JJK-TPS: Waari odottaa viihdyttävää ottelua

29.07.2012

JJK pelasi torstaina FK Zetaa vastaan puolustussuuntaan hyvän ottelun, mutta yksi herpaantuminen maksoi Kettupaidoille jatkopaikan. Nyt JJK keskittyy Veikkausliigaan, jossa liigan tasaisuuden ansiosta kaikki on vielä mahdollista.

 

Zeta-pelissä JJK puolusti tiukasti ja organisoidusti eikä alkukaudella nähtyjä puolustuspään virheitä tai löysästi pelattuja tilanteita nähty. Nyt joukkueen ja valmennusjohdon haaste on siirtää samanlainen peli-ilme myös Veikkausliiga-otteluihin. Matkustamisen rasitus voi näkyä JJK:n otteissa sunnuntaina, mutta lauantain harjoituksissa joukkue esiintyi energisesti ja vapautuneesti. Joukkue kotiutui Montenegeron matkalta ilman uusia loukkaantumisia tai kolhuja.

 

TPS on ailahtelevan alkukauden jälkeen noussut kovaa iskuun. Joukkue on voittanut kolme viimeistä ottelua vahvojen esitysten jälkeen. Joukkueen hyökkäyspeli perustuu todella nopeisiin ja tehokkaisiin vastaiskuihin. TPS: n pelin moottori on keskikentän pohjalla pelaava Toni Kolehmainen, joka rytmittää TPS: n peliä ja hakee loistavasti ajoitetuilla pystysyötöillä vastustajan puolustuslinjan taakse juoksevia nopeita Aleksi Ristolaa ja Mika Ääritaloa. JJK:n suurin haaste sunnuntaina on estää Kolehmaisen pallollinen pelaaminen ja keskustan puhkaisevat syötöt.

 

TPS:n suurimmat heikkoudet löytyvät puolustuksesta. Vasempana laitapakkina viime otteluissa pelannut Kalle Mäkinen ei ole erityisen nopea, joten JJK:n nopeiden laitalinkkien täytyy rohkeasti haastaa häntä. Toinen selkeä heikkous TPS:llä on erikoistilanteiden puolustaminen. Luultavasti TPS antaa suosiolla pallonhallinnan JJK:lle ja pyrkii hyödyntämään maksimaalisesti vastaiskuvoimaansa. Ottelusta on luvassa viihdyttävä ja maalitilanteita nähdään molemmissa päädyissä. TPS on JJK:n rankan otteluohjelman ansiosta ottelun suosikki. Todennäköisyysarvio JJK 31%, tasapeli 27% ja TPS 42%.

 

Waari1