JJK-TamU: Vastustaja kehittynyt avauspelistä selvästi

24.07.2010
JJK-TamU: Vastustaja kehittynyt avauspelistä selvästi

JJK:n maanantainan vastustaja Tampere United on mennyt omassa pelissään selkeästi eteenpäin siitä, kun joukkueet kohtasivat kettupaitojen kauden avauksessa Ratinassa huhtikuussa. Päävalmentaja Kari Martonen huomauttaa, että vastassa on oikeastaan nyt hyvin toisentyyppinen joukkue silloiseen nähden.

– TamU:n peli on kehittynyt kauden mittaan paljon pelaavampaan suuntaan. Silloin he pelasivat paljolti pitkää palloa kärkiä kohti, nyt peli on ihan erinäköistä. Varsinkin kotonaan TamU on ollut vahva, mutta selvä on, että se on Harjullakin erittäin vaarallinen vastustaja.

Vastustajan aseina Martonen pitää erikoistilanteita ja vastahyökkäyspeliä.

– Viimeksi Oulua vastaan he tekivät kaksi ensimmäistä maalia erikoistilanteista ja viimeisen lopussa vastaiskusta Oulun satsatessa hyökkäykseen. Tietty hyökkäysvoima ja laitapelaaminen on heille iso ase.

Myös JJK:n peli on kuitenkin mennyt kauden avauksesta isoin askelin eteenpäin. Martonen uskoo, että lääkkeet Tampereen kaatamiseen löytyvät viikonlopun harjoituksissa.

– Jos ajatellaan viime peliä, me pelattiin VPS:a vastaan varsin hyvä peli, vaikka tulos oli huono. Maanantaina tarvitaan lisää terävyyttä eteenpäin menemiseen, sillä näen että TamU:n alakerta on heille kuitenkin jonkinlainen akilleen kantapää.

– Puolustussuuntaan me ollaan pelattu minusta joukkueena koko ajan aika hyvin. Kyse on siitä miten nopeasti pystytään kääntämään pelin suuntaa. Samalla pitää kuitenkin osata lukea peliä, että milloin kannattaa lähteä sillä nopealla. En halua, että pelistä tulee meidän osalta flipperipalloa, Martsi sanoo.

 

JJK-TamU Harjulla maanantaina kello 18.30.

voitto tampere