JJK päätti pitkän voitottoman putkensa kukistamalla JäPS:n

25.09.2023
📸 K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

JJK pääsi juhlimaan viikonloppuna voittoa yli kolmen kuukauden tauon jälkeen, kun se kukisti kotonaan Järvenpään Palloseuran Oskar Pihlajan maalilla lukemin 1-0. Kolme pistettä pitää Kettupaidat vielä hiuksenhienosti ensi kauden Ykkösliigapaikan taistelussa mukana.

Ottelun alku oli hieman tunnustelevaa ja molemmat hakivat askelmerkkejään sateen liukastamalla Harjun nurmella. JJK pyrki hyökkäämään suoraviivaisesti ja siinä onnistuessaan pääsi luomaan myös paikkoja JäPS-maalille.

Lähimpänä avausosumaa käy kuitenkin vierasjoukkue parin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Joona Tapani heittää keskityksen kettumaalille ja peräti kaksi sinipaitaa on ehtinyt vapaaksi takatolpalle. Kumpikaan ei kuitenkaan lopulta yllä tuikkaamaan palloa maaliin ja yksin JäPS-hyökkääjien kanssa jäänyt Ville Viljala selviää tilanteesta säikähdyksellä sekä pienellä kopautuksella jaloillensa.

Seuraavalla minuutilla on puolestaan JJK:n vuoro kokeilla: Roope Salo antaa sivurajan nopeana ja Juho Luoma pääsee tykittämään. JäPS-maalilla hyvän pelin pelannut Janne Laiho torjuu kuitenkin yrityksen.

Reilun puolen tunnin kohdalla Viljalan pitkä avaus löytää oikealta laidalta Salon, joka huomaa keskeltä pystyjuoksun tehneen Shirman Osson ja tarjoilee pallon maalille. Vitosen viivalle ehtinyt Osso ei kuitenkaan aivan yllä kurkottamaan palloon vaan Laiho ehtii napata pelivälineen aivan miehen nenän edestä. JJK pääsee kuitenkin riistämään Laihon avauksen jälkeen pallon takaisin itselleen keskiympyrästä. Salo etenee pallon kanssa ylös ja laukoo itse boksin rajalta tulisesti, Laiho joutuu jälleen torjuntahommiin.

JJK:n paine jatkuu ja vuorollaan niin Oskar Pihlaja kuin Ossokin pääsevät kokeilemaan, mutta Laiho ei ole yllätettävissä. Juuri ennen taukovihellystä pääsee puolestaan vierasjoukkue yrittämään maalintekoa huippuvaarallisesta paikasta, kun Hussein Mohamed pääsee kaksin Viljalan kanssa. Kettuveska tulee peittämään ja Mohamedin laukaus painuu yli maalin.

Ottelun 54. minuutilla JJK saa vihdoin palkinnon uurastukselleen. Luka Savelan puolenvaihto tavoittaa Pihlajan boksin oikealta reunalta. Pihlaja leikkaa keskustaan, hakee vasemman jalan vapaaksi ja laukoo pallon tarkasti oikeasta etukulmasta sisään siirtäen JJK:n 1-0-johtoon! Maali on miehelle jo kauden kahdeksas Ykkösessä.

Pari minuuttia myöhemmin JJK tulee jälleen. Osso laukoo ja Laiho saa vaivoin torjuttua pomppivan maannuolijaisen, mutta paine pysyy JäPS-päädyssä. Ville Kirvesoja tarjoilee pallon boksiin Aleksi Tarvoselle, joka pudottaa puolestaan taaksepäin Arttu Leivoselle. Leivonen pommittaa, mutta JäPS-veska on jälleen pallon tiellä.

Reilun tunnin kohdalla vierasjoukkueelle aukeaa paikka tasoitukseen nopeasta hyökkäyksestä, kun Hugo Toivonen pääsee karkaamaan läpi keskeltä. Viljala tulee vastaan ja pääsee häiritsemään hyökkääjää, mutta pallo jää yhä pelattavaksi. Toivosen takaa liukuu kuitenkin viime hetkellä Savela, joka saa pelattua pallon yli päädystä ja pelastaa ketut takaiskumaalilta.

Toisen jakson loppua kohti JäPS sai vielä luotua enemmänkin painetta JJK-maalille, mutta kettulauma taisteli suurella sydämellä ja palkkioksi pääsi pitkästä aikaa juhlimaan voittoa kotiyleisönsä edessä!

JJK:n pelit jatkuvat jo ylihuomenna keskiviikkona, kun se matkustaa Käpylän Pallon vieraaksi Helsinkiin. Kotona pelataan puolestaan seuraavan kerran jo tämän viikon sunnuntaina 1.10., kun kauden viimeisessä kotiottelussaan JJK saa vieraakseen Pietarsaaren Jaron. Jaro-pelin ennakkoliput ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa.