JJK kärsi kalliin kotitappion VPS:lle

16.10.2011

JJK:n asemat mitalitaistelussa kokivat kolauksen joukkueen hävittyä sunnuntaina Harjulla VPS:lle maalein 1-2 (0-1). Vaasalaisista osuivat Riku Heini ja Steven Morrissey, Kettupaitojen ainokaisen viimeisteli Mikko Manninen.

Avausjakso oli varsin tukkoista pelaamista. JJK sai ensimmäisen laukauksensa aikaan reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Niko Markkula kiskaisi 30 metristä ohi VPS-maalin.
Isännät hävisivät paljon kaksinkamppailuja ja joutuivat tyytymään pallon siirtelyyn kaukana vaasalaisten maalista. VPS oli vastaiskuissaan vaarallinen.

Avausmaali syntyi 42. minuutilla VPS:n suorasta hyökkäyksestä, jossa pallo kulki nopeasti mieheltä miehelle. Lopulta Tony Björk pudotti rangaistusalueella päällään Heinille, joka sijoitti pallon kahdeksasta metristä Janne Korhosen selän taakse. Hetkeä myöhemmin Björkillä oli paikka tuplata vierasjohto, mutta mies ajautui pieneen kulmaan ja ampui ohi etutolpasta.

Kettupaitojen vaikeudet jatkuivat toisella puoliajalla. Ottelu sai kuitenkin kotiyleisön sytyttäneen käänteen 53. peliminuutilla, kun VPS-molari Tomer Chencinski hölmöili pitkässä pystypallossa rankkarialueen ulkopuolella, Manninen nappasi pallon ja sijoitti varmasti tasoituksen.
Tasoitusosuman jälkeen JJK sai ottelun hetkeksi hallintaansa ja peli näytti kääntyvän. Sitten Morrisseyn rangaistusalueen oikealta laidalta ilmeisesti keskitykseksi tarkoittama pallo leijaili Kettumaalin vasempaan yläkulmaan.

Kari Martonen vaihtoi kentälle lisää hyökkääjiä, mutta hyökkäyspelin suoraviivaistuminen pitkän pallon heittämiseen ei tuottanut VPS-päätyyn isompaa painetta. Varsinaisia maalintekotilanteita JJK ei onnistunut luomaan.
Viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana ottelussa jaettiin neljä varoitusta, ja loppu oli muutenkin varsin rikkonainen.

JJK:n kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Jaroa vastaan. Kauden viimeinen kotiottelu on edessä ensi viikon keskiviikkona.