JJK sopimukseen nuorten maajoukkuekärjen kanssa

07.11.2013

JJK Aleksis Lehtonen

JJK on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajasopimuksen tulevalle kaudelle! Torstaina nimensä kaksivuotiseen sopimukseen kirjoitti JJK:n oma kasvatti Aleksis Lehtonen. 

Vuonna 1997 syntynyt Lehtonen on lahjakas ja monipuolinen hyökkääjä, joka tahkosi viime kauden aikana pääosin A-nuorten SM-sarjaa. Nuorten sarjapelien lisäksi miesten otteluita kertyi Kolmosesta ja Lehtonen nousi myös ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin.

– Aleksis on malliesimerkki siitä, miten me JJK:ssa haluamme toimia. Nuori, lupaava pelaaja, joka on mukana maajoukkueessa ja päävalmentaja on halunnut hänet myös edustusjoukkueen rinkiin – näiden omien poikien kanssa haluamme tietenkin tehdä sopimukset edustusjoukkueeseen ensimmäisenä, toimitusjohtaja Petro Punna toteaa.

– Aksu on todella lupaava, mutta tulevaa kautta ajatellen emme liikaa odotuksia tietenkään nuoren pelaajan harteille lastaa. Ensimmäinen kausi edustusjoukkueen mukana menee varmastikin vielä tietynlaisessa sisäänajossa… mutta eihän läpimurron tekeminenkään toki kiellettyä ole!

”Kovaa treeniä ja kehitystä”

Lehtonen on pelannut JJK:ssa aivan nuorimmista ikäluokista lähtien ja edustusjoukkueeseen nousu onkin luonnollisesti ollut kettukasvatin tavoitteena.

– Todella hyvältä tuntuu nyt, onhan tämä hienoa!, tuore sopimuspelaaja tuumaa.

Lehtonen on tekemässä nyt läpimurtoaan kärkimiehenä, mutta tausta nuoremmista ikäluokista löytyy keskikentältä.

–  Aikaisemmin pelasin keskikentän keskustassa, oikeastaan sitten maajoukkueessa minut nostettiin kärkeen. Ja kyllä se tuntuu nyt itselleni kaikkein omimmalta roolilta, Lehtonen toteaa.

Tunnollisesti kehityksensä eteen töitä tekevällä nuorukaisella on myös tukevasti jalat maassa sen suhteen, mitä tämä tulevalta kaudelta odottaa.

– Kovaa treeniä, hyviä pelejä ja sitä kautta kehittymistä pelaajana, Aksu linjaa.

U17 FIN team -Aksu (1)

Lehtonen (17) Suomen paidassa Turkissa