JJK otti taistelupisteen sarjakakkoselta

31.05.2017

2017-05-31_jjk-kups_0020

Harjun auringon alla nähtiin tiukkaa taistelua mutta ei maaleja, vaan pisteet sarjakakkosena majailevan KuPS:n kanssa jaettiin 0-0-tuloksella!

Derbyn henkeen kuuluvasti koko 90-minuuttinen oli taistelua, jossa ei kontakteja kaihdettu. Maalipaikat jäivät lopulta kortille kummassakin päässä, mutta rikkonaisuuden vuoksi erikoistilanteita nähtiin runsaasti – kumpaankin suuntaan. Juuri erikoistilanteesta JJK sai luotua ottelu alun vaarallisimman maalipaikan, kun 10.minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Gaël Etock on päästä niittaamaan pallon maaliin.

Loppujen lopuksi koko ottelussa ei juurikaan lähemmäs maalia päästykään. JJK:lla oli tällä kertaa kentällä neljän puolustajan linja, joka toimikin erinomaisesti ja Jere Pyhärannan tehtäväksi jäi lähinnä keskityspallojen poimiminen. Vaikka keltamustat olisivat päässeetkin vetopaikkaan, pystyi joku kettupuolustajista häiritsemään riittävästi niin, että vedot jäivät pääosin helpoiksi poimittaviksi Pyhärannalle tai menivät ohi maalin.

Myös JJK:lla viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin parantamisen varaa, eikä Otso Virtaselle KuPS:n maalissa jäänyt juuri virkaveljeään enempää töitä. Kettupaidat saivat rakenneltua lupaavanoloisia tilanteita, mutta päättäjiä niille ei löytynyt.

25.minuutilla Etock laittoi kauniin ristipallon kohti oikeaa laitaa noussutta Tomi Petrescua. Petrescu syöttikin miltei päätytajalta takaviistoon, mutta ensimmäisenä palloon ehtivät vieraiden puolustajat. Kymmenisen minuuttia myöhemmin puolestaan Etock ja oikeana laitapuolustajana pelannut Antto Tapaninen puolestaan rakentelivat näppärästi hyökkäystä niinikään oikealla – Toni Tahvanainen ei kuitenkaan saanut ohjattua päällään palloa maaliin.

2017-05-31_jjk-kups_0006

37.minuutilla taas nähtiin ottelun komein torjunta, kun Pyhäranta joutui venyttämään Ville Saxmanin tulisen laukauksen tielle kulmapotkuksi. Kulmapotkun JJK pystyi selvittämään – kuten jokaisen läpi ottelun.

Juha Pasoja teki taulla tuplavaihdon ja kentälle tulivat Jasin Abahassine sekä Patrick Poutiainen Tahvanaisen ja nyt ensimmäistä kertaa avauksessa olleen Aatu Mannisen tilalle. Abahassine ei kuitenkaan ehtinyt olla kentällä kuin kymmenisen minuuttia, kun kärkimies ei pystynyt jatkamaan vaan poistui takaisin vaihtopenkille.

Jaskan tilalle kentälle tuli Mikko Manninen, joka olikin tuttuun tapaansa rakentelemassa useampaakin tilannetta – kunnollisia viimeistelyjä ei kuitenkaan saatu aikaan lopulta kummassakaan leirissä, vaan taistelusta jäi käteen mustelmia puolin ja toisin sekä tasapelipisteet molemmille.

JJK:n ottelut jatkuvat tulevana lauantaina PS Kemin vieraana ja sen jälkeen niin JJK kuin koko Veikkausliigakin jaa pienelle maaottelutauolle. Tauon jälkeen HJK isännöi Kettupaitoja torstaina 15.6. – kotiottelut taas jatkuvat vasta juhannuksen kynnyksellä, kun HIFK saapuu vieraaksi keskiviikkona 21.6.!

JJK - KuPS 0-0 (0-0)

Maalit:

-

 

JJK:n kokoonpano: Jere Pyhäranta, Severi Vielma, Samu Nieminen, Felix Gustavsson (v), Antto Tapaninen, Samu Suoraniemi, Aatu Manninen (46' Poutiainen), Tommi Kari (c), Tomi Petrescu, Gaël Etock, Toni Tahvanainen (46' Abahassine (57' M.Manninen)).

 

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Mikko Manninen (57'), Jasin Abahassine (46'), Ville Kirvesoja, Matti Kohonen, Oskari Sallinen, Patrick Poutiainen (46').

 

Tähtipelaajat:

*** Jere Pyhäranta

** Ville Saxman

* Nikko Boxall

 

Yleisöä: 1767

20170621-JJK-HIFK-ottelumainos-www