JJK saa lauantaina vieraita napapiiriltä

17.09.2021

Kettupaidat kohtaavat lauantai-iltapäivän ottelussa Harjulla rovaniemeläisen RFA:n klo 14 alkaen.

Yhä tappioitta kotikentällään oleva JJK laittaa kotitaikansa testiin, kun se saa vieraita kaukaa napapiiriltä. RoPS:n kakkosjoukkue RFA (Rovaniemi Football Academyn) ja JJK ovat kohdanneet vain kerran aiemmin, aivan viime kauden lopulla Rovaniemellä. Vahvan tulokaskauden Kakkosessa pelannut, nuorista lupauksista koostuva RFA vei kamppailun tuolloin tylyin lukemin 4-1 eikä antanut vierasjoukkueen yllättää itseään.

Rovaniemen Palloseura ja SantaSport Urheiluopisto ovat mukana UEFA Elite Youth Academy akatemiaohjelmassa ja tästä syystä RoPS/2 tunnetaan nykyisin nimellä Rovaniemi Football Academy – lyhyemmin RFA. UEFA Elite Youth Academy on hanke, jonka tarkoituksena on tukea koulun ja jalkapallon yhdistämistä. Suomi on yksi kolmesta ohjelmaan valituista maista ja UEFA:n rahallinen tuki ohjataan käytännössä valmennusresursseihin.

Kulunut kausi on ollut rovaniemeläisille huomattavasti edellistä vaikeampi. Kesäkuukausien pitkä tappioputki on kuitenkin saatu katkaistua ja joukkue on osoittanut viime kierroksilla selviä piristymisen merkkejä ja myös maalijyvä on löytynyt. Siitä osoituksena on kolmesta viime ottelusta raavitut 7 pistettä, jonka avulla RFA on karistanut putoamispeikon välittömästä läheisyydestään. Joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta melko turvalliselta sijalta 8. Parhaimpina maalintekijöinä ovat kunnostautuneet Jarkko Luiro sekä Rasmus Degerman joista kumpainenkin on iskenyt komeasti kuusi osumaa.

JJK:lla on puolestaan takanaan kaksi tasapeliä vieraskentältä, kun ensin pisteet tasattiin Vaajakoskella maalittomalla tasapelillä ja seuraavalla viikolla vierailu sarjakakkosen Herculeksen kotikentällä toi pisteen 1-1-tuloksella. Oulussa JJK hallitsi ensimmäisellä jaksolla kenttätapahtumia ja Herculeksen maalille luotu paine tuotti myös tulosta 19. minuutilla. Oman pään sivurajaheitosta käynnistyneen pitkän pallorallin aikana peliväline kierrätettiin lyhytsyöttöpelillä lähes jokaisen kentällä olleen Kettupaidan kautta ja lopulta oikeaan laitaan aukesi Mikko Manniselle hyvin tilaa keskittää. Matala keskitys löysi taka-alueelta Eeli Liukkosen, joka sijoitti pallon maltilla verkon perukoille vieden JJK:n ansaitusti 0-1-johtoon. Toisella jaksolla peli tasoittui ja kotijoukkue pääsi lopulta iskemään myös tasoitusosuman kulmapotkua seuranneesta maalinedustan hässäkästä.

JJK iski edellisessä kotiottelussaan neljä osumaa vastustajan verkkoon

Sarjasijoituksissa ei nähty muutoksia kärkikolmikon osalta, SJK Akatemia jatkaa kärjessä jo peräti 13 pisteen turvin, Hercules kakkosena ja JJK kolmantena pisteen päässä oululaisista. Tasatulos Oulussa venytti samalla Kettupaitojen tappiottomien otteluiden putken jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. JJK:n kotiottelun OTP:ta vastaan siirryttyä jo toistamiseen, on Kettupaidoilla edelleen parin ottelun verran rästipelejä pelaamatta. Loukkaantumishuolien ikävästi viime aikoina harventaman kettulauman pelaajamateriaalin laajuus joutuukin kovalle koetukselle tänä viikonloppuna, kun lauantain pelin lisäksi sunnuntaina pelataan Viitaniemessä B-nuorten SM-sarjaa ja samaan aikaan JJK/2 matkustaa Joensuuhun pelaamaan Miesten Kolmosta. Tässä vaiheessa syksyä myöskin pelaajaliikenne Kakkosen ja Kolmosen välillä on sääntöjen puitteissa varsin rajoitettua aikuispelaajien osalta, mikä asettaa sekin omat haasteensa. C-lohkon kärkisijoista taisteleva JJK lähtee tästä huolimatta otteluun ennakkosuosikkina. Joukkueet pelaavat niin sanotut back-to-back ottelut, sillä JJK matkustaa heti viikon päästä rovaniemeläisten vieraaksi.

Edellisessä kotiottelussa nähtiin hieno hetki, kun paluun Jyväskylään viiden vuoden jälkeen tehnyt JJK-kasvatti Aleksis Lehtonen kirmasi vaihdosta kentälle selätettyään pitkän polvivamman. Mies tekee pikku hiljaa paluuta tositoimiin ja lauantaina on odotettavissa jälleen lisää minuutteja Harjun nurmella.

– Viime vuoden lokakuussa meni polvesta eturistiside ja keväästä asti ollaan JJK:n fysioterapeutin J-P Purasen kanssa kuntoutettu ja tehty paljon töitä sen eteen, että nyt ollaan tässä. Oli kyllä huikea fiilis Kemi City -pelissä pitkän duunin jälkeen palata pelikentälle ja samalla myös kotiin. Työ jatkuu kuitenkin vielä ja maltilla tässä ollaan lisätty pikku hiljaa koko ajan enemmän peliaikaa. Lauantaina on varmasti vastassa nuori ja taitava jengi. Ei tule olemaan helppo matsi, mutta luottavaisin fiiliksin ollaan, että kolme pistettä jää tänne Harjulle, Lehtonen uskoo.

Lehtonen pelasi viime kotiottelussa ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisen jälkeen

OTP-kamppailun uusi päivä varmistunut

Viime keskiviikolta vastustajan koronatartunnan vuoksi siirtynyt JJK:n ja OTP:n väliselle ottelulle on löytynyt uusi päivä. Kamppailu pelataan Harjulla tiistaina 5.10.21 klo 18:30 alkaen. Aiemmin ostetut ennakkoliput käyvät sellaisenaan myös uutena ottelupäivänä. Mikäli olit hankkinut lippusi ennakkoon, eikä uusi päivä sovi sinulle, otathan yhteyttä lipunvälittäjäämme Livetoon asiakaspalvelu(at)liveto.io sopiaksesi lipun palautuksesta.

 

JJK – RFA  ||  la 18.9.2021  ||  klo 14  ||  Harjun Stadion  ||  liput: jjk.fi 

Ottelutapahtumassa on paikalla myös SPR:n Nälkäpäivän lipaskerääjiä, joten varaathan hieman käteistä mukaan keräykseen osallistumista varten.

Luethan päivitetyn tapahtumainfon ennen otteluun saapumistasi