JJK-TPS: Latikka odottaa Mannisen ja Wusun kohtaamista

01.05.2010

JJK-TPS: Latikka odottaa Mannisen ja Wusun kohtaamista

JJK:n puolustuslinjan vasemmalla laidalla pitkästä aikaa avauskokoonpanossa VPS-ottelussa taistellut Tuomas Latikka odottaa innolla sunnuntain TPS-peliä.
Tieto avauskokoonpanoon paluusta laittoi ylimääräisiä perhosia taistelijan vatsaan Vaasan-matkalla.

– Oli älyttömän kiva päästä pelaamaan, ei tätä kukaan vain sen takia tee että saa treeneissä käydä. Kyllä se sytyttää, vaikka tämä nyt ikävällä tavalla Anton loukkaantumisen takia tapahtui, Latikka miettii.

– Bussimatkalla vähän normaalia enemmän jännitikin peliä ja mietti, mitä kentällä pitää tehdä.

TPS-ottelussa Latikka odottaa erityisesti parin jyväskyläläisyleisöllekin varsin tutun pelimiehen kohtaamista. Babatunde Wusu ja Mikko Manninen astelevat Vaajakosken nurmelle musta-valkoraitaisessa asussa. Varsinkin Mannisen kanssa Latikka joutunee laidallaan useasti vastakkain.

– Hienoa päästä kyykyttämään kavereita. Manun kuviot tiedetään, se yrittää aina jotain puikkoja. Sillä pääsee jo pitkälle kun sitoo jalat yhteen, ettei niiden välistä mene mitään.

 

Yleisö sytyttää

Sunnuntaina JJK pelaa ensimmäistä kertaa kotikentällään – joskin vieraalla sellaisella. Joukkue ei ole päässyt Vaajakosken kenttään tutustumaan, mutta kotiyleisön edessä pelaaminen tuo Latikan mielestä lisälatausta.

– On se mukava pelata välillä niinkin, että on kotiyleisö ja kannustus meidän puolella. Vaikka varsinkin Tampereella oli kyllä todella hieno JJK:n kannattajaporukka mukana, se oli melkein kuin kotipeli.

Itse pelistä Latikka odottaa aktiivista ja tasaista.

– Molemmat yrittävät varmasti pelata ja liikuttaa palloa ja siten kontrolloida peliä. Veikkaan että ottelu ratkeaa johonkin henkilökohtaiseen suoritukseen, molemmilla on sen verran paljon yksilötaitoa. Tärkeää on se, kumpi pystyy puolustamaan joukkueena paremmin.

TuomasLatikka