Vaajakoskelle, missä edessä on kauden toinen derby.

Syyskuun kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa: jjk.fi (keltaisesta ”osta lippuja” painikkeesta)

Tatu Österlund siirtyy TPS:n riveihin

JJK:n maalivahtiosastolla on tapahtunut muutoksia tällä viikolla, sillä kettuveska Tatu Österlund on siirtynyt paikkaamaan Turkuun TPS:n vaikeaa maalivahtitilannetta. JJK kiittää Tatua ja toivottaa tsemppiä uusiin haasteisiin! Lähipäivinä kettuleiristä kuullaan myös toisenlaisia sopimusuutisia. Alkavalla viikolla julkistetaan nimittäin yksi merkittävä pelaajasopimus.