JJK-TPS: Julkkistulosvetäjä Kari Mänty luottaa kotivoittoon

28.07.2012

JJK-TPS-ottelun Julkkistulosvetäjä, pitkän linjan urheiluasiantuntija ja journalismin kymmenottelija Kari Mänty uskoo JJK:n katkaisevan TPS:n voittoputken sunnuntaina pelattavassa ottelussa.

– JJK ottaa 2-1-voiton. Toisen maalin tekee Tamás Gruborovics ja lisäksi Eero Markkanen tekee nyt ensimmäisen maalinsa kotiyleisön edessä, povaa Mänty.

– TPS on osoittanut viime kierroksilla niin hyviä otteita, että ottelusta voi hyvällä syyllä odottaa hyvätasoista ja tasaista kamppailua. Euro-ottelut ovat toisaalta osoittaneet, että JJK:lla on enemmän potentiaalia kuin sarjataulukko osoittaa. Harjun kotiyleisö on myös näyttänyt, että tukea kotijoukkueelle löytyy ja siksi JJK:lla on matkaväsymyksestä huolimatta realistiset mahdollisuudet kolmeen pisteeseen.

JJK:n kausi Veikkausliigassa ei ole sujunut odotetulla tavalla ja ennen TPS-ottelua Kettupaidat ovat sarjassa sijalla kymmenen. Torstaina Kettupaidat tippuivat UEFA Europa Leaguesta niukasti vierasmaalisäännöllä ja nyt kaikki keskittyminen onkin kotoisessa liigassa.

– Odotin kieltämättä hieman parempaa menestystä liigassa, mutta toisaalta erot ovat tällä kaudella todella pienet. Europelit ovat varmasti antaneet itseluottamusta ja JJK:lla onkin hyvät mahdollisuudet nousta vielä vaikka mihin, jos pelit alkavat nyt sujumaan. Kenties Euroopassa pelataan ensi kaudellakin!

JJK:n nousu muutamassa Kakkosesta Euroopan kentille on tehnyt vaikutuksen myös pitkään ja tiiviisti suomalaista urheilua seuranneeseen Mäntyyn, joka viettää aikaansa Keski-Suomessa Joutsassa loma-asunnollaan ja on tuttu vieras myös Harjulta. Mänty onkin seurannut JJK:n kehitystä hyvillä mielin.

– JJK on noussut liigan kärkipäähän todella nopeasti, harvoin olen nähnyt Suomen urheilussa noin nopeaa nousua. JJK:ssa erityistä on sekin, miten paljon seura saa julkisuutta, ei vain urheilullisen menestyksensä vuoksi vaan myös yhteisöllisten tempauksien takia, jotka ovat jatkuvia, ei vain yksi tai kaksi. Se tuo toiminnalle aivan omanlaistaan jatkuvuutta, Mänty kiittelee.

– Jyväskylässä erityistä on sekin, että eri lajit tuntuvat tulevan hyvin toimeen keskenään. Kaikille on tilaa.

 

 

JJK – TPS sunnuntaina 29.7.2012 kello 18:30, Harjun ELY-stadion