JJK oli kotiavauksessaan murskaava, VIFK kaatui 4-0

24.05.2021

JJK ei jättänyt vierailleen mahdollisuuksia, kun kauden ensimmäisessä kotiottelussa Harjulle saapui VIFK. Kettupaidat veivät voiton 4-0-lukemin ja vieraat puolestaan joutuivat pelaamaan loppuhetket peräti kahden miehen vajauksella. Maalinteossa onnistuivat Vertti Lepo sekä Niklas Kauppinen kahteen kertaan, yksi merkittiin vaasalaisten omiin nimiin.

JJK oli vahva aivan alkuhetkiltä lähtien ja etenkin juoksuvoimainen hyökkäysosasto aiheutti VIFK:n alakerralle vaikeuksia alituiseen. Kettujen johtomaali oli lähellä jo neljännellä minuutilla, kun Joel Pasanen teki yhden ottelun monista hyvistä nousuistaan oikealla laidalla ja syötti rangaistusalueelle. VIFK-puolustus ennätti kuitenkin viime hetkillä hätiin.

Maalipaikkoja JJK saikin luotua illan aikana tukuittain. VIFK-puolustus kuitenkin sai katkottua monta tilannetta ja maalivahti Mika Kaarre venyi useampaankin hienoon torjuntaan.

VIFK kolautti vartin kohdalla pallon tolppaan, kun Andreas Järv pääsi puskemaan vapaapotkusta. Vaikka vierasjoukkue pääsikin rakentamaan muutamia oivallisia paikkoja ottelun aikana, oli Järvin tolppakosketus lopulta vieraiden vaarallisin paikka.

24.minuutilla Vertti Lepo oli puolestaan lähellä avata kauden maalitilinsä pujoteltuaan komeasti pallon kanssa läpi vaasalaispuolustuksen. Kaarre sai kuitenkin venytettyä laukauksen kulmapotkuksi.

Myös Aati Riihimäki pääsi esittelemään torjuntataitojaan 27.minuutilla, kun Hannes Hiekkanen laukoi lähietäisyydeltä. Riihimäki torjui hyvällä reaktiotorjunnalla laukauksen kulmapotkuksi, jonka puolestaan selvitti varmasti toppari Tatu Hoffren.

Vieraiden iltapuhde vaikeutui 31.minuutilla, kun Roope Vahalahti rikkoi Niklas Kauppista ja otti tilanteesta toisen keltaisen korttinsa.

Pian ulosajon jälkeen Harjulle saapunut kotiyleisö pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kertaa maalia! Pasanen oli jälleen kerran vaasalaispuolustuksen riesana ja Ihor Indutnyi rikkoi laitamiestä rangaistuspotkun arvoisesti.

Pallon kanssa pilkulle asteli Kauppinen, joka laukoi varman maalin ja avasi niin Kettupaitojen kauden kotiotteluiden maalitilin kuin oman maalitilinsä Miesten Kakkosessa!

Heti 1-0-maalin jälkeen Pasanen oli vähällä iskeä maalin itsekin. Kaarre kuitenkin ylsi nappamaan Pasasen nostoyrityksen hanskoihinsa, eikä laituri saanut hienon ottelunsa kruunuksi maalia.

JJK:n päästessä vyöryttämään hyökkäyksiään myös Kauppisen toinen maali oli lähellä jo avausjaksolla. Kauppinen teki hyvän pystyjuoksun ja sai Manniselta nappisyötön – veto painui kuitenkin hieman yli maalin. Niinikään Eduard Ciriaco kävi testaamassa VIFK-vahdin torjuntavalmiutta, mutta Kaarre veti pidemmän korren ja torjui vedon kulmapotkuksi.

JJK:n toinen maali nähtiin lopulta juuri ennen taukovihellystä. Manninen kuljetti pallon upealla soololla maalille, jonne oli noussut myös useita Kettupaitoja. Pallo painui maaliin lopulta vaasalaisten omasta pelaajasta ja näin tauolle mentiin isäntien 2-0-johdossa.

Kettukippari Robin Saastamoinen teki paluun pelikentälle ja oli heti iskeä pallon maaliin

Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi ja JJK haki ahneesti lisää maaleja. Kauan sitä ei tarvinnutkaan odottaa ja se oli myös todella komeasti rakennettu. Kauppinen sai pallon keskiympyrään ja jatkoi sen oikealle Pasaselle. Pasanen puolestaan laittoi vauhtiin laitapakki Ciriacon, joka eteni laitaa pitkin ja lähetti tarkan keskityksen kohti Kauppista, joka sillä välin oli noussut maalille ja viimeisteli taidokkaasti ilmasta pallon maaliin!

Loppulukemat JJK niittasi lopulta reilun tunnin kohdalla, kun jo aiemmin lähellä maalintekoa ollut Lepo tykitti kulmapotkun jälkitilanteesta tulisesti pallon neljättä kertaa VIFK-maaliin!

Pian neljännen maalin jälkeen vierasleirissä katseltiin toistamiseen punakorttia, kun myös Viktor Villför otti toisen keltaisen korttinsa rikottuaan vaihdosta kentälle tullutta Jaakko Björniä.

JJK hallitsi luonnollisesti ottelua viimeisten puolen tunnin ajan päästyään pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Kaikkein kovin hyökkäysinto kuitenkin oli jo laantunut ja loppuhetkillä ottelussa nähtiin myös suvantovaiheita JJK:n keskittyessä pitämään palloa. Neljästä päästetystä maalista huolimatta hyvän ottelun pelannut VIFK-vahti Kaarre joutui säännöllisesti torjuntatöihin, mutta viidettä osumaa ei Harjulla enää nähty.

Vahvan peliesityksen ja neljän maalin lisäksi kotijoukkueen osalta nähtiin myös ilahduttavia kentille paluita sairastuvalta: pitkään sivussa olleet Ciriaco ja Ville Kirvesoja olivat jo avauskokoonpanossa ja myös Robin Saastamoinen pelasi viimeisen vartin verran tultuaan 75.minuutilla Kauppisen tilalle. Saastamoisen maalikaan ei ollut loppuhetkillä kaukana, mutta Kaarre sai kuitenkin vedettyä pidemmän korren.

2005 syntynyt hyökkääjä Arttu Leivonen (#34) teki ensiesiintymisensä Harjun nurmella

Myös kaksi omaa kasvattia teki ensiesiintymisensä kotikentällä, kun SJK Akatemia-ottelussa avauksessa olleet B-juniori-ikäiset Tuomas Koivisto (2004) ja Arttu Leivonen (2005) kirmasivat vaihdosta kentälle 68.minuutilla ja esiintyivätkin varsin mallikkaasti. Etenkin vasemmalle laidalle tullut Leivonen ennätti alustaa useita hyviä maalipaikkoja, joista tällä kertaa ei kuitenkaan saatu maaleja aikaan.

JJK pääsi näin aloittamaan kauden kotiottelunsa heti voittojuhlilla yhdessä kotiyleisön kanssa, jota ilahduttavasti sai Harjulle jo saapua ottelua seuraamaan!

Seuraavaksi JJK matkaa OTP:n vieraaksi Ouluun tulevana lauantaina 29.5. ja kotikentällä jatketaan sunnuntaina 6.6., kun puolestaan Oulusta Jyväskylään matkaa OLS.

Kuvat: Mari Nokelainen

JJK - VIFK 4-0 (2-0)

Maalit:

1-0 36' Niklas Kauppinen rp

2-0 45+1' oma maali

3-0 53' Niklas Kauppinen

4-0 61' Vertti Lepo

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Antti Åke (c), Tatu Hoffren, Eduard Ciriaco (68' Leivonen), Vertti Lepo, Joonas Madetoja (68' Koivisto), Ville Kirvesoja (46' Björn), Mikko Manninen (86' Paananen), Joel Pasanen, Niklas Kauppinen (v) (75' Saastamoinen).

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Tuomas Koivisto (68'), Jaakko Björn (46'), Lauri Paananen (86'), Robin Saastamoinen (75'), Maxime Nzeza, Arttu Leivonen (68').

 

Yleisöä: 612