JJK-RoPS: Härkäviikko päättyi tasapeliin – ottelu jäi Martosen viimeiseksi JJK:n päävalmentajana

30.06.2013

JJK ja RoPS tasasivat pisteet 1-1-lukemin sunnuntai-iltana Harjulla. Mikko Manninen vei Kettupaidat johtooon 42. minuutilla, mutta RoPS tuli kulmapotkun jäljiltä tasoihin lisäajalla Ndukaku Alisonin maalilla.

 

JJK oli alusta asti pirteä ja selkeästi taistelutahtoinen ja sai hyökkäyksiään vyörytettyä RoPS:n maalille. Ensimmäisen kerran ottelussa pallo saatiinkiin maaliin jo vartin pelin jälkeen: RoPS-puolustus blokkasi ensin niin Antto Hilskan kuin Jani Virtasenkin vedot, mutta pallo ajautui Patrick Poutiaiselle, joka laittoi sen varmasti maaliin – ollen kuitenkin paitsiossa, eikä maalia näin hyväksytty.

 

Viitisen minuuttia myöhemmin oli JJK:n johto-osuma jälleen lähellä; tällä kertaa pallo oli painua RoPS:n puolustajista omaan maaliin. Pallo kiersi kuitenkin takatolpalta vain kulmapotkuksi.

 

22. minuutilla Poutiainen ahdisteli jälleen Tomi Maanojan vartioimaa maalia, tällä kertaa puskemalla. Jälleen pallo painui kuitenkin takatolpan väärälle puolelle. Muutaman minuutin päästä hätyyttämässä oli puolestaan Virtanen vapaapotkusta. Jamppa kokeili omaa ratkaisuaan suoraan vaparista, mutta Maanoja oli hereillä ja nyrkkeili pallon yli riman.

 

Reilun puolen tunnin kohdalla ottelussa nähtiin Kettupaidoittain varsin synkkä hetki, kun Poutiainen loukkasi itseään puskutilanteessa. Poutiainen kannettiin kentältä paareilla ja vietiin varotoimena ambulanssilla sairaalaan, mutta mitään sen pahempaa ei keskikentän terrierille tilanteessa onneksi kuitenkaan tapahtunut.

 

Jälleen loistavaa peliä pelanneen Poutiaisen loukkaantuminen oli tietenkin isännille menetys, mutta JJK jatkoi hyvää peliään ja painostustaan murheellisesta takaiskusta huolimatta. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua nähtiin hieman kyseenalainen tilanne, kun JJK rynnisti rovaniemeläisten rangaistusboksiin oikealta Virtasen johdolla ja Virtanen torpattiin kumoon aivan rangaistusalueen reunalla – tuomarin pilli ei kuitenkaan tällä kertaa soinut.

 

JJK siirtyy kuitenkin johtoon vielä ennen taukoa. 42. minuutilla Jukka-Pekka Tuomanen katkoo helposti keskialueella RoPS-toppari Faith Friday Obilorin nousun ja käynnistää JJK:n hyökkäyksen. Hilska, Manninen ja Poutiaisen tilalle vaihdosta tullut Mikko Innanen rakentelevat hyökkäyksen loppuun ja lopulta Manninen saa kunnian laittaa Innan loistosyötöstä pallon ohi Maanojan! Loppuminuutit eivät ihmeitä tarjoilleet ja niinpä Harjulla mentiin tauolle kotijoukkueen 1-0-johdossa.

 

Kettupaidat tulivat väkevästi myös toiselle puoliajalle. Virtanen oli jälleen hätistelemässä vierasjoukkueen maalia jo vajaan kymmenen minuutin jälkeen, mutta ei vain vieläkään pallo painunut verkon perukoille asti. Tunnin kohdalla taas Manninen pakottaa Maanojan esittelemään torjuntataitojaan kovalla, kierteisellä kudillaan.

 

Toisessa päässä Janne Korhosella ei maalillaan juurikaan töitä ollut – ennen kuin alettiin lähestyä ottelun loppuvihellystä. RoPS haki tiukasti tasoitusta ja saikin hyvän kirivaihteen silmään pakottaen isäntänsä puolustuskannalle.

 

Lopulta RoPS rokotti käytännössä viimeisestä mahdollisesta tilaisuudesta. Kun kolmen minuutin lisäajasta jo pari oli takana, vihellettiin rovaniemeläisille kulmapotku – jonka päätteeksi toppari Alison puski pallon maaliin.

 

Pistemenetysten myötä ottelu jäi Kari Martoselle viimeiseksi JJK:n päävalmentajana – toistaiseksi valmennusvastuun ottaa tähän asti apuvalmentajana toiminut Juha Pasoja. Näin Martosen pesti JJK:n vastuuvalmentajana jäi hieman alle kolmen ja puolen kauden mittaiseksi.

 

 

Videokooste ottelusta löytyy tuttuun tapaan yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen verkkosivuilla: http://www.ksml.fi/uutiset/video-kuva/videot/jjklle-kitkera-tasapeli/1347726

 

 

JJK – RoPS 1-1 (1-0) Manninen 42′, Alison 90+’

 

Korhonen; Virén, Reintam, Nieminen, Latikka; Järvinen, Tuomanen, Manninen, Virtanen (v) (74′ Ahola); Poutiainen (33′ Innanen), Hilska (66′ Hanslian).

 

Viljala, Innanen, Ahola, Hanslian, Wusu.